![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Cytat:
mam pytanko mam samsunga sh-w08 i chciałbym przegrać dvd na ps2 a moja nagrywareczka ciagle mieli ta płyte i nic nawet alkohol jej nie widzi prosze was o pomoc!!!!!!!!!!1 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Nagralem ponad setke filmow Pod NERO i nie ma znimi zadnych problemow, ani na PowerDVD, ani na roznych odtwarzaczach stacjonarnych. Po prostu dla swietego spokoju pozwalam aby NERO sam sobie ustawial parametry nagrywania, tzn. w NERO w wersji 5.x.x.x wybieram z zakladki HELP WIZARDa a tam dalej krok po kroczku...DVD, Other Format, DVD VIDEO.....itd., przeciagam pozniej tylko gotowe pliki do okienka zawartosci VIDEO_TS i BURN !
W nowym Nero 6.0.0.0 brakuje Wizarda w HELPie, ale zamiast niego jest tam Nero eXpress ;-) ktore znakomicie zastepuje starego "czarodzieja"... Pod nowym NERO wypalilem dopiero 6 filmow, ale rezultaty sa rownie dobre co na poprzedniej wersji... Pozdrawiam. Rafal PS. Gdyby ktos byl ciekawy na czympale, to zawsze na Esperanzach 1,2,4x, natomiast wypalatrka to LG GMA-4020B. Zawsze wypalam z predkoscia x2.
|
|
#3 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mamy więc już omówienia Prassi, DVDDecryptera, Alcohola (w wersji dla fanów gier na konsole), uwagi do Nero. Jeszcze przydałoby się RecordNow Max, RecordNow,CopyTo DVD.
Przy okazji pytanie. Fido2001 wypala płyty z filmami x2. Czy wypala ktoś x4 (Pionkiem,Teakiem,NECem,Sony) i chodzą mu potem filmy w stacjonarnym DVD ? Cobra, z jaką prędkością palisz ? Pozdrawiam Jabba |
|
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 17.01.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Jabba |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Pioneer 106 ( mniamciu) jakbym nie miał nagrywarki to bym kupił właśnie to cudeńko
![]() A jeśli chodzi o TDK i Verbatim to też tak na początku chciałem robić ale wtedy TDK kosztowało bagatela 57zł :lol: Ale teraz kiedy w komputroniku mają tdk po 12zł to juz nie jest taki problem ![]() Pozdro Ar2r
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Palenie dvd
Ja chyba najprościej to robie bynajmniej tak mi sie wydaje sprawdza się w 100 %.
A więc : Używam dwóch programów naraz a nieraz nawet trzech. Żeby wykopcić film zabezpieczony CSS KEY : 1. Zainstalować Clone DVD najlepiej zrobić lub kupić full wersje.2. Zainstalowć program AnyDVD. 3. Po zainstalowaniu tego softu oczywiście restart paścia. 4. Po uruchomieniu systemu włączyć AnyDVD 5. Włożyć film do napędu DVD lub DVDRW 6. Sprawdzić w programie AnyDVD zabezpieczenie. 7.Uruchomić CloneDVD wtedy nierozpozna że płyta jest oryginałem. 8.Jak zrobimy na odwrót program CloneDvD rozpozna płyte i zapozna nas z przepisami ![]() 9. Wybrać funkcje Clone DVD ale tylko wtedy jak jest sam film na płycie jeżeli jest z dodatkami wybrać kopiowanie ścieżki, w innym przypadku płytka dvd pójdzie do kosza. 10.Film najpierw zgra sie na HDD później automatycznie zacznie nagrywać na płytkę DVD R. 11.I tu uwaga fimy gdzie pojemnośc płytki pokazuje ponad 7 GB bezproblemowo przesmażycie na na płytę 4,7 łącznie z całym menu. 12.Polecam również soft "DVD Decrypter" 13.Życzę miłego jaranka. Pozdrawiam wszystkich narka , więcej pytań gg 3490293. aaaa słyszałem że oryginały mają wejść po 30 kilka złotych w przyszłości zapowiadają to : czy to prawda : odpowiedzcie. Pytanie : Jak wysmażyć DVD AUDIO żeby posłuchać na stacjonarnym DVD.. Proszę o odpowiedzi.
|
|
#9 | |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
Cytat:
z jednym wyjątkiem - przed paleniem włączam booktype. anydvd - świetnie rozwiązanie. czas pokaże, jak długo. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Roxio EMC_7
zeby nie pisac a latwo opowiedziec to bedzie najprosciej skorzystac z tego linka !!
ps.dobre polaczenie z netem wskazane :ok: http://www.roxio.com/en/support/emc/tutorials.jhtml
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2005
![]() |
mam dobrne pytanie...
hej wam jak na Nero wersji 6.06 najnowszej zrobci obraz plyty dvd prosze napiszcie szybko .....bo ja nie umiem znalesc tej opcji w nero
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wolny strzelec
Data rejestracji: 17.10.2002
![]() |
no prawie zgodnie
i :mój stacjonarny Samsung DVD-S224 odczytuje bez żadnych problemów (znaczy bez zająknięcia) zarówno DVD-R jak i DVD+R, nie odczytuje DVD+RW ale to już trudno ![]() Stacjonarne DVD SONY (kino domowe dav-s400) nie odczytuje płyt DVD-R... niestety, wyskakuje tylko komunikat : "this disc i dirty" i tyle, wszelki kombinacje z ustawieniami nie dały żadnych rezultatów. Płytki DVD+R (dobrej marki i dobrze nagrane) czyta bez problemu. Kolejnym stacjonarnym odtwarzaczem jaki udało mi się sprawdzić był Panasonic: ten dla odmiany nie odczytuje płyt DVD+R - podobny komunikat lud "no disc", natomiast DVD-R odczytał bez gadania nawet pozwolił zrobic zoom'a oraz wywalic napisy. Kino domowe LG - odtwarza wszystko bez mrugnięcia, dźwięk coprawda jest cieńszy niż w poprzednich, ale za to wszystkie płytki odtwarza. (warto wspomniec że mój samsung kosztował 600 zł ,panasonic około 900, a sony 2000, a LG 1300 )Nagrywałem w programie Nero 60023 na płytkach X-disc'a(DVD-R), Esperanzach(DVD+R) i noname'ach(DVD+R), zawsze z prędkością 4x. NIe zauważyłem jakiejś konkretnej różnicy przy nagrywaniu filmu, który finalnie zajmował 4GB czy 2GB - za każdym razem jakość była MINIMUM zadowalająca - dźwięk jest super. konfiguracja sprzętowa poniżej. UWAGA !!!!! PŁYTY ESPERANZA !!! - przed nagraniem prosze zwrócić uwagę czy na płytkach od ich nagrywalnej strony nie ma żadnych kropek / przebarwień, drobnych rys - jeżeli są to film nie może zostać nagrany w tej częsci płyty (znaczy musi być na tyle krótki, żeby się zmieścił przed nimi) - owe kropki (tak je nazwę) powodują błędy w zapisie, co w konsekwencji owocuje przesunięciem Głosu względem klatek filmu i mamy dźwięk wyprzedzający film np. o 3 sekundy. Nie chcą niestety tych płyt przyjąc do reklamacji. pozdrowionka Dalton
Hardware: Athlon 1700+ (1467@1750), Asus A7V266-C, 256 MB DDR, DVD+-RW LiteOn 451s, CD-RW LiteOn 40125s, CD Asus 52x, HDD Samsung 40GB Software: WinXp pro (bez SP1 narazie), CCe 2.50, Avisynth 207, MaestroSBT, Spruce DVD Maestro, Nanub, Subtitleworkshop@subtitletoolen itd... itp... Ostatnio zmieniany przez Dalton22 : 29.01.2004 o godz. 14:49 |
|
|
|
|
#13 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Płytki możemy też wypalać wspomnianym tu już ImageTool Burn 1.00.6. Wymaga on zainstalowanego na dysku Nero Burning Rom. - wybieramy opcję DVD - wybieramy prędkość wypalania (pod wyborem nagrywarki) - zaznaczamy "ptaszkiem" opcje : "Reallocate VIDEO_TS Structure" oraz "Enable DVD+/-R/RW High Compatibility Mode (recommended)" - W pasku DVD Root wybieramy Directory czyli folder w którym leży nasz gotowy do wypalenia film - Pod spodem możemy wpisać Volume dla dysku (etykietę) - naciskamy ikonkę "Burn" i jeśli wszystko jest w porządku to płyta się wypala. - pijemy kawę, herbatę, piwo aż do wypalenia płyty ![]() Jabba |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2004
![]() |
Programy na DVD
A czym i w jaki sposob najlepiej nagrac programy (nie filmy ) na płytke DVD