![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: Jaką kupić nagrywarkę? | |||
ASUS DRW-1612 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 2.12% |
ASUS DRW-1814 (SATA) |
32 | 6.79% |
Pioneer DVR-111 |
42 | 8.92% |
Pioneer DVR-112 |
191 | 40.55% |
Samsung SH-182M |
34 | 7.22% |
Samsung SH-183A/L (SATA) |
26 | 5.52% |
Lite-ON LH-18/20A1P/H |
80 | 16.99% |
LG GSA-H42N/L |
55 | 11.68% |
LG GSA-H30L (SATA) |
42 | 8.92% |
NEC AD-7170/3 |
29 | 6.16% |
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 471. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1981 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niestety jak to w przypadku LG - nic dobrego
![]() Praktyka pokazała, że najlepsze efekty LG uzyskuje przy którymś z kolei biosie A te wychodzą niezmiernie rzadko... No, chyba, że ktoś ma czas by czekać ![]() Najlepiej wypalała ze względu na dopracowany bios LG H55L ![]() ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1982 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.11.2008
![]() |
Pojawi***322; si***281; nowy bios 1.0.1 wi***281;c chyba do***347;***263; szybko bo to nowa nagrywarka
![]() |
![]() |
![]() |
#1983 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1984 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.11.2008
![]() |
Taa, humor dopisuje b***281;dzie ich strasznie du***380;o;0. Puszcze, w przysz***322;ym tygodniu, po 5 p***322;ytek dvd+r na ka***380;dym z bios***243;w mo***380;e co***347; wyka***380;e
![]() ![]() PS. p***322;ac***261; ci za te 12000 post***243;w? ![]() |
![]() |
![]() |
#1985 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() A jak płacą to płaczą... ![]() ![]()
![]() |
#1986 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja dostatnio osta***322;em za moje posty. teraz to mi wa***322;kiem cisi.
|
![]() |
![]() |
#1987 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Ty obrzydliwie bogaty edu hanteru Ty!
![]() ![]()
#1988 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2008
![]() |
Kupno nowej nagrywarki DVD do odczytu i zapisu...
Hej
![]() Niedawno mi poszła moja nagrywarka dvd LG, nie wiem, jaki konkretnie model, ale wiem, że już się raczej nie zdecyduję na Lg... Pewnie się zużyła, bo podczas nagrywania wyskakiwaly jakies bledy a podczas odczytu nic sie nie dzialo Mam niemiłe wspomnienia jeśli chodzi o odczyt płyt w tej nagrywarce. Niemal od samego początku miała problemy z odczytywaniem troszke starszych i porysowanych płytek (CD, no i DVD też), gdy stary Samsung (tylko czytnik DVD) raczej nie mial problemu z tego typu operacjami, no ale biedak też dokonał żywota i muszę kupić coś nowego. Zależy mi na nagrywarce, która będzie miała jak najlepszy odczyt no i również zapis ![]() Jako, że usłyszałem, iż nie ma takich uniwersałów zastanawiam się nad kupnem 2 nagrywarek (jednej do zapisu, drugiej do odczytu) ale słyszałem też opinie, że mija się to z celem. Proszę o Wasze opinie. Aha i mam jeszcze stara plyte glowna, ktora niestety ma tylko zlacza ATA i mam dylemat czy bawic sie w przejsciowki itp. czy jednak kupic cos z wejsciem na ATA? Jeśli chodzi o zapis to słyszałem, że najlepszy jest Pioneer. Ale jaki model? Nie mam także żadnego rozeznania jesli chodzi o odczyt płyt, która nagrywarke wybrać. Słyszałem, że najlepsze są Samsungi, ale nie znam żadnego modelu. Bardzo bym Was prosił o podanie konkretnych modeli, które maja najlepszy zapis oraz odczyt plytek porysowanych, starszych etc. Bardzo Was proszę o pomoc w wyborze nagrywarek lub też nagrywarki jeśli by taka istniała. Cena do 200zł Pozdrawiam! krajak |
![]() |
![]() |
#1989 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2008
![]() |
Samsung SH-S202H vs. Samsung SH-S202N - oraz - Pioneer 115D vs. Pioneer 215 - ważne!
