![]() |
LG GH24NSC0 lub Samsung SH-224DB lub FB spokojnie do takich zastosować sprawdzą się powyższe modele.
|
Witam
Panowie którą nagrywarkę byście polecili z tych modeli, najniższa pólka cenowa. 1. LG GH24NSC0.AUAA10B 2. LG GH24NSC0RBBB 3. Asus DRW-24F1ST 4. Samsung SH-224DB/BEBE waham się miedzy pierwszym LG a samsungiem.Rocznie bym nagrywał max 20płyt, bardziej do odczytu by służył napęd. Wcześniej miałem dwukrotnie LG i 100% zadowolenia. Pułap zakupu do 65zł. Dziękuję za odpowiedzi. |
Cytat:
Bez NEC ND-355x\455x nawet nie próbuj...;) PS Dodano do Sondy Jaką kupić nagrywarkę DVD 2015r.(V)? najnowszy model Asus DRW-24B1ST j ( prawdopodobnie OEM LiteOn iHAS 124 F) :) |
nagrywarka
OK, Dziękuje za wypowiedzi. No mam płytki Intenso DVD DL, tylko to wypalania filmów DivX HD.
|
Dokładnie, zakładając, iż (sądząc po wyborze nagrywarki) nie chodzi o XGD2/3 będziesz wypalał raczej nośniki pt. "najtańsze", do takowych tylko NEC plus kieszeń (estetycznie, ale różnie z dostępnością i funkcjonalnością) lub adapter IDE > USB 2.0 UNITEK. (jest też wersja z USB 3.0, ale do DVD nie jest konieczna, poza tym, mam tę na 2.0 UNITEK Y-1031 i sprawdza się bardzo dobrze, niezależnie czy podłączam napęd po ATA czy HDD SATA) :)
Link Unitek Jeśli masz w pobliżu sklep typu Komputronik, można śmiało zamówić u nich. :) |
Cytat:
Może jakaś szansa na udany zapis na Verbatim DVD+R DL ale jakoś zapisu na pewno pozostawi wiele do życzenia. Tu masz trochę więcej info o tym napędzie http://forum.cdrinfo.pl/f15/asus-sdrw-08d2s-94789/ |
nagrywarka
Aha... NO mam tą nagrywarkę upatrzoną, ASUS SDRW-08D2S-U LITE/DBLK/G/AS.
Dobra jest, ktoś tu ją używa - tego modelu? |
Cytat:
|
Witam,
Mam pytanie: Jaką nagrywarkę byście wybrali do Laptopa na USB? Moja coś nie chce nagrywać płyt DVD DL... |
Ilość załączników: 1
Cytat:
W wersji 4.7.7.16 jitter jak na screen włączamy. Test \zakładka jitter to odpowiednik testu TA Quality w PlexTools - masz tam test pitów i landów i średni jitter Załącznik 72226 |
Ilość załączników: 1
Tylko czemu ? przeciez tu na cdrinfo jest dostepna takze wersja 7.0.2.
W niej takze znalazlem w zaawansowanych mozliwosc zaznaczenia jitter.Wczesniej zle szukalem :) Widze ze w wrsji 7 nie ma zakladki jitter a w tej starszej jest wiec to chyba ta roznica ;) W tym nowym nie pokazuje mi wcale jitter a w tym starym widze tylko zakladke z taka opcja co ponizej. Jednak nie o to chyba chodzi ;) Załącznik 72223 |
Cytat:
|
Dzieki czyli starsza wersja lepsza ?
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/f67/nero-cd-...ladkowy-94501/ |
Cytat:
Sprawdzalem i wlasnie ta wersja jest na cdrinfo a 4.7.7.16 nie widze. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:04. |