![]() |
Cytat:
|
aha :D:spoko:
|
No to i ja zapytam. Mam teraz LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N w/g Everesta.
O jakiegoś czasu (~2 lata) zaczął wybrzydzać z płytami a pewna ich ilość zaczęła lądować do kosza. Może to sprawa płyt. Zawsze kupowałem Emteki (cd-r,dvd-r później dvd+r) bo tanie i 0 problemów miałem. Ostatnio (2 lata ok.) kupuje 100szt emteka i pierwsze 3 kosz później jak cie mogę ale bez rewelacji. Kupno 25 Verbów nie wiele zmienia. Po jakimś czasie domyśliłem się że zmieniłem program na darmowy Ashampoo Burning Studio 10 i to ten program nie ruszał z wypalaniem szybszym niż x4 (błędy jakieś tam) ale oczywiście x4 szło i płyty wypalone do dziś czytam. Te x4 też nie da się zwolnić. Chyba poszukam innego programu!? A teraz do rzeczy, zapatrzyłem się na 3 wypalarki w takiej kolejności: 1. Plextor PX-L890SA (870 już nieuchwytna) 2. Sony AD-7280S/7283 (oo ta tania) 3. LiteOn iHAS624 Co myślicie? pomóżcie dokonać wyboru. Będę wypalał wolno - max x8, nigdy na opór!! Ponoć jak się w Plextorze zwolni to najlepiej wypali - testy. |
Plextor PX-L890SA to OEM Liteona
Wszystkie dobrze palą na dobrych płytach:) |
Program (ashampoo) nie jest tu w żadnym stopniu winny.
Koncepcja zmiany nagrywarki to dobra koncepcja, no i płyty lepsze niż emtec (jest tego sporo) by się przydały. |
Cytat:
Czy ten tańszy soniak dorównuje w/w towarzystwu. Płytki zmienię, może na verby azo w 100paku co polecał Deckard od allegrowicza CDLANDPLUS. |
Soniaki są ok, nie mialem nigdy wpadek, z innymi ponoć lepszymi zdarzało się. Więc 100% pewności nic i nikt nie zapewnia. Ale jeśli o mnie chodzi to nawet na supermarketowych soniakach nie miałem nigdy wpadki, płyty zawsze były ok. Nie wiem czym to tłumaczyć. Powinno się unikać supermaretów z płytami, z drugiej strony widziałem jak się zaopatruje facet handlujący na giełdzie - w supermarkecie właśnie kiedy była dobra cena. Stąd w nic nie wierzę.
A ktoś ma jakąkolwiek wiedzę o palniku AD-7283S ? Boję się pakować w nowości, z kolei 7263 nie ma takich debeściarskich opinii... jakiś test bym obejrzał wiarygodny. |
Cytat:
dostałby dobra cene i kilogram kopert gratis albo jakies inne gratisy co do płyt z marketów to bywa róznie ,sam 90% płyt które posiadam i kupuje to SONY ale za równo w auchanie jak i kerfurze zdarzyły mi sie wpadki,w szczególnosci w opakowaniach 'przepakowywanych' typu 25+5 ,zdarzało sie opakowanie '+' nie do wypalenia a - bez problemu ,fizyczne uszkodzenia barwnika na koncówce płyty też przerabiałem baaa w foliowym opakowaniu 25 były 4 bezbarwne krązki ochronne k***a Mozna by juz sonde wykasować zaktualizowac itd.niektóre spawarki już nie dostepne, brak aktualnie dostepnych |
Pewnie tak, zwyczajnie go zapamiętałem bo często u niego płyty kupowałem na giełdzie. Może cena jednak była na tyle dobra że opłacało mu się kupować w sklepie.
