![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
LDW 451S na wspolnej tasmie czy osobno?
Witam.
Czy ktos spotkal sie juz problemem dot podlaczania w/w nagrywarki do tasmy? Mam Lite-Ona 52x32x52 i niedlugo kupie sobie 451S i zastawiam sie czy beda jakies klopoty jesli obie nagrywarki dam na druga tasme(IDE2) i 451s jako master a 52x32x52 na slave. Prosze o odpowiedz |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.06.2002
![]() |
Siemanko.
Moim zdaniem nie powinno być problemu. Gdyby urządzenia w takiej konfiguracji miały problem z chodzeniem nie robiono by podwujnych kanałów IDE. Pozdrówka |
![]() |
![]() |
#3 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Miałem podłączone do drugiego kanału dwie nagrywarki. Jako MASTER LiteOn 451S, a SLAVE Plextor PX-W4824TA. Podczas nagrywania płytek DVD zdażały się błędy tego rodzaju, że proces wypalania zatrzymywał się podczas wpisywania LeadIn, a czasem wypalało się bez problemu. Nie wiem, czego mogło to być przyczyną czy zawinił litek czy Plextor.
Natomiast litek podłączony jako napęd samodzielny działał bez zarzutu. W Twoim przypadku może nie będzie problemu, bo obie nagrywarki są z tej samej "rodziny". Ja z powodu dużej ilości napędów zmuszony byłem do zakupu kontrolera IDE. |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
451S jako osobny naped na drugiej tasmie, a plextor do kontrolera IDE? |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Pentium4ever
![]() |
właśnie tak
Cytat:
Na drugim kanale (kontroler płyty głównej) podpięte są LG DVD-ROM jako MASTER i PLEXTOR jako SLAVE. Litek podłączony jest do pierwszego kanału tegoż dodatkowego kontrolera IDE. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Kiedys mialem kontroler SCSI i z tego co widzialem u siebie to komp wolnie sie uruchamia. A jak to wyglada u ciebie? Czy po zainstalowaniu tegoz kontrolera nagrywarka lepiej ci dziala, tzn czy sie wiesza? |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
witam ja mam podlaczone dwa liteony jeden nagrywarka cdrw a drugi 451s i niema najmniejszych problemow z nagrywaniem pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Pentium4ever
![]() |
Cytat:
Widoczne jest na początku uruchamiania kompa gdy rozpoznawane są urządzenia. Wcześniej była lista z 4 pozycjami, teraz tych pozycji jest 8. A jak wspomniał kolega post wyżej ma On podłączone 2 litki i działają dobrze. Jak wcześniej pisałem ta sama "rodzinka". |
|
![]() |
![]() |
|
|