![]() |
DH16AASH
Dotarła do mnie nowiutka DH16AASH :spoko: za te pieniądze opłacało się . Zobaczymy jak w praktyce to będzie wyglądać w niedzielę będę montował i pierwsze wypalanie . Mam takie stare DVD odtwarzacz jak on odtworzy tą wypaloną płytkę to będzie gicior :party:
|
DH16AASH
Cytat:
|
Cytat:
https://forum.cdrinfo.pl/f29/flash-u...ml#post1364268 Ja mogę zrobić jakąś podobną z opisem i strzałkami ale jakiegoś podobnego typu jak będę robił jakiś crossflash ...ale to potrwa dobre kilka dni ... Poproś @Seku żeby pododawał do swojej instrukcji strzałki co kiedy dokładnie odpalać i dokładniej opisał krok po kroku bo mi nie wypada jego screen przerabiać ..;) |
jestem :-)
zaraz ogarnę co i jak nie mam fw. do PX-880SA a klon LiteOn iHAS 424A czyli wersji z LS pewnie można wgrać i nagrywanie CD/DVD będzie działać a DH16AASH to 1:1 iHAS124 A czyli model podstawowy tutaj opis ze strzałkami https://forum.cdrinfo.pl/f29/flash-u...ml#post1364736 |
W tym modelu
SONY AD-5240S jaki jest laser i czy możliwe aby go kupić w razie jego niedomagania ? |
Cytat:
http://allegro.pl/nagrywarka-dvd-son...348845917.html https://world.taobao.com/item/437081....x91esN#detail https://world.taobao.com/item/394162....x91esN#detail https://world.taobao.com/item/525710....x91esN#detail https://world.taobao.com/item/428939....x91esN#detail |
Tak tylko nie wiadomo w jakim stanie będzie opu ?
|
Cytat:
Teoretycznie mają gwarancje ale trzeba odesłać do Chin.......:ysz: |
asekx
powiem ci masz dylemat nagrywarki są dziś tak tanie że... masz ponad 50% szans ze kupisz np. nagrywarkę od kogoś komu służyła jako instalator Windowsa a potem leżała |
Wszystko się zgadza, więc nie palę się do kupna kolejnej bo mam ich naście ! Doczytałem ,że mojego ihap 122 W można zrobić Plextora tylko z softem jest problem żeby go znaleść ! Jak mod by mi go podesłał to spróbowałbym go przerobić, taka mała prośba !!
|
nie mam nie pomogę
|
Ilość załączników: 1
Na rynkach nowoczesnych pojawił się już w ofertach Plextor PX-891SAF-PLUS
Wydaje się że jedynie pozwala fabrycznie na mniejsze przekładnie zapisu ... CD x8 i DVD x4 .....:) http://blog.vinpowerdigital.com/?p=988 Załącznik 80519 |
chcesz powiedzieć ze czekamy na fw do iHAF 124 F :-)
|
Cytat:
:idea: Czyli trochę tak jakby mercedes znów wypuszczał na rynek model W123 bo performance i reliability? :mruga: |
Cytat:
|
Który z nowych napędów najlepiej nada się do zgrywania płyt audio oraz ich testowania? Po przejrzeniu forum wybrałem takie 3 modele:
https://www.morele.net/naped-lite-on...4fu-lt-864817/ https://www.morele.net/naped-lg-supe...1-rbbb-767616/ https://www.morele.net/naped-samsung...b-bebe-881535/ A może coś innego jeszcze będzie lepsze? Ma być nowe i pod SATA. |
Cytat:
LiteOn iHAS 124 F - poprawnie zgrywa i dobrze testuje tylko że ostatnio z morele przysyłają zamiast wersji F starsze trupy LiteOn iHAS 124 EU :sciana: Samsung SH-224GB - dobrze zgrywa ale testuje testuje tylko w OptiDriveControl |
Dzięki, zamówiłem Samsunga.
|
Mam OPTIRAC AD-7261S -1.03 tylko po odpaleniu kompa jest widoczny w systemie ,tacka się wysuwa , wsuwa i na tym koniec !! Nie ma napędu w systemie i nie działa nic ? Restart systemu też nie pomaga tylko wyłączenie kompa na chwilę, start i ożywa napęd do pierwszego użycia. Wnętrze wygląda jak nowe itd. ale czy jeszcze można cokolwiek zrobić by działał ?
|
Cytat:
Jakieś stery SATA niedopracowane ....mam podobnie na jednym z kompem ....tacka sama się otwiera i zamyka , a jak już zadziała to zapis z błędami\zawiechy systemu\ zawiechy programu do nagrywania .... Jak masz możliwość spróbuj podłączyć pod inny kontroler SATA albo walka ze sterami SATA .... |
A można ten model crossflash-ować ?
|
Cytat:
Mniej więcej tak to wygląda ale trzeba mieć dostęp do fix @craztcats: https://forum.cdrinfo.pl/f29/crossfl...9/#post1339885 Ale to nic nie da -wszystkie one w jakiś określonych kombinacjach hardware mają takie właśnie problemy jak u Ciebie i czy u mnie i przynajmniej jeszcze ~~100 przypadkach z takim czymś się spotkałem ....czasami pomagają innne stery od SATA czy zmiana kontrolera SATA ...czasami tylko zmiana komputera ...albo nagrywarki na inną U mnie na tym samym kompie co pod SATA są problemy na adapterze USB ten model działa wyśmienicie....:sciana::haha::ysz::> |
W takim przypadku możesz polecić jakiś model adaptera sata/ide-usb, wybór spory, bo chyba to najlepszy sposób aby ten napęd funkcjonował !
|
Cytat:
|
Asus drw-24b3st i drw-24b3lt to ten sam model tylko bez lightscrible ?
NEC ND-3520A warty zainteresowania czy dopiero od modelu 3550 ? |
Cytat:
Ale są jeszcze Asus drw-24b3st i - iHAS 124 E Asus drw-24b3st j - iHAS 124 F |
Sony nec optiarc ddu1615 ,
NEC ND-3520A warty zainteresowania czy dopiero od modelu 3550 ? |
Cytat:
NEC ND-3520A- niezły model ale laser konstrukcji jeszcze z ery napędów x8 (Sanyo SF- DB11) więc w tej szesnastce często ulegał awariom lub wczesnemu zużyciu....:) |
Czołem.
Co kupić z aktualnej produkcji, co ze starych modeli, jeśli specjalne właściwości (kopiowanie, testowanie itp.) nie są potrzebne, a jedynie jakość nagrania na płytach DVD jednowarstwowych DVD jest priorytetem? Jakie propozycje? f. |
Wyboru za wielkiego nie ma.. iHAS F już masz...więc tylko zostaje Samsung SH-S224GB \ LG -GH24NSD0\D1....
Z używek na pewno Pioneer jeżeli do DVD-+R to najlepiej od DVR-111 w górę .. Plextor PX-755\760 A\SA , Liteon iHAS A\B , do plusów DVD świetne są NEC ND-3550\3551\4550\4551A.... oczywiście pod warunkiem że sprawne i w dobrym stanie technicznym... |
Dziękuję za odpowiedź.
Cytat:
Cytat:
Generalnie chodzi jednak o to, czy mogę liczyć na coś więcej, niż iHAS124F w przypadku starszych modeli... f. |
Cytat:
nowe czy Samsung \LG to cudów nie należy się spodziewać... Pioneer DVR-221\S21 to klony chińskich modeli QSI ..omijać szerokim łukiem..głośne \niewyważone ,awaryjne ,słabo nagrywają ..itp itd ... z tych nowych Pioneerów od QSI to jedynie dostateczny jest starszy model DVR-119\219\A19\S19..ale też już pewnie jako używka do kupienia... Czy można coś więcej otrzymać niż iHAS 124 F na używkach ? Na pewno tak ..ale wiele zależy od stanu technicznego napędów i ich poprawnej współpracy z komputerem\systemem \programem do zapisu ... |
Cytat:
Co do pozostałych "staroci" w grę wchodzą Plextory PX-716, 755, 760 i Pioneery DVR-111 do 217 (o NEC była już mowa). Czy tak? Żeby stary napęd był wart zakupu musi być z natury długowieczny (właściwy model) i niewyeksploatowany (kwestia danego egzemplarza). Załóżmy, że na taki trafimy. Czy poleciłbyś konkretne modele z ww. listy, jako potencjalnie lepsze od naszego iHAS 124 F (zapis DVD jednowarstwowych)? A może większe znaczenie ma jednak trafienie dobrego egzemplarza? f. |
Jak najbardziej celuj w IHAS A\B - również Y nie jest zły -to klon bardzo udanego Sony Optiarc AD-7240S- bardzo dobrze również nagrywa ...
Co do Plextor ::-- PX-716 - bardzo ciężko znaleźć w dobrym stanie technicznym ............................PX-755\760 solidniejszy model i zdecydowanie zwłaszcza lepszy i wytrzymalszy laser . Pioneery DVR-111 do 217 - ja najbardziej do zwykłych DVD-+R cenię DVR-111\112\212\115\215... ale muszą być w dobrym stanie technicznym ... Również godne uwagi Sony Optiarc AD-5260\7260\7261\7263S do takich nośników ... |
Dziękuję za obszerne wyjaśnienia. Rozumiem, że BenQ'ów w tym zestawieniu nie ma - jeśli to jako urządzenia do testowania.
Pozdrawiam, f. |
Witam,
która nowa nagrywarka będzie najlepsza do zwykłego wypalania i czytania płyt (DVD+R / DVD-R / CD-R, rzadko DVD+R DL) z danymi, systemami operacyjnymi, itp.: LG SuperMulti GH24NSD1 RBBB Lite-On iHAS124-14 Samsung (SH-224GB/BEBE) Samsung (SH-224FB/BEBE) ASUS DRW-24D5MT |
LG GH24NSD1
Lite-On iHAS124 w wersji F\FU Samsung SH-224GB Wybieraj coś z tych trzech modeli...:) |
Czy obecnie można kupić coś lepszego niż Samsung SH-216GB?
Wymagania są takie, żeby dobrze: - wypalała/czytała DVD+R - wypalała/czytała DVDDL - wypalała CD-Audio - zgrywała CD-Audio w EAC Rozważam ewentualnie zakup palnika BR, Pioneer BDR-S09XLT, aktualna cena ok. 360 zł zachęca, ale nie wiem jak się sprawdza przy powyższych wymaganiach. |
Cytat:
Wypala DVD+R świetnie, natomiast nie zapisuje BookType DVD-ROM dla DVD+R 4,7 GB. Generalnie, jeśli nie palisz DVD-Video, które mogą trafić do leciwych odtwarzaczy stacjonarnych DVD na przykład, bądź innego sprzętu/myk-u wymagającego BookType DVD-ROM nie jest to istotna "wada". Czyta płytki DVD+R bardzo dobrze, a bywa, że i świetnie. Opisywałem na forum już przypadek mojego nośnika z "dziurami" w powłoce i tylko ten Pioneer sobie poradził z całkowitym odczytaniem nośnika (nie wiem czy to kwestia, iż w porównaniu do reszty mojego arsenału jest dość oszczędzany, stąd niskie zużycie optyki...Faktem jest, że sobie poradził.) Sprawa DVD+R DL ma się podobnie co do odczytu i zapisu, wystarczy zerknąć w testy (kilka ostatnich stron w temacie BDR209/S09). Dla DVD+R DL oczywiście zapisuje BookType DVD-ROM. Świetnie pali nawet takie nośniki jak HP czy Fortis. Audio CD nim nie wypalam (mam do tego inny napęd), ale nie sądzę, by był w jakimś stopniu gorszy od obecnie oferowanych nagrywarek DVD w tym aspekcie. Odczyt w EAC; czysto teoretycznie biorąc pod uwagę zaawansowane funkcje odczytu Audio powinno być na 5 z plusem. W obecnej ofercie sklepów w PL, to sprzęt warty swojej ceny i chociaż temat tyczy się nagrywarek DVD - polecam :) |
Witam. Muszę kupić nowy napęd, bo mój stary LiteOn już od jakiegoś czasu nie domaga. Widzę, że w zestawieniu wygrywa Samsung SH-224BB/DB. Zdecydowałem się na wersję DB, bo jest ona bardziej dostępna.
