![]() |
Obsługują oba BurnerMAX Payload Tool ale OPU nie umie zrobić poprawnego overburning do wielkości 8,14GB na DVD+DL i pod końcem zapisu błędami sypie.........:ysz:
|
Polecany LG i SAMSUNG obsługuje BMP i da radę poprawnie nagrać XGD3?
|
Cytat:
|
Na 100% mam asusa DRW-24B3LT kupionego kilka lat temu , mało urzywanego, a teraz po wgłębieniu się w temat widzę, że mam klasowy sprzęt.
|
Cytat:
Czy też o Asus DRW-24B3LT? Co do LG GH24NS95 jest jak najbardziej OK... http://forum.cdrinfo.pl/f15/lg-gh24n...h24nsc0-93253/ |
Mam
LG GH24NS95 i czy to jest optymalny wybór w porównaniu do np. asusa 24f3lt ,bo ten pali mi co trzeba tylko nie wiem jak ten wypadmie? Po nagraniu tego samego obrazu Opti Drive Control pokazał podobne parametry ? |
@revolver0, @czary2mary chyba mnie przekonaliście, tym bardziej, że cena nowej jest zbliżona do ceny kontrolera.
Dzięki! |
Cytat:
Jak na takie coś się zdecydujesz to ustal przed zakupem zwrot kontrolera w razie gdyby LG nie chciało prawidłowo pracować i dokładnie przetestuj bo może działać ale podczas zapisu\odczytu cyrki odwalać \za-wiechy \znikanie z systemu itp itd :) |
zadaj sobie jedno proste pytanie, w jakim celu zmieniasz płytę
|
Dzięki za sugestie.
Też zastanawiam się właśnie nad tym Samsungiem. Chociaż Asus DRW-24F1ST też wchodzi w grę. Chciałbym się jeszcze Was poradzić. Obecnie posiadam starego, ale jarego LG GH22NP20 z najnowszym dostępnym biosem. Jako, że w ciągu najbliższego tygodnia wymienię płytę na taką bez PATA. Zastanawiam się czy jest sens kupować nową, skoro ta działa bez zarzutu, a i używana jest sporadycznie. Czy nie lepiej kupić kontroler i zostać przy obecnej. Cena nowego kontrolera to przedział pomiędzy 50, a 70 złotych. |
Klon chińskich napędów QSI....głośne,bardzo awaryjne,marne podzespoły,słaby zapis,odczyt ale ........ładnie wyglądają;)
|
Dlaczego?
|
Nie warto.
:nie: |
|
Poszedłbym w stronę Samsunga.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:02. |