![]() |
Od wczoraj posiadacz DVD LiteON iHAS424 SATA :)
|
nagrywarka na ATA
Padł Pioneer 112 (przestała nagrywać - choć nadal odtwarza; drugi egzemplarz nagrywa ale przy weryfikacji pojawiają się błędy ...)
Jaką nagrywarkę na ATA można jescze kupić ... prędkości nieistotne, jakośc odczytu wystarczy znośna ... ważne żeby dobrze nagrywała ... |
Teraz już coraz trudniej o nagrywarki pod ATA i trzeba za nie trochę więcej zapłacić niż za SATA
... może coś takiego: LG GH-22LP20 http://www.gral.pl/preview/LG_Electr..._Black_15.html |
Albo takiego:Teac DV-W522GMA
|
Kupiłem w piątek Liteona iHAP 122 i do środy sobie chwalę :)
|
Cytat:
|
Witam - chciałbym kupic nagrywarke dvd za max 100zl (z przesylka).
Czego oczekuje ? - nagrywam bardzo duzo plyt (raczej zwyklych danych, nawet o rozmiarach dostosowanych do pojemnosci krazka) na tanich plytach (np taka szpula za 50zl). Stary poczciwy liteon juz wysiadl (na ide) wiec pora zamienic na cos nowszego. Myslalem o czyms takim - Samsung SH-S223C - lacznie z przesylka wyjdzie mnie 98,53 i taka cena by mnie zadowalala :) chcialem jeszcze dodac ze dosyc czesto nagrywam pliki w trybie udf (takie ponad 4gb) badz wiele (takich np po 100-500mb). Taka notka ale moze miec znaczenie :) |
szukam fajnej uniwersalnej nagrywarki zastanawiam sie nad LITEON iHAS424 ale ona podobno nie potrafi rippowac i czytac plyt audio, czy to prawda? w takim razie co radzicie wziasc? moze wziac wersje 524 bo podobno tamta ma dwie rewizje i jedna to to samo co jakis optiark? oO
|
a ja szukam nagrywarki do 200zł która dobrze zapisuje DVD+R i DVD+R DL, poza tym ma mieć czarny panel (do tej pory miałem DVR-216BK ale pada) i mile widziany LS, polecicie coś?
|
Witam. Poszukuję zewnętrznej nagrywarki pod USB. Na Alledrogo rozrzut cenowy dość spory (od 130 do prawie 250 zł). Jaką wybrać? Czy opłaca się kupować taki napęd jako zamiennik zepsutego DVD w laptopie? Mój Optiarc z niewyjaśnionych przyczyn padł,a ja przed oddaniem lapka do serwisu muszę nagrać ważne dane z dysku. Wypalam na minusach. Nośniki Verbatima. Typowe pliki jak CD z MP3, kopie filmów i gier na ps2.
Pozdrawiam. |
Było już parę razy. Napęd 3.5' + obudowa.
|
Witajcie, potrzebuję napęd DVD (niekoniecznie nagrywarkę), który spełni dwa warunki:
1. Musi być na IDE 2. Musi mieć jak najlepszą korekcję błędów Co wybrać? Zapis kompletnie mnie nie interesuje Z góry dzięki za informacje |
Samsung lub Lite-on
|
Witam
Padł mi Lite-ON i teraz szukam czegoś nowego. Przeczytałem ten wątek i pobiegłem do sklepów z zamiarem kupna Pioneer-a. Niestety nigdzie już nie dostępne:(( Nagrywam w miesiącu kilkanaście płyt DVD ( dane, filmy) Zależy mi na dobrej jakości zapisu, super jeśli będzie czytała porysane płyty. Nie musi być super szybka cena ok 150 zł |
ja kupilem na allegro uzywke pioneera 216d. smiga az milo.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:24. |