I anowu zapytam ... A ktoś ma jakąkolwiek wiedzę o palniku AD-7283S ? Boję się pakować w nowości, z kolei 7263 nie ma takich debeściarskich opinii... jakiś test bym obejrzał wiarygodny. |
A AD7280 idzie kupić?
|
|
A jaki problem ? Np w morele.net
|
No tak żaden. A jak ten model? - przetestowany? bo ten z 3 na końcu to raczej nie.
|
Witam serdecznie, mam prośbę o odpowiedź, jaką polecacie nagrywarkę DVD, oto me oczekiwania względem jej:
1.niska prędkość nagrywania audio (8x, a nawet 4x), 2.nagrywanie DVD- standard (4x), 3.stabilne nagrywanie DVD DL (prędkość 2,4x, 4x), 4.***8222;żywotność***8221; -sporo nagrywam, 5.cena: wolałbym do 200,00- ale przekroczenie jej nie jest problem. Używam wyłącznie płyt kupowanych w pudełkach 10szt, 25szt, czasem 50szt. ew. z wałka 100szt. Firmy:Verbatim, TDK, czasem Kodak, EMTEC, sporadycznie Esperanza, Platinum. Wypalam :Ashampoo Burning Studio, CDBurnerXP, DVD FAB. System XP. Z góry dziękuję za pomoc. |
Bardzo dziwne masz wymagania :hmm:.
Wolnym nagrywaniem wiecej dziś zaszkodzisz niż pomożesz :czytaj: Porządna nagrywarka wypali dobrze z każdą prędkością, gorzej że o porządną dziś ciężko. Lepiej ogranicz płyty do Verbatimów i Sony, bo EMTEC czy Esperanza to syf. TDK - zależy co kupisz. |
Wszystkie nowe napędy CD wypalają minimum x16:ysz:!!!!!!!!!!!
|
Co do płyt- podałem inneformy tylko z uczciwości, ale 99,9 % to Verbatim i TDK.
Prędkość 16x- ale czy to nie jest za duża prędkość? Chodzi mi o AUDIO. Czy nie będzie to ze szkodą dla możliwości odtworzenia na stacjonarnym sprzęcie/ żywotności płyty? Dziękuję Wam za szybką reakcję. |
Nie, ponieważ wszystkie nowe płyty są oparte na ftalocyjaninie przystosowanej do dużych prędkości (blado zielone).
W niektórych przypadkach płyty wypalone z maksymalną prędkością mają lepsze parametry odczytu niż te wypalone z mniejszymi. Jakość płyty sprawdzać mogą niestety jedynie niektóre napędy, głównie LiteOn. Co nie oznacza ze akurat one najlepiej nagrywają ;) Dlatego generalnie zaleca się palenie ze średnimi prędkościami - 16x dla CD i 8x dla DVD jest OK. Choć by dokładnie coś powiedzieć należałoby przetestować płyty wypalone konkretną nagrywarką. Ale ja tak palę od lat (i 6x dla DL) i nie było nigdy żadnych problemów. Problem z odczytem audio mogą mieć starsze odtwarzacze, z doświadczenia najlepiej radzą sobie z nimi płytki CD-R firmy Sony lub dedykowane płyty Audio. To problem prawdopodobnie ze zbyt małą mocą lasera, nie przystosowaną do odczytu CD-R. Nowe czytniki nie powinny mieć absolutnie żadnych problemów. Czasem nawet CD-RW czytają. |
Ok, czyli prędkość mi wytłumaczyliście. Podobnie czytałem gdzie indziej w kontekście zalecanych prędkości, a zatem typy nagrywarek? Proszę o typy i ew. ich wady...
ps. DVD 8x? hmmm... |
DVD 6 albo 8, zawsze tak pale.
Co do nagrywarek to niestety nie pomogę, bo nie jestem obecnie w temacie. Pioneery i Benq były świetne, ale już chyba nie są. Ja posiadam Pioneera 112 i sprawuje się bez zarzutu. Będzie miała w tym roku 5 lat. |
litek ihas124 daje rade i ie jest drogi, mam jednego i odpowiednik w asku który wypada troche gorzej ze względu na brak aktualizacji firmwaru
testów palnika i płyt na nim palonych poszukaj na forum |
A wiele się on różni od ihas122? Bo takowy akurat mam...
Dziękuję za pomoc. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam.
Co byście teraz polecali zakupić. Zależy mi na jakości nagrywania i możliwości testowania. Czy oemy liteona posiadają te same możliwości(funkcje) co oryginały? |
Kup BluRay iHBS122. :mruga:
Jeśli chodzi o DVD, to mam najtańszą iHAS124 i testy robi. :spoko: |
Chodzi o DVD.
