Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.09.2005, 10:46   #1
lennox
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.09.2005
lennox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez uuk81
Rozumiem, że można, tylko DVDDecrypter lepszy, no i sam wypala?
A Shrink pozwala na zgranie materiału na hdd pomimo zabezpieczeń oraz jego kompresję?
Shrink zgrywa każdą zabezpieczoną płytę DvD
No i zanim włączysz w Shrink`u zgrywanie to wybierasz sobie opcję czy chcesz zgrać jako "Foldery Windows" (VIDEO_TS i AUDIO_TS) czy jako ISO.
Jeśli chcesz ISO i to zainstaluj wcześniej Decryptera i wówczas rozwinie ci sie z belki w Shrinku taka opcja "Zgraj do pliku ISO i nagraj Decrypterem" czy cos takiego ale po angielsku. Po zgraniu filmu na dysk automatycznie załączy sie Decrypter i poprosi o czystę płytę.
Pzdr
lennox jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.09.2005, 10:50   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez lennox
[...]
dawno się tak nie ubawiłem ^_^

ed hunter jest offline  
Stary 07.10.2005, 12:25   #3
lennox
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.09.2005
lennox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
dawno się tak nie ubawiłem ^_^

A to ciekawe, baw sie dalej, tylko po co od razu .......
a powracając do tematu to KAŻDĄ nowośc Shrinkiem zgrywam.

Pozdrawiam
lennox jest offline  
Stary 30.09.2005, 11:02   #4
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez lennox
No i zanim włączysz w Shrink`u zgrywanie to wybierasz sobie opcję czy chcesz zgrać jako "Foldery Windows" (VIDEO_TS i AUDIO_TS) czy jako ISO.
Jeśli chcesz ISO i to zainstaluj wcześniej Decryptera i wówczas rozwinie ci sie z belki w Shrinku taka opcja "Zgraj do pliku ISO i nagraj Decrypterem" czy cos takiego ale po angielsku. Po zgraniu filmu na dysk automatycznie załączy sie Decrypter i poprosi o czystę płytę.
Pzdr
shrink odpada - to trup[nie pojawiaja sie nowsze wersje],a na 10 nowości z 5cioma sobie nie radzi

Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 30.09.2005 o godz. 11:12

Stary 03.10.2005, 12:54   #5
Barteus
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.03.2003
Barteus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam problem z wypalaniem w nero 6.6.0.16

mam sciagniete iso ktore jest niby na mala plytke 820 Mb, ale wlasnie chce ja nagrac na plyte dvd, a nero nie pozwala tego zrobic, tzn pisze zebym wlozyl plytke cd albo cdrw, prosze o porade co i jak ustawic w neronie zebym mogl nagrac na plytkach dvd wszystko co chce, oczywiscie to co jest mozliwe do nagrania
Barteus jest offline  
Stary 03.10.2005, 13:43   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Barteus
mam problem z wypalaniem w nero 6.6.0.16

mam sciagniete iso ktore jest niby na mala plytke 820 Mb, ale wlasnie chce ja nagrac na plyte dvd, a nero nie pozwala tego zrobic, tzn pisze zebym wlozyl plytke cd albo cdrw, prosze o porade co i jak ustawic w neronie zebym mogl nagrac na plytkach dvd wszystko co chce, oczywiscie to co jest mozliwe do nagrania
jest to obraz płyty cd - to takie dziwne, że nie chce nagrać na dvd

można obraz rozpakować winrarem i nagrać na dvd jako pliki, tylko po co?
ed hunter jest offline  
Stary 03.10.2005, 20:49   #7
coolart
Bywalec

Data rejestracji: 25.01.2003
coolart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam tutaj miały być porady a jest dyskusja trochę mnie to dziwi no ale. Chciałem się spytać jak nagrać płytę DVD9 czyli tak znana DVD R DL czytałem ze trzeba ustawić tyle samo danych na jednej i na drugiej warstwie tylko ze ja chce to nagrać metoda OT czyli trzeba zaznaczyć koniec na pierwszej warstwie i teraz pytanie czy to się ustawia przed nagrywaniem czy jak to jest??
Cala płyta ma z 7.43GB i nie chce tego pąkować na 4.38GB tylko nagrać tak jak jest w NERO, może ktoś już nagrywał i podpowie jak to zrobić bo jak nagrać zwykłą płytę 4.38GB to ja wiem ale tutaj jest już zabawa z warstwami a wiadomo ze DL nie sa tanie wiec chciałbym to zrobić raz i bez błędu.

