![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.09.2005
![]() |
Cytat:
No i zanim włączysz w Shrink`u zgrywanie to wybierasz sobie opcję czy chcesz zgrać jako "Foldery Windows" (VIDEO_TS i AUDIO_TS) czy jako ISO. Jeśli chcesz ISO i to zainstaluj wcześniej Decryptera i wówczas rozwinie ci sie z belki w Shrinku taka opcja "Zgraj do pliku ISO i nagraj Decrypterem" czy cos takiego ale po angielsku. Po zgraniu filmu na dysk automatycznie załączy sie Decrypter i poprosi o czystę płytę. Pzdr
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.09.2005
![]() |
Cytat:
a powracając do tematu to KAŻDĄ nowośc Shrinkiem zgrywam. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Gość
|
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 30.09.2005 o godz. 11:12 |
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2003
![]() |
mam problem z wypalaniem w nero 6.6.0.16
mam sciagniete iso ktore jest niby na mala plytke 820 Mb, ale wlasnie chce ja nagrac na plyte dvd, a nero nie pozwala tego zrobic, tzn pisze zebym wlozyl plytke cd albo cdrw, prosze o porade co i jak ustawic w neronie zebym mogl nagrac na plytkach dvd wszystko co chce, oczywiscie to co jest mozliwe do nagrania |
|
|
|
|
#6 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() można obraz rozpakować winrarem i nagrać na dvd jako pliki, tylko po co? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 25.01.2003
![]() |
Witam tutaj miały być porady a jest dyskusja trochę mnie to dziwi no ale. Chciałem się spytać jak nagrać płytę DVD9 czyli tak znana DVD R DL czytałem ze trzeba ustawić tyle samo danych na jednej i na drugiej warstwie tylko ze ja chce to nagrać metoda OT czyli trzeba zaznaczyć koniec na pierwszej warstwie i teraz pytanie czy to się ustawia przed nagrywaniem czy jak to jest??
Cala płyta ma z 7.43GB i nie chce tego pąkować na 4.38GB tylko nagrać tak jak jest w NERO, może ktoś już nagrywał i podpowie jak to zrobić bo jak nagrać zwykłą płytę 4.38GB to ja wiem ale tutaj jest już zabawa z warstwami a wiadomo ze DL nie sa tanie wiec chciałbym to zrobić raz i bez błędu.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
DVDDecrypter-Mode-ISO-Read(wcisnąć R) zgrać na dysk a potem nagrać Write (W) i wszystko.
druga warstwa zaczyna się zapisywać gdy się skończy pierwsza - inaczej się nie da. bez dyskusji
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2005
![]() |
Mam skonwertowane dwa filmy DVD 1.5 GB każdy jak mam je wrzucic na 1płytę DVD i wypalic
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.07.2005
![]() |
male pytanko!!
mam Filmik na DVD w formacie .img wrzucilem do daemon-a i w nero kazalem wypalic kopie!! wszystko bylo dobrze do mometu zamkniecie plytki wskoczyl blad zamkniecia w trybie DAO. powiedzcie co mam zrobic ?? pozdrawiam
|
|
#11 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.12.2005
![]() |
Witam, przeczytałam całe 18 stron tego tematu i powiem szczerze - nadal nie wiem nic
. Gdzieś tam przewinął się przez moment temat "kopii bezpieczeństwa" ulubionej gry na PS2, ale umarł w butach, odpowiedzi ta osoba nie dostała. Zapytam więc - w jaki sposób zrobić taką kopię? Od razu mówię - kopię gry na PS2, zapisaną na płycie CD robię zwyczajnie cloneCD lub alcoholem z włączonym profilem Playstation2, nagrywa się dobrze. Ale co zrobić, gdy do skopiowania mam grę na PS2 na płycie DVD, z zabezpieczeniem?. Jedyny napęd, jakim dysponuję, to nagrywarka DVD BenQ 1640. Próbowałam cloneCD z profilerem, przekopiować, to się przekopiowało, ale tnie się co i rusz i zacina, dzieciaki grać nie mogą. Kopiowanie płyt cd nie jest jak na razie zbyt trudne, ale kopiowanie gry z płyty DVD zaczyna mi się już śnić po nocach Może ktoś podpowie, jak i czym to zrobić? Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54241 I generalnie dział konsole
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.12.2005
![]() |
Dziekuję uprzejmie, już się tam przenoszę. A nową lekturę przeczytam napewno, pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() |
Nie wiem gdzie pytać wiec zapytam tutaj-PROBLEM
rogram alcohol120% ver.143 / Build 410, Nagrywarka NEC ND6650A, Notebook OPTIMUS. Przy kopiowaniu jakiejkolwiek płytki DVD po zrobieniu obrazu na HD i włożeniu czystej płyty program odpowiada ze płyta ma za małą pojemność.Dotyczy to nosników różnych firm od HAWKA po EMTECa w NERO v 6...NIEMA PROBLEMU !!! - DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE?pozdro - colgierd |
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.01.2006
![]() |
Mam takie pytanko do posiadaczy nagrywarek DVD
MAm program Nero.v7.0.1.2.Premium.Edition do wypalania, ale nie bardzo wiem jak sie wypala na plytce film, zeby mozna go bylo na kinie domowym ogladac (nie mam w kinie Divxa, wiec musi byc nagrany jako film DVD). Wiem ze jakos to sie przerabia czy tam tworzy ten filmik, cos tak mi kumpel mowil ale nie moge tego obczaic, wiec jesli ktos moglby dac jakas wskazowke to bylbym wdzieczny (najlepiej tlumaczyc mi na angielskiej wersji, bo niestety nie mam polskiej). Pozdro Byc moze gdzies to jzu jest, ale jestem nowy na forum a przejrzenie tego wszystkiego ... za duza kopalnia
|
|
|
![]() |
|
|