Hej
Potrzebuję napędu gł. do odczytu płytek (zarówno CD, jak i DVD, często starszych, porysowanych) Poczytałem trochę w internecie i zdecydowałem się kupić Samsunga jakiegoś (na ATA) Nie ukrywam, że pomogły mi w tym mini testy na CDRinfo ![]() Chciałem kupić Samsunga SH-202H, ponieważ z mini testu wynika http://www.cdrinfo.pl/artykuly/testy...2h/strona1.php , że ma on niemal perfekcyjny odczyt płyt. Ale ma też dwie wady: 1. Nie jest już praktycznie dostępny (szukałem kilka godzin i nigdzie nie znalazłem) 2. Nie posiada LS (przyznam, że przydałby mi się ten patent, bo planuję kiedyś w przyszłości kupić Pioneera 115D albo 215 do nagrywania, a nie posiadają one tegoż wynalazku ![]() Dlatego chciałem się dowiedzieć co myślicie o modelu: Samsung SH-S202N ? Przyznam, że wolałbym właśnie tego Samsunga, ale nie wiem, jak u niego z odczytem. Przymierzam, się do jego zakupu, ponieważ wyczytałem, że jest to ta sama nagrywarka, tylko z funkcja LS, a ponadto można ją jeszcze zdobyć. Czy obie mają tak samo dobry odczyt? Mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości? Pytam, ponieważ nie ma testu tego napędu. --------------------------------------------------------------------- 2-ga część posta Nagrywarki do nagrywania Wybór pomiędzy nagrywarkami Pioneer 115D oraz Pioneer 215. Która lepsza, co wybrać? W tym przypadku nie ważne czy ATA czy SATA. Bardzo Was proszę o pomoc, bo z mini testów nie udało mi się tego wywnioskować i nie jestem w stanie sam podjąć decyzji. Chyba, że macie inne, lepsze propozycje niż te 2 modele Pioneera, które podałem? W takim razie bardzo proszę o podanie innych, lepszych propozycji nagrywarek do wypalania płyt (oczywiście zarówno CD, jak i DVD) --------------------------------------------------------------------- Bardzo Was proszę o pomoc i odpowidzi, bo już 2 tygodnie jestem bez napędu Z góry wielkie dzięki Pozdrawiam! krajak PS Wiem, że może się wydawać, że mam skrzywiony pomysł na dwie nagrywarki, ale proszę o powstrzymanie swoich złośliwych uwag ![]() Ostatnio zmieniany przez krajak : 01.12.2008 o godz. 18:21 |
![]() |
![]() |
#1990 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Eeee tam!
- ważne! ![]() Dla mnie tam to wcale ważne ![]() A ja klikałem temat z drżącym sercem i z duszą na ramieniu... ![]()
#1991 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Jak zobaczyłem "WAŻNE" to już myślałem, że ktoś dokonał crossflash-u Samsunga 202 na Pionka 215
![]() Tak to powiem - phiiii ![]() |
![]() |
![]() |
#1993 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Może kolega chce odczytywać LS?
![]() ![]()
![]() |
#1994 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
No dokładnie!
A wy cwaniaczki to niby czym odczytujecie LS, he? ![]() ![]()
Tagi |
ad-5240s, ata, dvd, dvd+r, ide, kupić, kupno, lightscribe, liteon, nagrywarka, nec, optiarc, pomoc, pomoc w wyborze sprzętu, ps2, sata, sony, sprzedaż, wybór |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jaką nagrywarkę kupić? | Zbynek Ltd. | Napędy optyczne DVD | 20 | 06.05.2005 15:36 |
Jaką kupić nagrywarkę? | dzideex | Napędy optyczne CD | 8 | 26.02.2004 12:16 |
Jaką nagrywarkę kupić? | Maciej_Mac | Napędy optyczne CD | 8 | 14.08.2003 09:54 |
Jaką dobrą nagrywarkę kupić. W granicach 400zł? | Żółwik | Off topic | 15 | 25.06.2002 12:05 |
Jaką dobrą nagrywarkę kupić. W granicach 400zł? | Żółwik | Off topic | 5 | 17.06.2002 10:59 |