AMD AthlonXP 2400+, ASRock K7VM2, 2 x S.Baracuda 300 GB,Kingston DDR 512MB 266MHz, Teac CD-W540E v1.0H
coolart jest offline  
Stary 03.10.2005, 21:15   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

DVDDecrypter-Mode-ISO-Read(wcisnąć R) zgrać na dysk a potem nagrać Write (W) i wszystko.

druga warstwa zaczyna się zapisywać gdy się skończy pierwsza - inaczej się nie da.

bez dyskusji
ed hunter jest offline  
Stary 10.12.2005, 21:49   #9
mirek47
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.03.2005
mirek47 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam skonwertowane dwa filmy DVD 1.5 GB każdy jak mam je wrzucic na 1płytę DVD i wypalic
mirek47 jest offline  
Stary 11.12.2005, 22:46   #10
Bazyss
Bywalec

Data rejestracji: 04.07.2005
Bazyss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
male pytanko!!
mam Filmik na DVD w formacie .img wrzucilem do daemon-a i w nero kazalem wypalic kopie!! wszystko bylo dobrze do mometu zamkniecie plytki wskoczyl blad zamkniecia w trybie DAO. powiedzcie co mam zrobic ??
pozdrawiam
Stary 28.12.2005, 02:05   #11
izabellaaleksan
Bywalec

Avatar użytkownika izabellaaleksan

Data rejestracji: 21.12.2005
izabellaaleksan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam, przeczytałam całe 18 stron tego tematu i powiem szczerze - nadal nie wiem nic . Gdzieś tam przewinął się przez moment temat "kopii bezpieczeństwa" ulubionej gry na PS2, ale umarł w butach, odpowiedzi ta osoba nie dostała. Zapytam więc - w jaki sposób zrobić taką kopię? Od razu mówię - kopię gry na PS2, zapisaną na płycie CD robię zwyczajnie cloneCD lub alcoholem z włączonym profilem Playstation2, nagrywa się dobrze. Ale co zrobić, gdy do skopiowania mam grę na PS2 na płycie DVD, z zabezpieczeniem?. Jedyny napęd, jakim dysponuję, to nagrywarka DVD BenQ 1640. Próbowałam cloneCD z profilerem, przekopiować, to się przekopiowało, ale tnie się co i rusz i zacina, dzieciaki grać nie mogą. Kopiowanie płyt cd nie jest jak na razie zbyt trudne, ale kopiowanie gry z płyty DVD zaczyna mi się już śnić po nocach Może ktoś podpowie, jak i czym to zrobić? Pozdrawiam.
izabellaaleksan jest offline  
Stary 28.12.2005, 02:56   #12
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez izabellaaleksan
przeczytałam całe 18 stron tego tematu i powiem szczerze - nadal nie wiem nic
To ja dorzucę jeszcze trochę lektury skoro tak dobrze idzie.

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54241

I generalnie dział konsole
Reetou jest offline  
Stary 28.12.2005, 03:31   #13
izabellaaleksan
Bywalec

Avatar użytkownika izabellaaleksan

Data rejestracji: 21.12.2005
izabellaaleksan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cool Re

Dziekuję uprzejmie, już się tam przenoszę. A nową lekturę przeczytam napewno, pozdrawiam.
izabellaaleksan jest offline  
Stary 18.01.2006, 17:59   #14
colgierd
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.12.2003
colgierd w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie wiem gdzie pytać wiec zapytam tutaj-PROBLEMrogram alcohol120% ver.143 / Build 410, Nagrywarka NEC ND6650A, Notebook OPTIMUS. Przy kopiowaniu jakiejkolwiek płytki DVD po zrobieniu obrazu na HD i włożeniu czystej płyty program odpowiada ze płyta ma za małą pojemność.Dotyczy to nosników różnych firm od HAWKA po EMTECa w NERO v 6...NIEMA PROBLEMU !!! - DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE?
pozdro - colgierd
colgierd jest offline  
Stary 25.01.2006, 19:14   #15
Listek
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.01.2006
Listek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam takie pytanko do posiadaczy nagrywarek DVD
MAm program Nero.v7.0.1.2.Premium.Edition do wypalania, ale nie bardzo wiem jak sie wypala na plytce film, zeby mozna go bylo na kinie domowym ogladac (nie mam w kinie Divxa, wiec musi byc nagrany jako film DVD). Wiem ze jakos to sie przerabia czy tam tworzy ten filmik, cos tak mi kumpel mowil ale nie moge tego obczaic, wiec jesli ktos moglby dac jakas wskazowke to bylbym wdzieczny (najlepiej tlumaczyc mi na angielskiej wersji, bo niestety nie mam polskiej). Pozdro

Byc moze gdzies to jzu jest, ale jestem nowy na forum a przejrzenie tego wszystkiego ... za duza kopalnia
Listek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: