Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.04.2005, 00:35   #1
Bercik88
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.04.2005
Bercik88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ale ta wiadomość nie jest odpowiedzią na pytanie Darka Elfa po prostu odnośnie tematu DVD Video tak sobie napisałem(może kmouś się przyda)
Bercik88 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.04.2005, 20:17   #2
gloock
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.10.2004
gloock w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ciemne "koła" po nagraniu

Witam, czy ktoś z was spotkał sie może z czyms takim?Po nagraniu liteon 812 na verbatimie zauważyłe patrząc pod światło jaśniejsze i ciemniejsze koła ....coś jak na tarczy strzelniczej.Nie przeszkadzalo by mi to gdyby nie zacinanie sie takiej płyty i byki.Pojechalem i kupilem jeszcze pare verbatimów ale to samo .Zmniejszylem predkosc widac jeszcze slabo kola ale film idzie.To samo na esperanzie.Wyłączylem dzialajace w tle aplikacje typu muł ,antyvirusa itp.Wypalam clonem dvd2 i czasami nero 6.Czy to jakiś robal czy może dead nagrywarki?Cd-r pali bez problemu.Byłbym wdzieczny za sugestie
gloock jest offline  
Stary 29.05.2005, 21:30   #3
Iceman31
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.03.2005
Iceman31 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking Poprostu miałeś na płytach jakieś pyłki i tyle!!

Takie koła i plamki zdażają się dość często. To zwykły kurz który osiadł na płycie i był tam podczas wypalania.
Poza tym zacinanie się filmu po wypaleniu to konsekwencja wypalania na większych obrotach nie wspominając tu już o zabójstwie dla lasera Twojej nagrywarki!
Poprostu wypalaj wolniej np. x2 a nie będziesz miał problemu z zacinającymi się filmami.
I jeszcze jedno!! Wszechobecnie chwalony DVD Shrink wcale nie jest taki dobry! Powoduje dośc widoczne pogorszenie jakości ripowanych filmów.
No niestety jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
Najlepsze programy do wypalania płyt w kolejności ich użycia to:
1. DVD Decrypter - do zgrania filmu na dysk twardy
2. DVD2ONE - do kompresji filmu z większej "wagi" do 4,36GB (a nie jak wszystkim sięzdaje do 4,7), i do wywalenia zbędnych ścieżek dźwiekowych i napisów
3. NERO BURNING ROM -do wypalenia płytki
Może trwa to długo bo ok. 60-80 minut (wszystkie 3 programy ) ale za to jakość jak oryginał.
Iceman31 jest offline  
Stary 22.06.2005, 14:58   #4
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Iceman31
Poza tym zacinanie się filmu po wypaleniu to konsekwencja wypalania na większych obrotach nie wspominając tu już o zabójstwie dla lasera Twojej nagrywarki!
Poprostu wypalaj wolniej np. x2 a nie będziesz miał problemu z zacinającymi się filmami.

oj uwazaj - wypal se dvd+/-R 16X z predkosci 2x to zobaczysz
polakT jest offline  
Stary 22.06.2005, 16:05   #5
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Iceman31
Takie koła i plamki zdażają się dość często. To zwykły kurz który osiadł na płycie i był tam podczas wypalania.
I jeszcze jedno!! Wszechobecnie chwalony DVD Shrink wcale nie jest taki dobry! Powoduje dośc widoczne pogorszenie jakości ripowanych filmów.
No niestety jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
Najlepsze programy do wypalania płyt w kolejności ich użycia to:
1. DVD Decrypter - do zgrania filmu na dysk twardy
2. DVD2ONE - do kompresji filmu z większej "wagi" do 4,36GB (a nie jak wszystkim sięzdaje do 4,7), i do wywalenia zbędnych ścieżek dźwiekowych i napisów
3. NERO BURNING ROM -do wypalenia płytki
Może trwa to długo bo ok. 60-80 minut (wszystkie 3 programy ) ale za to jakość jak oryginał.
Następny zwolennik wypalania x2 , a może x1 byłoby najlepiej, co?
Stary 28.04.2005, 21:53   #6
Kilobajt
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2003
Kilobajt zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
gloock - niedawn jak wypaliłem clonedvd2 płytke to tesz miałem takie kregi. Sprawdz na innej aplikacji do wypalania.
Stary 28.04.2005, 23:03   #7
gloock
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.10.2004
gloock w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kręgi na verbatimie