JEDNAK wcześniej chciałem o coś zapytać. Zauważyłem, że ten model ma już ponad 3 lata. Korzystam teraz z windowsa 7 i zastanawiam się czy jeśli będę chciał przesiąść się jakiś nowszy system (8 lub 10) to czy nagrywarka dalej będzie współpracować. Poza tym ten model sprzedają w wersji bulk. Czy kiedy ją dostanę, to do nagrywania będzie mi potrzebny jedynie program do nagrywania? Czy będę musiał znaleźć gdzieś jakieś sterowniki do niej? |
Spokojnie model SH-S224BB\DB będzie działał z najnowszymi systemami .Również nie potrzeba żadnych specjalnych sterowników \będzie działał na zasadzie jak każdy sprzęt SATA podłączony do komputera ...
Ale ja polecam jednak najnowszy model SH-224GB który dopiero wszedł na rynek https://forum.cdrinfo.pl/f15/samsung-sh-224-gb-95673/ http://allegro.pl/nagrywarka-samsung...336338184.html http://allegro.pl/nagrywarka-samsung...253246550.html https://www.morele.net/naped-samsung...b-bebe-881535/ |
Wielkie dzięki. W takim razie chyba zdecyduję się na ten nowszy model GB.
Pozdrawiam |
Ilość załączników: 6
Cytat:
Nie ma szans wgrać soft Plextor PX-891SAF Plus do zwykłych Plextor PX-891SAF.. Załącznik 81886 Załącznik 81887 Załącznik 81888 Załącznik 81889 Załącznik 81890 Załącznik 81891 |
Ilość załączników: 2
Cytat:
dziękuję @jadburner CDFreaks/MyCE za dodatkowe informacje. Załącznik 81962 Załącznik 81963 |
jakie wnioski całkowicie inny napęd ?
|
Ilość załączników: 7
Cytat:
Załącznik 81986 Załącznik 81987 Załącznik 81981 Załącznik 81982 Załącznik 81983 Załącznik 81984 Załącznik 81985 |
Ilość załączników: 5
Cytat:
Więc trzeba czekać na ustalenie co za czorta wsadzili w obudowę PX-891SAF Plus ;) Załącznik 81988 Załącznik 81989 Załącznik 81990 Załącznik 81991 Załącznik 81992 |
Witam
Mam podobny problem co kilku moich przedmówców. Moja obecna nagrywarka DVD HL-DT-ST zużyła się już jakiś czas temu, więc czas najwyższy zaopatrzyć się w coś sprawnego. Jak na razie interesują mnie tylko nowe napędy DVD pod SATA. Nagrywarka powinna: -sprawnie czytać i wypalać płyty (tzn tak by po wypaleniu później potrafiła je odczytać, obecna ma problem z RW) chodzi o płyty DVD-+R, DVD-+RW oraz DVD-+R DL (z naciskiem na RW i DL) -czytać nawet bardzo zniszczone i porysowane płyty, szczególnie audio (ponoć poniższy asus całkiem nieźle sobie z tym radzi) Która z poniższych byłaby najlepsza do wymienionych celów? 1) Samsung SH-224BB 2) Samsung SH-224FB 3) Samsung SH-224GB 4) LG GH24NSD1 5) ASUS DRW-24F1MT |
Chyba bym wziął tego Samsung SH-224GB , ale żaden nowszej konstrukcji napęd nie nagrywa porządnie DVD DL ...co najwyżej dostatecznie ..
|
@czary2mary, bardzo mało jest opinii na temat ASUSa DRW-24F1MT w tej dyskusji, w sondzie 0 głosów..co myślisz o tym modelu ? w pierwszym poście (1 strona) zaznaczyłeś, że DRW-24F1MT to wersja OEM Samsung'a SH-224FB - czyli klon samsunga, dobrze rozumiem?
co rozumiesz przez określenie "dostatecznie" odnośnie nagrywania DVD DL? czy "dostatecznie" nagrana płyta DVD DL da się później bezproblemowo odczytać? wg opinii ze stron x-kom DRW-24F1MT czyta bez większych problemów porysowane/zniszczone płyty, a ja akurat tego oczekuje od nagrywarki. mam dylemat między asusem DRW-24F1MT, a Samsungiem SH-224GB....nie wiem na którą się zdecydować :| |
Ja zdecydowanie polecam jednak Samsunga , czyta tak samo albo i lepiej - Asus ma marny własny soft od Asus -nie testuje discquality jak również nie licz na jakie kolwiek aktualizacje softu... do tego moim zdaniem wersja nowsza Samsung-a SH-S224GB jest jednak lepsza od modelu poprzedniego TSST...
|
to czym właściwie ASUS DRW-24F1MT różni się od Samsung'a SH-224GB skoro ten pierwszy to klon samsung'a? firmware'em, brakiem testu discquality i aktualizacji firmware'u czy jeszcze czymś?
ponawiam pytanie: co rozumiesz przez określenie "dostatecznie" odnośnie nagrywania DVD DL? Cytat:
|
Cytat:
Dostatecznie = 3 w skali 1-6 Samsung SH-S224GB -testowałem odczyt słabych płyt CD i DVD ...nie mam żadnych tu zastrzeżeń |
określenie "dostateczny" czy 3 w skali 1-6 niewiele mi mówi - trójka w skali 1-6 znaczy, że to ani dobrze ani źle...
istotne dla mnie jest czy taka płyta (tzn wypalona w sposób "dostateczny") da się później po nagraniu bez problemów odczytać ? |
Na pewno nie będzie problemu z zapisem Verbatim DVD+R DL MKM003 - na reszcie to w zależności jakiej jakości nośniki się trafiły...Napęd wrażliwy na jakość nośników...
|
@czary2mary, jak jest ze sterownikami do SH-S224GB pod win xp? wystarczą wbudowane w system czy trzeba zainstalować dedykowane (jeżeli dedykowane to skąd je zdobyć)?
i druga rzecz: czy SH-224GB obsługuje technologie m-disc? (różne e-sklepy podają różne informacje, na jednych fotkach przedniego panelu jest, na innych nie) |
Nie powinno być potrzebnych żadnych sterowników do XP . System powinien wykryć jak każde urządzenie SATA
Obsługuje M-Disc na 100% -w wielu sklepach jest fota nie wiadomo czego ...;) Samsung SH-224 GB |
A ja mam pytanie odnośnie rozmiaru bufora.
Czy te 512/750 kb to nie jest za mało? W ogóle czemu tak ciężko teraz znaleźć nagrywarkę z min. 2mb buforem. Z tego co widzę to jedynie iHAS122-14 oraz iHAS122-04 maja 2mb bufor. Do tej pory używałem nagrywarkę LG z 2mb buforem ale po wymianie płyty głównej nie mam już jak jej podłączyć bo jest pod IDE a w adaptery bawić się nie chcę. |
Nie jest za mało, właśnie przez to, że jest SATA.
|
@czary2mary - właśnie, też mnie ciekawi ten bufor, SH-224GB ma bufor 0,5 MB a SH-224FB i SH-224BB mają 3 razy większy czyli 1,5MB (chyba że e-sklepy kłamią na temat tych drugich)...to jest widoczne w praktyce, są jakieś widoczne różnice w szybkości między modelem GB a FB/BB?
|
dziś bufor nie ma znaczenia czy masz 8MB czy 2 MB czy będzie 128kb
|
To teraz pytanie czy były/są 2 wersje SH-224GB?
