![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.10.2003
![]() |
Po pierwsze nie musisz sie bawić ifoedit-em, program cię wyręczy, a po drugie od razu uzyskujesz plik iso którego stwożenie też zajmie ci kilka minut, co daje w sumie ten sam czas, no chyba że uzywasz np, nero... ja go już dawno olałem, za dużo robił mi zacięć, i po trzecie wreszcie obejrz sobie film zrobiony na dwa sposoby (np. w ifoedit-cie), a zobaczysz różnice. No i ostatnia kwestia , ktoś napisał żeby na tej stronie podzielić się swoimi spostrzeżeniami, nie musisz z nich skożystać, dla mnie jest to wygodne, włanczam film , idę na kawę , i mam gotowy film do nagrania. A pozatym chciałem zwrócić taką małą uwagę że wiele programów ma funkcje o które nikt ich nie podejżewa...i wielu ludzi utrudnia sobieżycie szukając jakichś wymyślnych programów , warto poznać jeden a dobrze
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
walidator
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
gear pro
Znalazlem taki prog GEAR PRO MASTERING 6v05, ponoc legenda w wypalaniu,
cena tez niezla 749$, jest ktos kto tym pali ? Producent na swojej stronie wielce zachwala (chyba normalne) i twierdzi ze toto pali plyty 100% zgodne ze specyfikacja. http://www.gearsoftware.com/products...ring/index.cfm Ostatnio zmieniany przez Yeti : 27.12.2003 o godz. 22:01 |
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.10.2003
![]() |
Ja wypalam dectypterem, na płytkach tdk, pozwalam mu ustalić samemu prędkość nagrywania. Ale w większości nagrywam X4 i płytki chodzą bez zająknięcia. Czasami też używam płytek Verbatim, pastel disc, też świetnie się palą
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2003
![]() |
Witanko,
czytając posty kolegów dochodze do wniosku, ze w przypadku wypalania DVD Nero nie jest najlepszym wyborem. Nie mam doświadczenia w paleniu filmów (zrobiłem raptem dwie kopie filmów), ale przygoda z Nero zakończyła się tak, że stacjonarmy odtwarzacz zaczyna przeskakiwać pod koniec filmu (jakieś 10-15 minut do końca) na Esperanzy -R natomiast DVD+RW nagrany DVDxCopy jest czytany bez kłopotów. Mam w związku z tym pytanko, jeśli przegram kopię ze "skaczącej" Esperanzy na Verbatima np. polecanym tu DVDDecrypterem to pozbędę się tego skakania? ( oczywiście "dla spokojności" najpierw zrzucę pliki na HDD).
|
|
#5 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
http://www.divx.pl/forum/viewtopic.php?p=31180#31180 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam,
o wypalaniu powiedziano tu wiele. Część informacji skwapliwie wykorzystałem ale.... Mój stacjonarny odtwarzacz to LG DVC 5930 (combo VHS i DVD), który nie specjalnie chętnie czyta nagrane płytki, wypróbowałem kilka sposobów które podawaliście ( z tego wszystkiego nie pamiętam dokładnie jakie były efekty każdej metody - argh##@!$#@!!). Nagrywałem na : Verbatim +R i - R Esperanza -R. LG bez problemu czyta Esperanzę wypaloną DVDXCopy, na pewno nie czyta płytek palonych DVDDecrypterem. Żeby być pewnym do końca spróbuję jeszcze Alcohol, Nero i DVD2One ( przy okazji pytanie - czy wersje trailowe mają wystarczającą ilość opcji aby się tym pobawić i stwierdzić, że warto? chodzi mi o np. Alkohol). Czy ktoś z kolegów ma jakieś miarodajne info o możliwośćiach odczytu stacjonarek (chodzi mi o preferowane przez producentów typy płyt +R lub -R. Opierając się tylko na informacjach z prasy komputerowej mam mieszane uczucia.
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2004
![]() |
Ja zgrywam shrinkiem w oryginale na dysk ,a zdysku DVD Clonem i działa bez zarzutu nawet Esperanza.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
witam
mam nagrywarke sony dru 500a zgrywam dvd shrinkiem 3.1 do 4.5g potem pale w nero 6.3 zadnej płyty nie sknociłem jakość filmu 15% gorsza to i tak niezle jak 9.7g na 4.7g pale zawsze razy 2 i jest w pożo......... |
|
|
|
|
#9 |
|
Karolina & xbox & DVDRIP
Data rejestracji: 28.11.2003
![]() |
A ja robie to tak:
1. Zgrywam DVDik programem DVD Decrypter 2. Nastepnie uzywm shrinka (najnowszy) w zaleznosci jak duzy byl film to: a) zostawiam dodatki b) zostawiam tylko sam film 3. Za pomoca IMGToola tworze obraz ISO 4. Nero wypalam DVD x2 - chodzi idealnie
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
Witam
A ja mam takie zapytnie, czy jak chce przegrać oryginał gry na PS2 do wystarczy że zgram obraz płyty na hdd, np. alcoholem i później tylko wypalę ten obraz i będzie działać. Czy może trzeba uzyć jakiegoś programu do zdjęcia zabezpieczeń? |
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie.
Cóż po krótkim czasie pierwsze podsumowanie: 1. nigdy więcej Esperanza i Verbatim - TDK roolez! 2. Obrabiam w DVD Maestro - nagrywam w Nero. 3. BookType to miodzio soft ;-))
|
|
#12 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
@Trixi:
Dane (w tym i programy) można spokojnie nagrywać przy pomocy Nero. @tytusdezoo: a jaki to ma związek z opisywaniem metod palenia płytek? ![]() www.e-dvd.pl
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ja robie tak!
1.dvd decrypter -wiadomo 2.Otwieram ifoupdate otwieram film i naciskam dvdplay,oglądam menu ,kawałek filmu,ewentualnie jakiś dodatek i daje exit.Wyskakuje informacja jakie titlesety oglądałem. 3.Następnie titlesetblanker.Redukuje niepotrzebne voby do wielkości 10kb. 4.Jeżeli film jest jeszcze za duży to instant copy 5.Obraz iso i wypalanie (Można jeszcze w menu edit zdeaktywować nieaktywne opcje w menu) Wbrew pozorom trwa to moment Pozdrawiam |
|
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Nie kumam czemu np. robicie kompresje shrinkiem, palicie clonem idt itp.Przecież tym softem można robić wszystko.Shrink lepiej kompresuje a clon lepiej spawa? Czy tak dla czystej zabawy?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Witam.
Szukam polskiej instrukcji obsługi do Nero w wersji 5.5 interesuje mnie głównie nagrywanie w kompilacji DVD-Video. Może ktoś zna jakiś link lub może ma plik z tłumaczeniem |
|
|
![]() |
|
|