Dzieki a jaką aplikację polecasz?Czy tobie pomogła zmiana?Wyłączyłem jeszzce monitoring dysku w XP i probuje dalej
gloock jest offline  
Stary 29.04.2005, 11:50   #8
Raiven
Bywalec

Data rejestracji: 10.03.2005
Raiven zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hm... temat rozrósł się i jest wielki jak ocean, więc mógłbym liczyć na Waszą pomoc? Bo mam pewne pytanko, na które odpowiedź pewnie już padła, ale czytać tyle stron to samobójstwo. A więc na nośnikach DVD jakich producentów wypalać dane, aby się nie zawieść? Dopiero pierwszą nagrywarkę DVD sobie sprawiłem (LG 4163B). Wcześniej miałem tylko zwykłą marki LiteOn i na esperanzach paliło mi się bajecznie . Razem z nagrywarką więc odrazu zakupiłem 25 sztuk esperanz (dvd+r 4,7gb x4speed) na kejku do testowania.
Co Wy moglibyście mi doradzić?
Raiven jest offline  
Stary 29.04.2005, 12:00   #9
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
poczytać tutaj. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=25947 może od ostatniej strony i się cofać? będą świeże wiadomości. a bajeczne Esperanzy w wydaniu DVD bywają ze strasznej bajki
ed hunter jest offline  
Stary 29.04.2005, 12:06   #10
Raiven
Bywalec

Anoś, pomyliłem linki ;P. Chciałem tam napisać ;P. Ok, to może poprostu wkleję jeszcze raz to co napisałem, tylko we właściwym temacie.
No i od końca próbowałem, ale jak widziałem, to rozmowy były o jakichś testach chyba różnych czy o czymś. Dlatego piszę posta, gdyż nie wiem jak daleko musiałbym się cofać, aby dowiedzieć się czegoś o espach .
No i wydanie DVD tych nośników według Ciebie jest aż tak nieudane? :/
Raiven jest offline  
Stary 30.04.2005, 08:46   #11
Kilobajt
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2003
Kilobajt zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
gloock - Jak mam obrazy płyt DVD to wypalam je w BlinWrite, wychodza bardzo dobre wypieki. Wydaje mi sie ze te kregi na plytach to wina CloneDVD bo u kupla byla taka sama sytuacja. A jak mam AUDIO_TS i VIDEO_TS to wypalam nero.
Stary 01.05.2005, 21:37   #12
Raiven
Bywalec

Mam nieciekawą sytuację. Biosik mojej nagrywarki LG zaktualizowałem do wersji A104, ściągnąłęm sobie ostatnią wersję Nero, dorwałem płytkę esperanza dvd+r x4, nagrałem dane... i nie można otworzyć jej w napędzie. Nie wykrywa sprzętu/płyty Oo. Od kolegi mam płytki dvd z danymi i wszystko jest ok. Potem nagrałem drugą płytę z nieco innymi ustawieniami w nero odnośnie "pomijania ograniczeń", aby nie było żadnych zastrzeżeń i nadal to samo :/. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Proszę o szybką pomoc w miarę możliwości!
Raiven jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:01   #13
czyx78
Bywalec

Data rejestracji: 05.05.2005
czyx78 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dvd shrink dvd decrypter są ok ewentualnie clone dvd
czyx78 jest offline  
Stary 27.05.2005, 14:08   #14
Monica
Bywalec

Data rejestracji: 15.08.2004
Monica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak palić DVD ? Proszę tu wrzucać instrukcje-opisy
Najprostsza metoda to rozpalić ognisko i wrzucaj, palą się niesamowicie (jak to tworzywo sztuczne).
Monica jest offline  
Stary 23.06.2005, 10:23   #15
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
jak maja co z czasem robic - to niech pala-ale gwarantuje wcale nie jest lepiej, chyba ze w szajsungach chociaz nie mam z nimi stycznosci to nie iwem - jak na moj gust powinny byc plytki do zapisu 0.3X tak aby 360min trwało
polakT jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: