![]() |
Nie ryzykowałbym nagrywarki SATA na tej płycie. Mogą być problemy, weź coś na ATA. Bardzo cichy jest np. Samsung 202.
|
Z tego co wiem najbardziej cichy jest Cichy Don... :taktak:
:czar: |
Don Pedro oczywi***347;cie...
|
znalazlem taki watek dotyczacy pionka 215
slawekj: Crossflash Pioneer 215 na S15J " Co zyskujemy po wgraniu firmware od S15J ? Nap***281;d zosta***322; wyciszony LabelFlash z DiscT@DVD version 2 Funkcj***281; PURE READ" o wiec zyskalbym wyciszenie , labelflash i pure read do audio :) 1) Czy po zrobieniu tego crossflasha pionek zostanie wyciszony do granic przyzwoitosci tzn czy wieczorkiem bede mogl poogladac sobie film na dvd tak aby nagrywarka nie zagluszala lektora :) ? 2) Czy amator sobie poradzi z tym crossflashowaniem ? 3) Czy po zrobieniu crossflasha traci sie gwarancje na nagrywarke? Pozdrawiam KillaBee |
Cytat:
2) NIE 3) TAK *4) slawekj to szarlatan :slonik: || |
Cytat:
Przy oryginalnym firmware (odczyt max 16x) 37dB Przy S15J (odczyt max 8x) 24dB. Cichutko i warto. :spoko: A cały mój zestaw to tylko 19 dB. :) |
W zwiazku z tym ze strace gwarancje po crossflashowaniu pioneer mimo ze by sie po tym wyciszyl odpada.
Doradzcie prosze jakas bardziej uniwersalna nagrywarke na ATA ,dosc cicha z securedisc i lightscribe ktora nie bedzie miala problemow z odczytywaniem wiekszosc plyt. Nie musi miec najlepszych parametrow i tak bede sporadycznie nagrywal bo czesciej bedzie sluzyla jako odtwarzacz.Narazie jest samsung 202. KillaBee |
Cytat:
Polecany jest nowy model GH-20LS15. Sam go mam i nie mam powodów do narzekań, chociaż do najcichszych niestety nie należy.. |
Cytat:
aha no to olac secure disc-moze byc ale nie musi. dziekuje za kolejna propozycje.:spoko: czekam na kolejne albo komentarze do tych co podaliscie.... |
No to może Liteon SOHW-832S :czytaj:
:taktak: |
Cytat:
btw. ostatnio zanabyłem sobie LG H55L i Litka 20A1H....nie wiem dla czego...ot impuls, no i leżą sobie pod biurkiem bo nie ma miejsca w budzie...może kiedyś mi się zachce to podłącze. || |
Cytat:
|
Cytat:
:czar: |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ja bym się już w ATA nie pakował, grube kable, problemy z ich ułożeniem w obudowie. Jeżeli ma się odpowiednio nową płytę główną, to nie widzę powodów, żeby nie kupować tego, co może nie lepsze, ale praktyczniejsze. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:49. |