![]() |
szkoda ze nie ma test***243;w nagrywarek na chip.pl bo jak p***243;***322;tora roku temu jeszcze byly to kupilem nagrywarke liteona kt***243;ra byla na prawie czele rankingu. niestety zgubilem paragon a nagrywarka nie chciala sie juz otwierac:( a co sadzicie o nowosciach liteona z seri ihap czy cos w tym stylu z predkosciami 22? nie wpad***322;em na edytowanie:D
|
Kurcze-chyba jaki***347; nowy szeryf w mie***347;cie??
|
Cytat:
Wpisywać się, kto jeszcze żałuje.. :( :czytaj: |
Cytat:
|
ja też żałuję ! :D , bo jakie ciekawe dyskusje z tego wynikały to ho ho :>
pozdrawiam |
Którą nagrywarke wybrać ?? NEC vs PIONEER
Witam
Odmówił mi współpracy mój samsung 183L ... po mimo sporej ilości wad miedzy innymi brak współpracy z płytami TDK ( da sie temu jakoś zaradzic ?? - mam jeszcze jedna taka nagrywarke w drugim kompe )nie był najgorszy. Czytajac posty doszedłem do wniosku ze najlepiej wybierac pomiedzy NEC a pionierem. I tu pytanie która nagrywarke wybrac ?? NEC AD-7201S Pioner DVR-216 jakie sa wady i zalety ( ktora ma wiecej wad ?? ) tych nagrywarek ?? a moze jeszcze inna marka ?? aha te dwa modele sa dostepne w sklepie obok mnie od reki w przystepnej cenie. z gory dzieki za pomoc :) |
Kup dwa skoro w przyst***281;pnej cenie i testuj :) Zawsze Ci si***281; przydadz***261; dwa palniki. A co do samsunga to spr***243;buj wgra***263; inny firmware i mo***380;e poci***261;gnie te p***322;yty TDK.
|
NEC 7203 vs PIONEER 216D lub L:)
Witam,
muszę w miarę szybko kupić nagrywarkę i musi mieć Label Flash, czy znacie wyniki testów tych modeli i mozna stwierdzić która jest lepsza ? Obie ponoć mają ten sam chip Nec'a i nie wiem którą brać, która ma lepszą korekcję błędów i , jest bardziej cicha i ma lepsze wyniki jeśli chodzi o "test owcy" bo zawsze robię kopię bezpieczeństwa płytek które kupuję i jest to dla mnie ważne. Jakoś nie udało mi się jeszcze odszukać wyników testów tych napędów a muszę coś kupić jutro. Wiadomo że niczego nie dowiem się w sklepie, stąd moje poszukiwania odpowiedzi na moje pytania tutaj właśnie... co pięć tysięcy par oczu to nie jedna i może gdzieś ktoś odkrył jakieś nowe testy z wyników których czegoś się dowiem . O Pionku wiadomo że dobrze wypala, o którymś z poprzednich modeli Nec'a też tak wyczytałem, nie wiem jak teraz. Miałem kiedyś przy okazji zakupu całego kompa palnik Optiarc AD-7173A i po przeczytaniu wyników testów pozbyłem się go, nie miał jakiś strasznych problemów ale gdyby miały mi się trafić... wolałem sprzedać. Optiarc jest połączeniem Sony i Nec'a i stąd moje obawy co do nagrywarek Nec'a. Do Pionka musiałbym wrzucić inny firmware żeby mieć LF, kłopot w przypadku gwarancji, z modelem 111 byłem w serwisie kiedyś ale ze względu na ceny sprzętu to nie problem, najwyżej 8 dych do tyłu... Nec ma już Label Flash więc nie trzeba zmieniać. Ale to nie jest główny powód, musi być dobra, cicha, posiadać dobrą korekcję, dobrze palić i dobre wyniki w teście owcy. Tylko tyle :spoko: Będę wdzięczny za informacje, pozdrawiam |
Cytat:
:czar: |
czy znacie jakis nowy model nagrywarki kt***243;ry obs***322;uguje mount rainier?
|
Cytat:
Wychodzi na to, że ostatnim, który znamy jest Samsung 182x Nowego nie uświadczysz już raczej :nie: Ale za to na allegro śmigają za jakieś niewielkie lub większe pieniądze :taktak: :czytaj: |
No w***322;a***347;nie, patrzy***322;em tu i niczego nie wypatrzy***322;em. raczej o poprzednich modelach jest w postach a ja kupuj***281; teraz. Wi***281;c rezygnuj***281; z cichej pracy ale musi mie***263; dobry odczyt, dobrze wypala***263;, dobrze radzi***263; sobie z zabezpieczeniami, dobrze nagrywa***263; muzyk***281; - o Pioneer'ku s***261; opinie ***380;e do muzyki nie nadaje si***281; niestety... nie wiem ile w tym prawdy ale je***347;li tak to nie wiem co my***347;le***263;... Naprawd***281; nie zrobiono jeszcze w miar***281; sprawnego i uniwersalnego modelu ? Ci***281;***380;ko mi odszuka***263; wszelkie testy, mo***380;e kto***347; bardziej poinformowany podzieli si***281; ze mn***261; informacjami ?
|
ja u***380;ywam do wszystkiego Pioneera 112@A12J i LG4163B. Nie obchodzi mnie co o nich m***243;wi***261; bo spisuj***261; si***281; wy***347;mienicie.
Cho***263; o dziwo musze przyzna***263; ***380;e LG jest chyba lepszy, mimo ***380;e ma jakie***347; przedpotopowe firmware :D Ale i tak cz***281;***347;ciej u***380;ywam Pionka z tej przyczyny ***380;e jest w moim kompie :D |
Cytat:
:czytaj: |
Zam***243;wi***322;em LG GH22NS30, zobaczymy co z tego wyniknie;) Prosz***281; wszystkich fan***243;w pioniera o nie rzucanie kamieniami. A swoj***261; drog***261; to dziwne ***380;e mount rainier umar***322; ***347;mierci***261; naturaln***261; bo to by***322; ***347;wietny pomys***322;, powinien by***263; standardem w nagrywarkach.Uwaga konkurs: niech mi kto***347; napisze bios do mego przysz***322;ego LG ***380;eby mia***322; taka funkcje:P, nagroda? m***243;j u***347;miech:D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:56. |