![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.09.2005
![]() |
Witam,
Mam nagrywarkę Benq DW1640. Chciałbym ją podłączyć do laptopa bo ta w lapku to straszny szajs. Jak to zrobić? czy np. taki kabelek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=868066475 da radę? i pytanie dodatkowe czy jak już podłączę to czy podczas nagrywania można położyć nagrywarkę luzem na stole czy raczej siły działające w napędzie będą zbyt duże i pasowało by go przykręcić/jakoś przytwierdzić? można kupić jakieś kieszenie czy cóś zeby zrobić ładnie z niej zewnętrzną nagrywarkę?? z góry dzięki za odpowiedzi Ostatnio zmieniany przez Reetou : 30.12.2009 o godz. 17:22 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kupić zewnętrzną kieszeń , jest tego od groma w rożnych cenach
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Z benkami trzeba bardzo uważać - mało która kieszeń zadziała.
Było na forum wiele razy, poszukaj - jest opisane z jakimi chpsetami idzie, z jakimi nie. Poszukałem, znalazłem. http://forum.cdrinfo.pl/f61/nero-nag...49/#post800300 http://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywar...tml#post623079 Tak przykładowo. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
gdzies w przepastnych podziemiach (czyli w piwnicy) mam BenQ 1620 i kabelek (podobny do tego z tej aukcji)
i calosc dzialala zawsze bez zarzutu na zmiane pod kabel bywal tez podlaczany hdd tez zawsze dzialal bez problemow jest to najtanszy i najprostszy sposob na szybkie podlaczanie napedow wewnetrznych jako zewnetrzne i dziala napedow nie trzeba przytwierdzac, moga lezec luzem, nic im nie bedzie nie sa w stanie tez niczego uszkodzic ![]() oczywiscie trzeba miec na uwadze, ze tego typu kabelki to raczej rozwiazania dorzne, szybkie nie sa ani ladne, ani praktyczne na dluzsza mete (szczegolnie mi doskwieral brak wylacznika zasilania - po prostu trzeba na sile wyciagac wtyczke) ale kieszenie, jak wiadomo, bywaja kaprysne no i kosztuja swoje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Czyżby marna podróbka ? Ja używam tego, i co bym nie wpiął to zawsze działało... http://www.allegro.pl/item870668560_...klep_w_wa.html
![]() |
![]() |
#6 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Wracając do tematu. Najlepszym rozwiązaniem jest moim nieskromnym zdaniem kieszeń 5.25". Ładnie wygląda, jest praktyczna i ładnie wygląda.
![]() |
![]() |
#7 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
No i ładnie wygląda.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
hehehhe
![]() Kurka no to trochę lipa, faktycznie nie pomyślałem, że w tych tanich kabelkach nie ma wyłącznika zasilania, te droższe już są trochę drogie jak za kabelek. Popatrzę jeszcze w kieszeniach hm...mógłbym ją też władować w stacjonarny ale to stary gruchot z w98:/ ciekawe czy jakbym wrzucil tam ubuntu jakby śmigał ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Melchizedes : 02.01.2010 o godz. 12:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
sorki za odgrzewanie starego kotleta. Ponieważ moja nagrywarka w laptopie całkowicie odmawia współpracy (ashampoo wywala błąd nośnika średniej wagi cokolwiek to znaczy...próbowane było kilka sztuk płytek Sony, które zawsze śmigały ok) pragnę zakupić rzeczony mostek Uniteka. Pytanie tylko czy:
taki ![]() czy może taki ![]() Jak myślicie? A może od tamtego czasu powstało coś jeszcze fajniejszego ? pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Nie chodzi o fajność, tylko o to by działało z bardzo pod tym względem wybrednym benkiem.
![]() |
![]() |
#11 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Mam podobny mostek jak ten Uniteka, BenQ 1650 nie chce z nim współpracować
![]() Lepszym rozwiązaniem jest zakupu zewnętrznej nagrywarki na USB, np. >>eTAU108<< Ostatnio zmieniany przez melag : 11.02.2011 o godz. 20:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
nie chcę kupować nowej nagrywarki skoro mam już jedną bardzo porządną, kwestia podłączenia jej..
jak się dowiedziałem ten drugi mostek uniteka (starszy model chyba) pracuje na chipsecie JMicron JM20338 - czy ktoś wie czy benek to łyknie? co do kandydata nr 1 (nowszy model) to chipsetu nie znam, ale zapewne to samo tylko ew. nowsze. Jeszcze mi wpadło w oko coś takiego - AXAGO - ADID-70 oraz Scythe Kama Connect 2 Adapter. Kurcze doradźcie co dokupić do tego benka. Kieszeni nie chcę za bardzo bo jest droższa, zestaw będzie cięższy a przecież w kieszeniach też siedzi jakiś chip więc to to samo w sumie tyle że w obudowie.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Uzywalem Benq 1640 na Unitek z JM20337. Troche plyt nagralem, wydaje sie ze wszystko w porzadku. Moge jeszcze zrobic jakies skany jakosci.
Za to Pioneer sypal bledami z mostkiem.
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
ok już mam mostek unitek y1031 - jeszcze nie podłączałem z braku czasu, powiedzcie proszę jakim programem sprawdzić jakość nagrywania i czy to się robi w trakcie wypałki czy po ??
edit: właśnie widzę, że nowszy model na który się zfrajerowałem nie ma przycisku power(a przydałby się), a główna jego zaleto to to, że można w locie kopiować z dysku na dysk (to akurat mi nie potrzebne):/ jak zatem bezpiecznie odłączać urządzenia? główną wtyczke z prądu wyciągnąć czy raczej przy urządzeniu odpinać kabelki? Ostatnio zmieniany przez Melchizedes : 24.03.2011 o godz. 13:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
mostek działa aczkolwiek nagrywarka dziwnie się zachowuje - mianowicie ma problemy z wysuwaniem i chowaniem tacki, albo nie może wysunąć(pobrzęczą silniczki i nic), albo jak wsunie to poczyta i wysuwa z powrotem - jak się pomoże ręką to jest ok. ciekawe czy już ze starości fiksuje czy może to wina mostka..płytke nagrałem i działa.
btw. napęd dvd LG działa bez żadnych problemów z mostkiem Ostatnio zmieniany przez Melchizedes : 07.04.2011 o godz. 18:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
benq, dw1640, przeróbka |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW | Jozgaw | Napędy optyczne CD | 7 | 21.06.2004 08:31 |
535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 16:49 |