Ostatnio do liteona nieco się zraziłem, IHAS624 nawet roku nie wytrzymał, a jeżeli chodzi o jakość nagrywania to rewelacyji też nie było - wysoki jitter. Jak w tym aspekcie wypada asus DRW-24B3LT czy umożliwia testy? A coś o Sony AD-7283S możecie powiedzieć? |
Czy o ten test mogę oprzeć zakup Plextora 890?
http://forum.pclab.pl/topic/671075-Pioneer-DVRS19LBK/ Czy znacie jakieś miarodajne testy? |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/f15/ihas124-...ml#post1146940 |
Witam wszystkich serdecznie.
Czy ktoś mógłby mi doradzić zakup nagrywarki (USB i/lub eSATA), która byłaby w stanie wykonać kopię płyty z mapami do nawigacji RNS-E? Oczywiście taka kopia musiałaby działać, bo to ona będzie jeździć w aucie :). Dopuszczam nawet jakiś napęd z Blu-Ray, o ile tylko da radę wykonać swoje zadanie. Pozdrawiam, Piotrek |
Cytat:
A na serio to z tego co pamietam, to nagrywarka powinna obslugiwac zmiane boooktype, czyli np wiekszosc LiteOn'ow, Pionierow. |
Generalnie muszę sobie coś kupić. Teraz mam jakiś staroć, który nie obsługuje DL. W zasadzie to ideałem byłoby gdyby udało się jakiegoś BD wynaleźć, bo przyda się również do TV. Teraz mam taką potrzebę, czyli dwie płyty, za rok, następne dwie itd. Krótko mówiąc jak coś kupuję, to chciałbym żeby spełniało moje oczekiwania.
Pozdrawiam, Piotrek |
Kup LiteOna iHBS122 i płyty BD Panasonic. Jakość nagrywania bardzo dobra.
|
Dzięki Kris, to już jest konkretna odpowiedź i po mojej myśli (BD). Czyli potwierdzasz, że na niej będzie można ustawić BookType na DVD+R/+RW DL i jest szansa, że navi to łyknie? Zaraz zobaczę jaka kasa wchodzi w grę.
Pozdrowienia, |
Cytat:
Jeśli 112 to 04 czy 37. Czy w 122 też są takie różnice? Żona pozwoliła kupić i muszę szybko podjąć decyzję, zanim się rozmyśli :) |
Napęd iHBS122 jest niedrogi - 330 PLN, ale niestety to napęd wewnętrzny. Mnie chodzi o zewnętrzny i raczej nie chciałbym stosować jakieś kieszeni USB-SATA jeżeli udałoby się kupić coś co ma USB wbudowane.
Kolega superrrmario, ma racę :), trzeba działać szybko zanim pozwolenie nie będzie cofniętę. Pozdrawiam |
Cytat:
Podpowie mi ktoś? Żona już zaczęła się zastanawiać :( |
|
Ktoś to już testował?
|
Dostępna jest dopiero od kilku dni:)Ale to najnowsza wersja tego napędu:)
|
Napędy iHBS112 w wersjach -04, -37 oraz -115 to ten sam naped (hardware/firmware). Roznią sie one od siebie tylko tym, że do -04 dodawano dodatkowe oprogramowanie, -37 to wersja przejsciowa w ktorej (o ile pamietam) nie bylo juz oprogramowania i wersja ostatnia 115, gdzie dodawany jest kabel SATA...
|
Czemu 037, która jest goła (bez oprogramowania i/lub kabelka) jest najdroższa?
http://www.morele.net/porownaj/319981,448664,414435 |
Mario, może 04 bylo z softem, a 37 bez? Juz nie pamietam jak to szło. A moze mam zle informacje, bo wlasnie sie ukazal nowy bios dla iHBS112 w wersji PL03 przeznaczony dla posiadaczy nagrywarek z fabrycznie wgranymi biosami z serii PL0x.... wiec moze jednak cos jest na rzeczy...?
|
Miałem LiteOn iHBS112-04 przez trzy dni dotarłem w kartonowym pudełku z niczym anonimowego, ale przezroczysty plastikowy worek z -37
Jednorazowe, ale z kablem SATA i oprogramowania "CyberLink BD Solution" Win7 Ready. Wziąłem 5 Philips BD-RE 25GB. umieścić na danych i plików wideo MPG2 i mkw ... IHBS112-04 miał jako PL01 firmware ... pierwotnie -37 na PL02 już wcześniej .... Przepraszam za mój polski ust (traslator google) :) |
Witam.