Przykładowo morele podają rozmiar bufora 512kb. Natomiast komputronik oraz emag podają 1,5mb - jest to błąd w opisie? |
Ani LiteOn iHAS122-14 oraz iHAS122-04 oferowane dziś ani TSST SH-224DB \SH-224FB \SH-224GB nie ma większych buforów pamięci jak 768KB\512KB....
To wszystko błędy w opisach i specyfikacja po poprzednich wersjach...to tylko świadczy o sprzedawcach ...nie wiedzą co sprzedają .. Modele LiteOn iHAS A -bufor 2MB Modele LiteOn iHAS B -bufor 1,5MB Modele LiteOn iHAS C i D -bufor 1MB Modele LiteOn iHAS E- bufor 768KB Modele LiteOn iHAS F- bufor 512KB Samsung SH-S224BB- bufor 1,5MB Samsung SH-S224DB- bufor 768MB Samsung SH-S224FB- bufor 512MB Samsung SH-S224GB- bufor 512MB |
Ilość załączników: 1
tendok zacznijmy tak od kiedy nagrywasz płyty ?
bo kwestia bufora nagrywarki w 2016r. nie ma znaczenia dlaczego trochę historii miał znaczenie w dobie CD-RW jak były pierwsze nagrywarki bez Buffer underrun gdzie komputery były klasy Pentium 200 miałeś 32MB ram i HDD wolniejszy jak obecny pendrive z Biedronki za 15zł 2dyski na IDE + CDRW I CD-ROM na IDE powodowało max obciążenie dla kontrolera i wtedy duży bufor się przydawał na przykładzie u mnie jak byś się uparł można zbuforować obraz płyt DVD dwuwarstwowej do RAM i z niego nagrywać Załącznik 83994 DZIŚ masz 4 rdzeniowego procka min 8GB RAM pewnie DYSK SSD na SATA nagrywarkę na SATA zakładam że możesz odpalić gierkę oglądać film i cokolwiek jeszcze innego i nagrywając nawet nie szarpnie ci buforem bo to zerowe obciążenie dla obecnych komputerów |
Cytat:
Jedynie ten rozmiar bufora mnie zastanawiał i dziękuję za wyjaśnienie. Teraz ze spokojem mogę wciągnąć samsung-a :) |
tendok
-zakładam że trafiłeś do nas szukając odp. co kupić dodam od Siebie nowe nagrywarki hmmm mam tylko Lite-ON`a iHAS 124 F kupiłem bo kupiłem... do kolekcji seri LG ani Samsunga raczej nie kupie nowego ani używanego pytanie co nagrywasz jak często czy zależy ci na jakości jeśli stawiasz na Jakość to proponuje kupić coś z używek Pioneera na SATA są drogie ale warte ceny czary2mary nasz największy znawca i kolekcjoner ma ofertę na Allegro na pewno kupisz 100% sprawny sprzęt |
Dokładnie, trafiłem tutaj szukając odpowiedzi w google :P
Nagrywam naprawdę sporadycznie czasem świeży obraz systemu, nagrania z kamery itp. Nic co by wykraczało po za normalne użytkowanie. Raczej wolałbym coś nowego. Z początku celowałem w iHAS122-14 ze względu na ten niby bufor 2mb. Teraz to już sam nie wiem... Kokosów wydawać nie chce przez to, że i tak sporadycznie będę to używał. Więc albo LG GH24NSD1 albo Samsung SH-224GB. Biorąc pod uwagę poprzednie posty oraz mini testy @czary2mary wychodzi na to, że samsung wypada lepiej. No chyba, że faktycznie jeszcze któregoś Lite-Ona z tym że hugo go wie jaką rewizje mają w morelach. |
sam kupuje na morele... i recenzje na morelach są takie na czym maja największy zysk takie prawo handlu
ich nie interesuje że dana nagrywarka jest taka czy taka liczy się sprzedaż i zysk na każdej sztuce. określam nas tu ostatnimi Mohikankami bo nie wielu ludzi skupuje topowe na owe czasy modele nagrywarek i wydaje na nie sporo $$$ testujemy wypalamy rozbieramy itd itd. nie dla zysku lecz dla hobby |
@czary2mary, @seku, dzięki za pomoc. Wczoraj kupiłem sh-224GB w komputroniku, jak znajde trochę więcej wolnego czasu zabiorę się za testy.
|
Witam ..
Poszukuje nagrywarki do audio czyli aby nagrywała jak najlepiej cd ... Posiadam kulejąca już iHAS 124b oraz Samsunga Sh-224FB z którego jestem średnio zadowolony .. Proszę o sugestie co kupić . Upatrzyłem sobie cos takiego : Pioneer DVR-221BK PIONEER DVR-S21LSK wybrałem pionki bo miałem kiedyś chyba model 110 i był bardzo dobry.. |
Cytat:
Pioneer DVR-118\218\A18\S18\119\219\A19\S19\220\S20\221\S21 Z nowych napędów DVD specjalnie do bardzo dobrego zapisu audio ...trudno coś polecić ...:ysz: |
Kurcze szkoda :(
A może cos z używanych co szukać jakie modele dobre do cd ? |
Bardzo dobrze nagrywają Audio napędy na chipsetach Sanyo\NEC\Resenas\Panasonic ....ale takich już bardzo mało było w wersjach na SATA \ do tego znalezienie w dobrym stanie takich napędów też nie jest łatwe...:ysz:
|
A może ten Samsung sh-224gb był by lepszy nie wiem czy to jakaś różnica od mojego albo może złych nośników używam .. Wypalam na tdk oraz verbatim te nowe
Cytat:
Oki dziekuje za zainteresowanie :)) Tylko kompletnie nie orientuje się jakie to modele z tymi chipsetami .. |
TSST- SH224GB będzie podobnie nagrywał jak SH-224FB ...
Ogólnie Verbatim ostatnio jest bardzo słaby...zwłaszcza chińskie z CMC zdarzają się marne , również TDK jest coraz gorsze ... Tu masz trochę info o hardware sprzętu: https://forum.cdrinfo.pl/f15/encyklopedia-liteon-94386/ https://forum.cdrinfo.pl/f15/encyklo...ba-tsst-94678/ https://forum.cdrinfo.pl/f15/encyklo...lg-hlds-94800/ https://forum.cdrinfo.pl/f15/encyklo...optiarc-94387/ Tu masz przykładowe SATA używki tanie i z dobrym zapisem CD http://allegro.pl/nagrywarka-dvd-lg-...635758656.html http://allegro.pl/sony-optiarc-ad-52...628648661.html http://allegro.pl/nagrywarka-sony-ad...553200435.html |
Slicznie dziekuje skuszę się chyba na tą ostatnią :)))
I zrobiłem test w nero Samsungiem wyszło niby ze ocena jakości 100 |
Temat zamkniety .
Zapraszamy do aktualnego tematu:
Jaką kupić nagrywarkę DVD 2017r.(VI)? |
ja ja ja jeszcze 7 dni aktualny :-)
|
Niom, nawet protest jest, w najważniejszym dziale forum. :czytaj:
:mruga: |
Znowu protest? :P
|
Kto se zrobi nicka grubą czcionką, ten może pisać. :taktak:
|