![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#196 | |
Bywalec
Data rejestracji: 17.01.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#197 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.02.2005
![]() |
zielono mi
mam lite on DVDRW SOHW-16532 od 48 godzin forum poczytałem ale sie motam bo niekture posty sa juz wiekowe i nie wiem czy są aktualne, z tego co "zrozumiałem" to co by skopiowac film na dvd to jest kilka opcji 1 mamy film na dvd rozmiar do 4,7 gb robimy zrzutke na hdd DVDDecrypter w iso, DVDDecrypter powinien poradzic sobie z zabezpieczonymi dvd i zrzucic obraz na hdd mamy obraz na hdd robimy wypalanie np nero-nem przez dvd video( ![]() 2 mamy film na płytce 2 warstwowej robimy zrzutka DVDDecrypter na hdd i tu som opcje albo dzielimy go DVD2DVDR na 2 dvd albo wywalamy dodatki i inne zbedne gadzety palimy neronem jak w punkcie 1 a co jezeli mamy płytke dvd r dl?? co wtedy?? czy palimy poprostu jak leci tak jak w punkcie 1 czy moze som jakies ale?? uff narazie tyle problemó... jeszcze cos wymysle z góry dzienkuje za sugestie i porady... tylko nie piszcie mi ze ten temat byl juz ruszany bo wiem ze byl i jakos mi to nie pomogło |
![]() |
![]() |
#198 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2004
![]() |
hmmm... nie chce namieszac ale plytka 2 warstwowa a plytka dl to jest to samo...
jesli siem myle to prosze o sprostowanie... |
![]() |
![]() |
#199 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2004
![]() |
jesli chodzi natomiast o kopiowanie to (filmy) wypalam w CloneDVD2 i NERO... od konca listopada ubieglego roku. Puki co bezproblemowo
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.02.2005
![]() |
thx
|
![]() |
![]() |
#201 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2005
![]() |
Mnie pasuje idealnie DVDFab - nagra z orazu,voby z folderu,zdejmuje wszystkie zabezpieczenia, potrafi kompresowac i ma jeszcze kilka innych przydatnych obcji. Aha no i jest szybki i prosty w obsłudze
#202 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#203 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
czesc, posiadam nagrywarke LG GSA-4163B, i mam nastepujacy problem: zakupilem plytki PLATINUM DVD+R 8x - tak jest napisane na opakowaniu. W Nero wyswietla mi ze moge palic nawet 12x. Kiedy probuje wypalic jakis film chodzi o format DVD-VIDEO przez CLONE DVD albo przez NERONA z predkoscia 8x nagrywarka nagrywa z bledem plyty nie da sie odczytac. Kiedy sie wezmie plyte pod swiatlo widac ciemna plame kiedy nagrywarka sie rozpedza z predkosci 4x do 8x (jest to jakies 4mm od rozpoczecia). Lecz kiedy nagrywam dane w standardzie DVD-Iso 8x wypala elegancko. CZY SPOTKAL SIE JUZ KTOS Z TAKIM PROBLEMEM
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
fajnie a kto zrobił te platinum?
MCC003?! na czystej płycie widać plamę? - jak tak to wal do sprzedawcy niech wymienia!!!! |
![]() |
![]() |
#205 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
Słuchajcie wiem że to pytaie mogło juz być zadawane z tysiąc razy, ale to forum jest jednym z najmniej uporządkowanych jakie dotąd widzialem
![]() Dlatego pytam być może ponownie czy zalecacie wypalać plyty prędkościa 8x czy może wolniejsza 4x. Pytanie zadaje ponieważ niektórzy twierdzą że im wolniej nie zawsze znaczy lepiej, a mnie załeży na jak najlepszym odczycie ponieważ mam PS2 i nie chce biedulki zamęczać. Moja nagrywarka to LiteON 1653S( najnowszy bios), płyty na których wypalam obrazy gier to Verby i TDK, wypalam pod DVD decrypterem. Czekam na jakieś rady ? |
![]() |
![]() |
#206 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
-
polecam x4 lub x2 to są najlepsze predkości do filmów dvd
|
![]() |
![]() |
#207 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#208 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
-
to tak samo jak nagrywanie muzyki można nagrać x45 ale track powinien być wypalony x8 wtedy nie traci na jakości DVD można nagrywać x12 to zadna różnica chodzi o to że ja nagrywam x4 i kopie są ok a nagrałem już ponad 150 płyt i może jedna była kiepska tak to wygląda
![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#210 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
Cześć.Mam nagrywarkę DVD firmy Liteon.Zmieniłem biosik na BSOS.Podczas nagrywania w Nero w wersji 6.6.0.6 nie mam żadnych błędów.Ale weryfikacji kompilacji po nagraniu nie przechodzi bez komunikatu że sektor na DVD różnie się od sektora na HDD.Co to za błędy? Z czego wynikają? Proszę o odpowiedz.
Posiadam sprzęt: AMD Barton 2500+ 1024 MB Ram dysk 160GB Seagate Barracuda 7200 obr/min 8MB cache nagrywarkę DVD Liteon SOHW 1633s nagrywarkę CD Teac |
![]() |
![]() |
|
|