Mam prawdopodobnie stukniętego Liteona IHAS-424 Y. Niestety ale zraziłem się do tej firmy. Jaką nagrywarkę polecacie do 100 zł ? Jest dla mnie ważne żeby nie miała w opisie/w programach słowa "ATAPI" jak ten dziadowski IHAS-424 i nie była taka głośna jak on - no chyba, że wysoka jakość odczytu/zapisu równa się wysoka głośność. Myślałem o SH-S222AB lub SH-S222. Szczerze zależy mi na perfekcyjnym odczycie i przyzwoitej jakości nagrywania - wypalane płyty nie muszą być w hiper HD jakości, ale żeby nie miały błędów czy niższej jakości niż oryginalne pliki. |
Cytat:
|
Tak, ale ja mam złącza SATA..i pod nie chcę nagrywarkę.
Czy Plextor PX-L890SA będzie dobry ? |
Cytat:
|
To SH-S222AB będzie dobry ?
Jak z jego pracą podczas instalowania programów/gier (odczyt) ? |
Panowie,
Proszę o rekomendację dobrej nagrywarki DVD. Przeglądam wątek i widzę, że dyskusja jakby "przycichła". Wiem, że wszystkie wytrzymują nie dłużej niż dwa lata. Wypalam głównie Verbatim DVD+ oraz Verabtim DVD+ DL. Czy Pioneer będzie dobrym wyborem? Czy też jakaś LG? Czy warto kupować Lite-on IHAS 624 która w obecnej wersji B jest (jak piszecie) wysoce awaryjna? A może Asus DRW-24B3LT??? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję. |
Pioneer to już nie Pioneer.
Ja bym brał od razu BluRay. :D Jak się upierasz przy DVD, to chyba Optiarc/Sony. |
Witam.
Poszukuje nagrywarki dvd pod usb. Nagrywarka będzie podpięta pod ACER aspire one. Prosze o pomoc w wyborze. Plextor PX-L611U Samsung SSE-S084D/TSLS LITE-ON ENAU 608 SAMSUNG-S084F/RSBS SAMSUNG SE-208AB PLATINET COMBOKIT 4W1 ASUS SDRW-0802S-U Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam. |
Cytat:
pogrzebałem również na innych forach i decyzja padła na Sony 7280S |
Jako iż widzę, że temat łączy się z tym o co chcę zapytać acz nie wiem czy ankieta aktualna patrząc na datę jego utworzenia (i ostatni post w nim zawarty) pozwolę sobie zapytać... o to o co chce zapytać ^^"
Wygląda na to, że mój Pioneer DVR-112BK zaczął składać mi dokładne protesty w sprawie wypalania płyt (DVD)... wychodzi na to, że będę musiał zacząć się rozglądać za czymś tanim a dobrym (tanim dlatego, że pech chciał, że aktualnie z kasą u mnie ciężko :/ ) Jakaś nagrywarkę/nagrywarki polecilibyście kupić na dzień dzisiejszy aby dobrze (w NAPRAWDĘ dobrej jakości bo pod backupy płyt z PS2) wypalały płytki DVD (używam DVD-R) pod backupy z PS2 jak i wypalanie danych z PC + i może w przyszłości backupy z xbox360? Ten pionek wypalał dobrze, kupiłem go za waszą naradą dobre lata temu i dobrze mi służył, płyty nadal czyta i niema z tym żadnych problemów ale coś odmawia posłuszeństwa przy nagrywaniu dlatego proszę o poradę w stronę wymiany na coś bardziej "sprawniejszego" |
PS: Również, co możecie powiedzieć o ASUS DVD Recorder DRW-24B3ST/BLK/B/AS Sata Black odnośnie tego co napisałem w poprzednim poście?
|
Poczytaj kilka stron wstecz, może coś znajdziesz dla siebie.
