Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.03.2003, 21:01   #16
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
ok. teraz ja

Kupilem sony dvd ni po to zeby przegrywac filmy bo ma ich z 500szt orginaluw kupionych w sklepie, to jest tylko jedna z mozliwosci tej nagrywarki, jak chce nagrac cos na cd to uzywam yamahy f1,. Natomiast sony jest swietny do robienia swoich filmow dvd tych nakreconych z digital camera jak wyprawa na ryby w odlegle dzikie miejsca itp. i wcale nie twierdze ze to najlepsza bo nikt tak nie mowi, wyczytalem ze napedy TDK sa swietne ale tu rozczarowanie= dokladnie w tej same cenie co Sony.wiec wybor nalezy do uzytkownika.
Sprawa ma sie dokladnie jak do nagrywarek CD-rw na poczatku gdy te napedy w chodzily na rynek i za pierwsza nagrywarke cd-rw zaplacilem( HP) tyle ile teraz za DVD wiec nie ma sie o co spierac kazdy wybiera to na co go stac i co lubi

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2003, 21:43   #17
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.02.2003
Luzaczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moze wiec po prostu przyjmijmy, ze pytania: "jaka nagrywarka jest najlepsza" nie maja wiekszego sensu, bo kazdy swoje chwali, szczegolnie, gdy sie nie rozczarowal sprzetem.
Luzaczek jest offline  
Stary 04.03.2003, 21:45   #18
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Re: ok. teraz ja

Cytat:
zorg napisa***322;(a)
Sprawa ma sie dokladnie jak do nagrywarek CD-rw na poczatku gdy te napedy w chodzily na rynek i za pierwsza nagrywarke cd-rw zaplacilem( HP) tyle ile teraz za DVD wiec nie ma sie o co spierac kazdy wybiera to na co go stac i co lubi
Racja... a pamietam jak kupowalem plyty CDR po 180zl/szt. Nagrywarka kosztowala 10.000 zl - philipsa, oczywiscie 1x, taka zewn. wielkosci przewroconej na bok obudowy midi tower. Nie pamietam niestety modelu.
Luzaczek jest offline  
Stary 05.03.2003, 00:02   #19
baski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
baski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
.

Mysle, ze pytanie watku bylo dosc jasne - Ktora wybrac?

Chyba dobrze jest poczytac za i przeciw roznych napedow.... bez zapedow emocjonalnych :chytry: :chytry: :chytry: .

Wpisujcie swoje opinie (i opisujcie doswiadczenia) - jak najwiecej - na pewno pomorze to innym w dokonaniu wlasciwego wyboru!

Pozdrowka

.
baski jest offline  
Stary 05.03.2003, 02:08   #20
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
to jest dobry naped

warto sie zainteresowac,podobno niezly naped

Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 11:53
zorg jest offline  
Stary 05.03.2003, 09:02   #21
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Cytat:
baski napisa***322;(a)
Mysle, ze pytanie watku bylo dosc jasne - Ktora wybrac?
Chyba dobrze jest poczytac za i przeciw roznych napedow.... bez zapedow emocjonalnych :chytry: :chytry: :chytry: .
Wpisujcie swoje opinie (i opisujcie doswiadczenia) - jak najwiecej - na pewno pomorze to innym w dokonaniu wlasciwego wyboru!
Masz racje, dlatego ponownie pisze, ze ja kieruje sie ekonomia. Czy to "zapedy emocjonalne"? Nie! Podaje Ci argumenty liczbowe, a liczby nie klamia. Nie wypisuje, ze sikam w majty, nie wroze co bedzie w nowej wersji windowsa itp itd. Mowie dzis i teraz. Zwykle przy takich pytaniach podaje "NA DZIS, moim zdaniem...". Nie wiem co bedzie jutro - jak chcesz wiedziec mozesz sie poradzic wrozki.
To, ze niektorzy traktuja swoj sprzet emocjonalnie to nie moja wina, przegrywaja na argumenty (zauwaz, ze cytuje, podaje zrodla, liczby znowu, ceny itp) i od razu chca sie boksowac. To tak jak z motorem - dla jednego to srodek lokomocji, dla drugiego obiekt kultu. Gdy mnie zapytasz co moim zdaniem warto kupic, wskaze na motor, ktory nadaje sie idealnie, jest ekonomiczny przy tym i wykorzystasz go w znacznym stopniu (o ile taki znajde). Nie bede Ci mowil, ze najlepsza jest hayabusa, bo pojedziesz 310km/h, skoro w Polsce mamy drogi jakie mamy. Ten motor kosztuje fure kasy. Po co? nie wiem. Wrozbita powie: MT wspiera autostrady i za iles lat bedziemy mieli, kupuj hayabuse. To ja poczekam, jak wesprze i beda mi odpowiadac, to kupie hayabuse, na razie zadowole sie skuterem.

Tyle komentarza, szczerze mowiac smiesza mnie te zachwyty nad sony, wiec pozwolilem sobie tez pozartowac z tego, mam nadzieje, ze nie bedzie to zle odczytane. W koncu to tylko zabawa - jak mawial krolik Bugs
Luzaczek jest offline  
Stary 05.03.2003, 17:30   #22
grunger
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2002
grunger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cóż, muszę przyznać, że nagrywarka sony jest dość dobrym urządzeniem, ale nie za 2000 zł. Za tą cenę można mieć 2 LG lub prawie dwa pioniery (te mają niestety tylko rok gwarancji). A wsparcie MS "plusa" będzie zapewne polegało na zawarciu w systemie sterowników zapisu pakietowego, a w przypadku "minusa" strerowniki te bedziemy musieli zainstalować sobie sami. I takie to wielkie mi wsparcie, . Kolejny slogan i to na dodatka systemu którego jeszcze nie ma, lol.
trzymajcie się ciepło!
grunger jest offline  
Stary 05.03.2003, 19:13   #23
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pioneer w Komputroniku ma 2 lata gwarancji.
Martin_TP jest offline  
Stary 08.03.2003, 07:47   #24
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Troche to stary już temat poniważ płytki potaniały ale nie o tym tu mowa. Duża zażarość w sprawie. Sony jest za***ista ale co ekonomiczności jaką proponuje Luzaczek też się zgadzam. Nie ważne ale dosyć ważne jest przecież nośnik. Ja osobiście testuje całe setki i procentowo do Toshiby którą miałem wczesniej wypada 50 do 1 z toshiby nic nie działało A na Sony zdarzają sie wpadki (princo). Czy przeliczając na kase i uwzględniając gusta każdego każdy chwali swoje
Pozdrawiam

8)
miles jest offline  
Stary 08.03.2003, 08:25   #25
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Cytat:
miles napisa***322;(a)
Troche to stary już temat poniważ płytki potaniały
Obys nie wykrakal. W Arcompie przez pewien moment minimalnie podniesli ceny. W kilku zrodlach juz czytalem, ze producenci nie wyrabiaja sie z zamowieniami i jest mozliwe podniesienie cen, a przynajmniej nie ma szans na obnizki. Oby szybko przestawiali te fabryczki CD na DVD, bo bedzie cienko...
Luzaczek jest offline  
Stary 08.03.2003, 12:30   #26
steely
Bywalec

Data rejestracji: 07.02.2003
steely w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A może taka?Link
steely jest offline  
Stary 08.03.2003, 16:35   #27
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Cytat:
steely napisa***322;(a)
A może taka?Link
MTBF 60000 to troche cienko - LG ma 100000. Nie wiem jak z serwisem Plextora, ale najwazniejsze: musi minac troche czasu nic nagrywarka sie przyjmie na rynku, by byly jakies opinie o niej. Kupujac nowosc mozna sie naciac.

Osobiscie mam juz swoj typ: LG GMA-4040.
Luzaczek jest offline  
Stary 08.03.2003, 16:40   #28
Luzaczek
Stały bywalec ;)

A jeszcze mi tak przyszlo do glowy... dlaczego ona wymaga w98se? Na w98 pierwszej edycji nie bedzie dzialac? Ja korzystam wlasnie z w98 pierwsza edycja i LG chodzi jak burza. probowalem zainstalowac swego czasu w98se to mi wieszal sie co 5 min.
Luzaczek jest offline  
Stary 08.03.2003, 18:54   #29
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Luzaczek napisa***322;(a)
A jeszcze mi tak przyszlo do glowy... dlaczego ona wymaga w98se? Na w98 pierwszej edycji nie bedzie dzialac? Ja korzystam wlasnie z w98 pierwsza edycja i LG chodzi jak burza. probowalem zainstalowac swego czasu w98se to mi wieszal sie co 5 min.
spróbuj jeszcze raz - win98 se dobrze skonfigurowany napewno oferuje większe możliwości niż jego starszy brat. jednak do multimediów i gier zdecydowanie najlepszy jest Win xp - nie pamiętam kiedy miałem z nim jakieś problemy a o zawiszaniu się systemu całkiem zapomniałem. oczywiście warto go mieć posadzonego na dobrej maszynie tzn. CPU powyżej 1 Ghz i conajmniej 256 Mb Ramu.
CobraVerde jest offline  
Stary 08.03.2003, 19:02   #30
Luzaczek
Stały bywalec ;)

No wlasnie to bylo dziwne, bo zawieszal sie sam system, bez jakichs skomplikowanych programow. Chyba ze 3 razy instalowalem. Potem wrocilem do w98 FE i zero zawieszania. Niektorzy mi nie mogli uwierzyc, ale prawda jest, ze u mnie w98FE chodzi gigastabilnie. Nie wiem co to bluescreen, system reinstalowalem moze 2 lata temu. Teraz tylko przez nagrywarke dvd, bo sadzilem, ze to moze byc przyczyna problemow. Okazalo sie, ze to princo bylo, a nie system.

Co do XP mam. Ale nie zainstalowany. Gier nie mam w ogole, multimedia to divxy - nie ogladam nawet DVD. Wiesz... nie chce z armata do wrobla. Te divxy to tylko 5.02, nie mam nawet xvida. Moj procek to duron 1,2, 256 ram mam. Pewnie kiedys XP sprobuje, ale nie szybko. Zgodzisz sie pewnie, ze nie ma sensu wszystkiego reinstalowac, zmieniac po to tylko by robic dokladnie to samo, co na w98FE. Przyjdzie potrzeba, bedziem myslec. Na razie potrzeb brak!

O! mam w domu 2 kompy, byla potrzeba na drugim w98se, bowiem chcialem udostepnic przez niego net. w98fe nie ma udostepniania. Zrobilo sie, chodzi ladnie. Bez zawieszania.

pozdrawiam
Luzaczek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: