![]() |
Cóż, pasek jak pasek, wymiarowo wygląda identycznie jak u innych.
|
Jeżeli pasek OK\ to może być problem z silnikiem \lub jego sterowaniem od open\close lub z przekładnią .....jeżeli to działa jak gilotyna to tylko chyba możesz reklamować napęd ,,,
Napęd jest bardzo prosty w budowie \jakoś nie widzę tam czegoś\awarii mechanicznej co by mogła takie zachowanie napędu powodować .... LiteOn iHAS 124 F |
Cytat:
|
Cytat:
|
No to trzeba zamówić i zabawić się w testera ;)
|
Jeszcze nie mam \ nie zdążyłem kupić SH-224FB ...:haha:;) ale ma SH-224 BB i SH -224 DB...:)
|
pisałem to z myślą o sobie ;)
|
Ilość załączników: 3
Mój ihas124 F wyraźnie nie lubi verbatim mcc 004.
Poniżej kolejna płyta nagrana na nim x8 i testowana na nim,benq oraz innym liteon i na wszystkich wypada słabo. Załącznik 78050 Załącznik 78051 Załącznik 78052 |
Ilość załączników: 3
Za to z dvd+r HP radzi sobie całkiem dobrze.
Nagrana x8 na ihas124F Załącznik 78053 Ta sama płyta ale test na lite-on LH-20A1L Przy okazji LH-20A1L chyba pada bo pod koniec testowania czasem wyskakuje błąd i nie dochodzi do 100 % Załącznik 78054 Ta sama płyta ale test na benq dw 1650 Potwierdza się że ihas 124 F lubi te płyty HP. Załącznik 78055 |
Ilość załączników: 1
Kolejne potwierdzenie że słabo nagrane verbatimy to wina ihas124 F a nie płyt.
Verbatim z tej samej serii palony x8 na sony DW-G120A w teście na ihas124 F wypada dobrze. Załącznik 78062 |
Ten sam verbatimco powyżej czyli palony x8 na sony DW-G120A ale testowany teraz na benq dw1650
Załącznik 78087 |
Hp CMC MAG M01 x8 palony na ihas 124 F.
Ihas 124 F naprawde lubi te płyty. Czy te HP to nie są obecnie najlepsze płyty ? Załącznik 78089 |
|
Przeczytałem cały wątek, ale głównie dyskutuje się tu o płytach DVD DL. Polećcie proszę najlepszą obecnie nową nagrywarkę do starych płyt DVD+R Verbatim 16x z CMC Magnetics seria PAP... (mam spory zapas). Zależy mi na wysokiej jakości nagrywania. Nagrywarka będzie jedynym napędem optycznym i musi być pod SATA.
W tej chwili mam Pioneera DVR-212, który wyzionął ducha. Nie mam zaufania do używanych nagrywarek niewiadomego pochodzenia. Byłoby super, gdyby się dało przeprowadzić na tym test jakości płyty, ale ostatecznie mogę z tego zrezygnować. //edit: No dobra, przeczytałem jeszcze raz i z tego co widzę najlepsza będzie Samsung SH-224GB, nawet powinno dać radę zrobić test. 55zł w proline. //edit2 Ech, powodem był zaśniedziały kabelek SATA. No nic, może komuś się przyda mój post. |
Witam wszystkich, czytam cdrinfo od długiego czasu, teraz pora na zadanie pytania ;). Wymieniłem w końcu sprzęt, ale wiadomo płyta główna ma już tylko sata. Jestem w posiadaniu Pioneer dvr115dbk o znikomym przebiegu. Kupiłem przejściówkę na alle ata/sata, ale to chińskie g.... i bios nie wykrywa. Czy obecnie jest coś co może godnie zastąpić dvr115? Czy proponowane tutaj samsungi 224 i lg gh24 są lepsze/gorsze od pioneera?
edit: nagrywarka tak do 100zł, może być używka, zastanawiam się też nad kontrolerem na pcie (koszt podobny). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:44. |