|
Cytat:
Może jednak jakieś rekomendacje? Jak to jest z tym LiteOn DVDRW+- iHAS124 SATA OEM Black ? Dobre to w końcu czy badziew? Co powiedzie o napędach LG? albo asus... Najlepiej abyście mi powiedzieli co z tej listy http://proline.pl/?g=Nap%EAdy+optycz...kat=Nagrywarki a dostępne w oddziale w Bytomiu lub Katowicach jest dobre :/ (+ komputronik Katowice) Problem jest taki, że nagrywarkę (dobrze nagrywająca tzn BARDZO wysoka jakość wypalenie dvd jak mój pioneer (zależy mi na backupach ps2 i to głównie pod to zawsze kupuje nagrywarki) - żeby nie było że gorzej pali niż moja stara (Pioneer dvr-112BK)) potrzebuję na gwałt i z miłą chęcią bym już dzisiaj jechał zakupić :/ EDIT: Ewentualnie polećcie jakieś pół środki... tzn coś co pali z wysoką jakością backupy pod PS2 (jak już widać to mój miernik jakości nagrywarki xD) i dało by teraz używać, a zawsze potem można wymienić na coś lepszego - ważne aby lasera w PS2 nie niszczyło :/ ale jeśli to możliwe to wolałbym kupić coś dobrego od razu... z tym, że w tym momencie na ten wydatek mam max 100zł i wolałbym do pół środków nie uciekać :/ |
iHAS122, dobra i cena jak za jedną oryginalną płytę audio ;)
edit : iHAS124 też ok :taktak: |
Cytat:
EDIT: Hmm... zauważyłem że na stanie dostępna tylko iHAS124 D: |
bierz iHAS124
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Jak to jest, że na tym iHAS124 płyty mają stosownie 'mała' ilość PI Errors i PI Failures a Nero CD/DVD Speed ocenia je na 90~95% kiedy mój pioneer dvr-112 palił ostatnio płyty z nieco większą liczbą PI Errors i PI Failures gdzieś w granicach Średnio: 0.03 Maksimum: 6 Całość: 3108 (testowane i wypalane tuż przed tym jak się zepsuł) i ocenia ten dysk jakościowo na 96% O.o Jak to jest? http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1330434314 EDIT: Btw. co powiesz o ASUS DVD Recorder DRW-24B3ST/BLK/B/AS Sata Black Oem ? http://proline.pl/?p=DRW-24B3ST%2FBLK%2FB%2FAS lepsze/gorsze od iHAS124? EDIT2: Co powiecie o http://proline.pl/?p=DRW-24B3ST%2FBLK%2FB%2FAS powiem szczerze, że nad tym też się zastanawiam... Wiedząc, że liteon nie robi dobrych napędów już od dawna... (o ile w ogóle kiedyś robił) |
Nie ma co porównywać wykresów Pioneera z Litkiem, PIF dla pierwszego to max 32 a dla drugiego 4, poczytaj FAQ. Jakość płyty zależy głównie od błędów PIF gdyż one są gorsze. Dlatego na wykresie który dodałeś mimo przekroczenia znacznie dopuszczalnej wartości PIE (max = 280) płyta ma bardzo wysoką ocenę. Napędy ASUS-a też są ok, ale ja bym brał napęd Lite-ON.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
EDIT: Cytat:
|
Asusy to OEM Lite-ona z serii IHAS -w Lite-onie częstsze są aktualizacje firmware:)
Wszystkie nowe nagrywarki nagrywają w zbliżonej jakości-ważne są płyty których niestety systematycznie jakość drastycznie spada:) |
Cytat:
EDIT: Omg O.o to znów iHAS124 w kato są... EDIT2: Ok ja się chyba jednak zdecyduje na tego Asusa, mówicie że OK jest, dobrze pali, a do tego sklepu mam po prostu bliżej niż czekać aż dostarczą tu ihas124 lub jechać do kato po niego. Do tego zauważyłem, że ten Asusik pali płyty DL z większą prędkością niż ten iHAS a do tego ma jakąś technologie antywibracyjną oraz Optimal Tuning Strategy choć pewnie znając życie z tego 2 nie zrobię użytku kiedy wypale płytę z prędkością 4x xD |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ilość załączników: 4
Well ASUS DVD Recorder DRW-24B3ST/BLK/B/AS Sata Black Oem kupiony, 1 płyta ImgBurnem wypalona, 1 test jakości wykonany... umm O.O no widzę jak to liczy te błędy PIF i obniża jakość dysku :/ można by to jakoś bardziej dla mnie rozwinąć czemu ta nagrywarka jest AŻ TAK bardzo rygorystyczna dla płyty O.O?
Btw. Nie wiem czy śpię czy co patrząc na te wyniki i patrząc na wyniki verbatima nagranego moim poionkiem zanim jeszcze działał z tą samą zawartością i wyniki nagrania z tego Asusa...dlatego wolę zapytać @.@ http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1330465249 Dane techniczne: Płyta Verbatim DVD-R Nagrywane ImgBurn'em Prędkość jaką ustawiłem 4x -> ImgBurn przestawił na 6x mówiąc że ta płyta nie obsługuje 4x (a wiem że obsługuje, na pionku paliłem 4x więc nie wiem czemu nagrywarka limituje :( da rade to jakoś zmienić? w każdym bądź razie ->) Czy ta płyta jest dobrej jakości? Czy to dobry 'burn' ? Dla porównania: To samo nagrane na Pioneerze na płycie Sony 4x i testowane na tym asusie -> http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1330465579 To samo nagrywane na Pioneerze i testowane na nim również, na płycie Sony 4x -> http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1330465802 To samo nagrane na Pioneer, testowane na Pioneer, płyta Verbatim 4x -> http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1330465854 PS: Po prostu pytam dlatego że nie dowierzam temu co widzę i nie wiem czy dobrze patrze i myślę... wolę zasięgnąć opinii z 2 ręki O.o |
Cytat:
|
Cytat:
btw. to że płyta była palona prędkością 6x a nie 4x nie zaszkodzi PS2? |
Myślisz, że PS2 będzie miało rozwolnienie od takiej płytki? ||
|
Cytat:
A tak na poważnie xD? EDIT: Nie no wiem, że płytka dobrej jakości ale chodzi mi o tą prędkość wypalania czy to ps2 nie będzie przeszkadzać ;) |
Cytat:
|
Ilość załączników: 4
Cytat:
btw. Jest w ogóle sens sprawdzać płyty nagrane tym asusem w innych nagrywarkach? np. moim Pioneerze. Wrzuciłem tą 1 płytę która wypaliłem i pytałem czy to dobry burn do mego starego Pioneera112 (odczyt nadal działa, tylko nagrywać nie chce) i oto wyniki http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1330609786 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1330609786 Jak widać powtórzyłem test 2 razy dla pewności... oraz odświeżyłem test tej samej płyty na asusie (wynik poniżej): http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1330609833 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1330609833 Jak to jest? czemu tak rózne wyniki? Który z nich jest prawdziwy a który nie? Któremu wieżyć? Patrząc na wynik z asusa ta płyta nadaje sie perfekcyjnie pod PS2. Patrząc na wynik z Pioneera ta płyta niedość, że nie nadaje się pod ps2 to jeszcze wygląda jakby ją ktoś palił papierem ściernym O.o |
Cytat:
|
Hmm powiem wam że zadziwiony jestem "urządzeniem" które skonstruowałem do laptopa, tzn zamiast kupować nagrywarkę dedykowaną kupiłem sobie zewnętrzną ataXD, podłączyłem przez adapter usb i to naprawdę działa!!! podłączyłem nagrywarkę LG o której też złego słowa nie powiem, kupując kierowałem się opiniami na forum, trochę sceptycznie początkowo, bo to nie ASUS, Plextor itd...a tu naprawdę dobra jakość
|
Cytat:
|
mogę zareklamować jedynie że nagrywarka firmy X i urządzenie adapter firmy Y działają całkiem nieźle podłączone do Laptopa firmy Z...bo początkowo miałem opory co do nagrywania przez kabel USB A...dobra nie oftopuję
|
Witam. Chciałbym zapytać jaką nagrywarkę DVD kupić pod SATA. Chciałbym żeby była bezawaryjna (o ile to dzisiaj możliwe).
|
Krótka piłka - wybór tylko między tymi 2 nagrywarkami, cena taka sama, która lepsza?
SAMSUNG SH-S203 vs LG GH22NS40 |
Rzuć monetą.
:taktak: |
Tak. Dodaj trzecią: iHAS124. I wtedy rzucaj monetą. :taktak:
|
Witam.
