Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   JAK SKOPIOWAĆ GRE DVD z zabezpieczeniem SafeDisk v2 ? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-skopiowac-gre-dvd-zabezpieczeniem-safedisk-v2-44441/)

Turboni 17.12.2004 16:53

Cytat:

Napisany przez Nostradamus
Wyłączyłem w alcoholu 120 % dysk wirtualny (opcje alcohola ) a clone cd nie miał (sprawdzałem w manadżerze urządzeń ) no i nadal mi wykrywa tą emulacje ! Hm. Znowu deinstalowanie programu do kopiowania po każdym przegrywaniu płytki też nie jest wygodne ! Czy nie ma innego sposobu na ominięcie tego przegrywając może gre w inny sposób ? : :idea: ???

nie ma poprostu trzeba usunac program do palenia i po klopocie

Nostradamus 18.12.2004 01:09

sight wiedziałem że nic nie wiesz, więc po co sie odzywasz :bicz:

Nostradamus 18.12.2004 01:12

sight wiedziałem że nic nie wiesz, więc po co się odzywasz :bicz:

Nostradamus 18.12.2004 01:20

Nie chce mi sie eksperymentować z różnymi sposobami bo szkoda mi zmarnowanych płyt i czasu, chce po prostu mieć pewny sposób na przegranie gry DVD z danym zabezpieczeniem. :) i żeby tak przegrana gra nie wymagała większych ingerencji z mojej strony aby działała po przegraniu. :pisze:

woitas 18.12.2004 09:39

przegranie zabezpieczonej płyty dvd jest niemożliwe ze względu na jej strukturę.

sight 18.12.2004 09:55

Cytat:

Napisany przez Nostradamus
sight wiedziałem że nic nie wiesz, więc po co się odzywasz :bicz:

powodzenia :spie:

kostianek 18.12.2004 17:30

Nostradamus - podaj jaką masz nagrywarkę.
Wtedy dam Ci znać czy obsługuje SafeDisca.

Nostradamus 18.12.2004 21:16

Cytat:

Napisany przez kostianek

8 )

Nostradamus 18.12.2004 21:39

Cytat:

Napisany przez kostianek

Oto mój sprzęcior :cool:

Slavekx 19.12.2004 02:51

Cytat:

Napisany przez kostianek

... ano właśnie, a jaką nagrywarkę należało by kupić, żeby mieć jak najmniej problemów ??? ?
Od paru dni ślepię po różnych forach i niewiele się dowiedziałem. "Oszczędność" rzędu parę dych mnie nie interesuje, bo nie zamierzam płacić za nią w przyszłości płytkami (nie tymi badziewnymi!) wyrzuconymi do kosza i straconym czasem. Z tego, co widziałem w grę wchodzi Toshiba SD-R5372, NEC lub Pionier (Plextor trochę drogi), a może coś innego?...

Nostradamus 19.12.2004 03:15

[QUOTE=Slavekx]... ano właśnie, a jaką nagrywarkę należało by kupić, żeby mieć jak najmniej problemów ??? ?

Na swojego LITE-ON 1633s nie narzekam - z tego co sie naczytałem to jest to najbardziej zaawansowana technologicznie nagrywarka, myślę że nagrywanie teraz to kwestia dobrego oprogramowania oraz wiedzy 8 )

Slavekx 19.12.2004 03:52

a Toshiba SD-R5372 ?
No i jeszcze te zabezpieczenia (głównie filmy, bo grę to raz na jakiś czas mogę kupić "gotową" za 10 PLN :) )

kostianek 19.12.2004 10:12

Twój LiteOn robi spokojnie SafeDisca 2.9- więc z innymi nie powinno być problemów.
Gra widocznie ma blacklistę - i dlatego nie możesz jej uruchomić , samo odinstalowanie emulatorów nic nie daje - pozostają ślady w rejestrze a tych nigdy do końca nie usuniesz.
Jedyny sposób - spróbuj u kogoś kto nie ma i nie miał instalowanych emulatorów.

madmax2 19.12.2004 14:05

Albo spróbuj użyć softu do czyszczenia rejestru np jv16 Power Tools. Dostępny na stronie www.jv16.org - wersja 30 dniowa z pełną polonizacją.
Aha dzisiaj sprawdziłem najnowszym A - Ray Scanner - MOHPA w wersji polskiej jest zab.
SD 3.20.024, co ciekawe program wykrywa zab. dopiero przy skanowaniu katalogu z grą, przy skanowaniu płyty nic nie pokazuje.
Pozdr.

Nostradamus 21.12.2004 02:00

Miałeś racje madmax2 :spoko: zdeinstalowanie clone cd pomogło i przegrany Medal Pacific DVD mi już startuje, wystarczyło odinstalować clone cd oraz wcześniej wyłączyłem w opcjach alckoholu 120% wirtualny dysk. Aha jeszcze sprawdzałem płyte programem A-Ray scanner v 2.0.1.1 który wykrył typ zabezpieczenia safedisc 3.20.024 a clonyXXL wykrył tylko safedisc v2. Skąd ta rozbieżność ? W każdym razie Alcohol120% sobie poradził z odczytem DVD w którym zaznaczyłem tylko jedną opcję jaka jest dostępna :''Ignoruj błędy odczytu" potem ten obraz dysku DVD wypaliłem clone cd, choć można było też alcoholem120% i działa !!! 8 )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05.