![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.12.2005
![]() |
![]()
mam tego benq-a od grudnia, wersja BOX, bios bsob (najnowszy). Po pierwsze nagrywarka dziwne dżwięki wydaje, takie skrobanie jakieś, czy to normalne? Po drugie nageywałem ostatnio kilka syfnych płytek cd-r za 50gr (nie pamiętam już nazwy, w każdym razie low-end) i benq mi 3 zepsuł! Z rzędu! Najpierw przy 10% a następnie 2 przy 99%. Na szczęście mam najlepszą nagrywarkę CD-RW, poczciwego lite-ona LTR 523252S, który z tymi płytkami nie miał najmniejszego problemu, wypalił mi takie 3. Dodam, że wypalałem z prędkością 40x na obu nagrywarkach (na płytce było max 52x). Co dziwne przy nagrywaniu lite-onem max prędkość wynosiła 52 (tyle co na płytce) a przy nagrywaniu beqiem 48x. Dlaczego? No i po 3: dzisiaj nagrywałem koledze płytkę TDK DVD+R 16x (ID: 003). Benq poradził sobie wyśmienicie (nagrałem 16x)! Jakość 94, pi errors średnio 2.40 pi failures średnio 0.50 a jitter średnio 7.84%, PO błędów brak. Po sprawdzeniu jakości scandisciem nie wierzyłem własnym oczom, jakość wszystkich plików wyniosła 100!! No i teraz już nie wiem czy ten mój benq jest jakiś wadliwy czy jest OK? Możecie mi jakoś pomóc tzn. powiedzieć czy mam go reklamować czy nie i czy uwzględnią mi taką reklamacje??
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|