Nie myślałem, że kiedyś będę musiał prosić o pomoc w tej kwestii, ale przez kilka lat wypadłem z tematu nagrywania DVD, a niestety u syna w komputerze padł napęd i muszę kupić coś nowego. Jak widzę po ofertach czasy dobrych nagrywarek DVD chyba minęły i nie ma za bardzo wyboru. Ceny to też już nie to co kiedyś. Napęd ma mieć przede wszystkim dobrą korekcję, albowiem jest to konieczne zważywszy na stan płyt, jakie syn pożycza od kolegów i odczytuje na swoim komputerze. Zastanawiam się nad LiteOn iHAS 124, Plextorem PX-891SA, albo jakimś towarem od Samsunga (chociaż ten napęd co padł to też był od Samsunga). Na Sony, albo NEC-A, czy LG chyba się nie zdecyduję. Prosiłbym o kilka wskazówek. |
Nie ma już wyboru a z jakością straszna loteria
Ja bym brał Lite-on z serii IHAS lub Sony AD-7280S |
iHAS 124 ma bardzo dobrą korekcję, lepszą niż wychwalany w swoim czasie Samsung 182.
|
A z jakimi dodatkowymi oznaczeniami brać, bo już zgłupiałem i nie wiem?
|
Cytat:
|
No to zakupiłem, mam do odbioru w centrum, ale dzisiaj mam zupełnie przymusowe wolne, więc nie odbiorę, może bym rowerem śmignął, ale pogoda jakaś do dupy i wieje...
|
a tak w ogole to moze by zrobic nowa ankiete? ;)
|
Jaką nagrywarkę kupić ?
Witam,właśnie moje nagrywarki SH-S182D ATA, oraz GH22NP20 LG już się skończyły,i muszę zakupić nową nagrywarkę.Bardzo proszę o opinie bo chcę zakupić jedną z trzech - Samsunga SH-222,Sony lub LG proszę o poradę ponieważ dużo wypalam płyt.
|
Jak któryś mod się nie wyspał, miał nieudany seks, albo ma kaca, to zaraz dostaniesz na odpoczywanie. :rotfl:
|
Nie moja wina :) kupuję Samsunga na rok wystarczy. Dziękuję za bardzo dużą aktywność.
|
A tematu nadal nie znalazłeś? Z tym Samsungiem, to wyskoczyłeś jak czaro z 80 milowego lasu...
|
Cytat:
|
Co mnie obchodzi że ktoś ma problemy ze sobą,od tego jest lekarz,a forum jest od tego aby pomagać chyba?ed co masz do Samsunga?
|
Do dysków twardych Samsunga nic nie mam, jak się trafi dobra sztuka, a jeśli chodzi o nagrywarki, to wystarczy chwilę poczytać.
|
albo posłuchać rozsądku:P forum to faworyzuje tylko swoje a nie zawsze to wychodzi na dobre:) Lite One ? przecież to szajs że głowa boli,nagrywarki Pioneer to już tylko nazwa pozostała po tej firmie,kto był tak mądry a zrobił tak głupią ankietę??????
|
To po co się pytasz, skoro wiesz lepiej? Kask uwiera?
|
@czaro80
różnica zasadnicza: używając samsunga/lg nie dowiesz się czy płyta wypaliła się dobrze/źle, dziękuję i dobranoc ...chyba, że Cię to nie obchodzi wtedy tylko samsung/lg |
Bo forum i jego właściciele tylko sieją propagandę swoich nie tylko wiadomości,tego co sami się nauczyli i ciągle się uczą,nie widzą że a może znajdzie się ktoś lepszy od nich?dlaczego tylko zwykli ludzie co pytają,czy szukają porady muszą przestrzegać "regulaminu"forum?jak właściciele sami dają przykład jak się zachowywać :D i olewają tych co poważnie pytają i liczą na konkretną fachową odpowiedz a nie pisanie pierdołów na forum że Pan miał "zły dzień" czy "źle się czuje"-do lekarza !a nie do informatyki,szkoda takiego forum bo już się zaczyna kończyć jak tacy są w nim "doradcy".Podobnie z nagrywarką nadal nie mam konkretnej wyczerpującej odpowiedzi na tym forum,czy tu tylko jedna osoba jest i tylko zmienia nicki?:D zobaczcie jakie mi też podsuneliście programy pod viste,bosz widzisz a nie grzmisz! mam wypas kompa a mam mieć najbardziej tandetne programiki? Tylko chcę na zakończenie info na temat nagrywarki Samsunga,Sony lub LG czy warto je kupować jak napisałem wyraźnie .Jak ktoś ma kaca to jak może normalnie i czysto myśleć?No chyba jak program ImgBurn:D.
|
Cytat:
A o tym lepszym od nas, to coś sugerujesz, czegoś nie zauważyliśmy może? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:15. |