Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.01.2005, 12:56   #46
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Crasher1
.
@legion : czyli asus ma taka sama optyke jak Pionek?
Pozdrawiam
na to wyglada ze tak
http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/...rticleId=10114 -pionek
http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/...rticleId=10004 -asus
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-asus_resize.jpg   -pionek_resize.jpg  

Ostatnio zmieniany przez legion : 21.01.2005 o godz. 13:11
legion jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.01.2005, 13:15   #47
domel666
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.12.2004
domel666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam NEC ND-3500AG i wygląda to tak:
NAGRYWANIE CD - mała prędkość maksymalna w wypadku nośników o małej jakośći (Hawk); nie zaobserwowałem tego w przypadku lepszych (Verbatim);
NAGRYWANIE DVD - poprostu mistrzostwo i zgodzi się z tym pare osób; nagrałęm coś koło 10 (niestety tylko) takich firm jak: TDK, VERBATIM, a nawet Apollo (sam nie wiem co to) i nie ma żadnych kłopotów;
ODCZYTYWANIE CD i DVD - twierdzi się że NEC ma słabą korekcje błędów; jeśli chodzi o DVD to nawet te porysowane się elegancko kopiują; zaś CD spotkałem już pare (dokładnie 2) których nie dało się skopiować w NEC'u a w innym napędzie (nagrywarka CD-RW firmy LG) poradziła se, ale z kłopotami; dodam że ta płyta (która nie poszła w NEC'u a poszła w LG) też nie poszła w DVD-ROM'ie firmy Lite-ON.
domel666 jest offline  
Stary 21.01.2005, 13:20   #48
Crasher
AMD User

Data rejestracji: 19.01.2005
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
NEC powiem szczerze tez mnie interesuje, ten model 3520A, ale jeszcze nie ma o nim za duzo i nie wiem czy brac go czy tego Pinoka(Asusa)...
Crasher jest offline  
Stary 21.01.2005, 14:39   #49
kemro
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.01.2005
kemro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmmm..

No to zaczynam sie juz powazniej zastanawiac nad tym asusem... Tylko co to jest FW ? :/ Cos jak jakis bios.. ? Trudno to zmienic, zeby go przerobic na jakby pioneera 108 ?

Czyli jak cos to najlepiej w koncu

1. LG GSA-4163B
2. NEC ND-3520A
3. ASUS 1604P

?

Nie patrzac na cene, kolor, szybkosc...

Najwazniejsze jakosc nagrywania, odczyt porysowanych plyt i jakies funkcje do korygowania bledow itp.

To ktory najlepszy bedzie ?
kemro jest offline  
Stary 21.01.2005, 15:03   #50
Yacko
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.12.2004
Yacko zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie ma jednoznacznego wyboru. Ja z tych trzech brałbym ASUSA lub NEC'A do LG nie mam przekonania, choć wierzę, że DVDRW tej firmy to niezłe napędy. Jednak kiedyś dużo sprzedawałem napędów CD LG 52X i co 10 szedł do serwisu, więc uraz pozostał.Ja dzisiaj otrzymałem zamówioną BENQ 1620 i jestem bardzo zadowolony.Pracuje bardzo cicho,pali bardzo dobrze i można sprawdzać jakość wypalanych płyt.

Ostatnio zmieniany przez Yacko : 21.01.2005 o godz. 23:52
Yacko jest offline  
Stary 22.01.2005, 05:52   #51
yrc
Bywalec

Data rejestracji: 14.08.2004
yrc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kemro
....
Nie patrzac na cene, kolor, szybkosc...

Najwazniejsze jakosc nagrywania, odczyt porysowanych plyt i jakies funkcje do korygowania bledow itp.

To ktory najlepszy bedzie ?
BENQ DW1620
Stary 22.01.2005, 10:25   #52
kemro
Nowy na forum

No to ekstra... nie mam jednoznacznej odpowiedzi na jedna z trzech nagrywarek.. i dochodzi jeszcze czwarta...

Swietnie..
kemro jest offline  
Stary 22.01.2005, 11:05   #53
drzbyszek
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.04.2004
drzbyszek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywarka LITE-On 1653S

Zakupiłem ten rodzaj nagrywarki w zestawie i mam kilka problemów,
mianowicie DVD nie odczytuje mi gry która jest w komplecie z kartą grafiki !?!?, nie widzi niektórych gierek na CD R !?!,- jeszcze tego nie zgłaszałem w sklepie i nie wiem co robić czy wlec kompa do sklepu, aby wymieniali szybko nagrywarkę?, czy też wgrać nowy BIOS?
Pozdrówko
Zbyszek
drzbyszek jest offline  
Stary 22.01.2005, 11:14   #54
drzbyszek
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.04.2004
drzbyszek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ciurak1
Ja kupiłem w grudniu liteon 1653S i nie nażekam co prawda nie czyta esperanza ale w większości innych płyt wszystko jest ok najlepiej podchodzą mi supratec dvd-r oraz platinium dvd+r aczasami to każda płyta się wysypie narazie na nagranych około 70 padło mi ze 4 ale wydaje mi się że to wina płyt nie nagrywarki
mam pytanko czy Twój sprzęt widzi wszystko co tam wsadzisz?
np. każdą płytkę CD R, DVD, - i czy może zmieniałeś BIOS?
pozdrawiam
Zbyszek
drzbyszek jest offline  
Stary 22.01.2005, 20:57   #55
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kemro
No to ekstra... nie mam jednoznacznej odpowiedzi na jedna z trzech nagrywarek.. i dochodzi jeszcze czwarta...

Swietnie..
Moge dorzucic jeszcze kilka to moze zaczniesz sam sie zastanawiac nie czekac na rozwiazanie od innych. Polecam przejrzec www.cdfreaks.com wraz z forum.
pawelblu jest offline  
Stary 23.01.2005, 18:19   #56
kemro
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Moge dorzucic jeszcze kilka to moze zaczniesz sam sie zastanawiac nie czekac na rozwiazanie od innych. Polecam przejrzec www.cdfreaks.com wraz z forum.
Uwierz mi, ze naprawde fest sie porozgladalem.. przejrzalem full testow, recenzji itp. I wlasnie z tych wszystkich pozaokraglalem sobie wyniki do tych trzech... i tu sie dopiero zaczalem pytac.. tylko co mam robic, jak mi w zadnych etstach nie napisza jak naprawde dobrze jest w stanie odczytac plytki (np. porysowane) w porownaniu do innych.. nie opisza mi tez raczej mozliwosci nagrywania.. sa same parametry techniczne i funkcje...
kemro jest offline  
Stary 23.01.2005, 18:24   #57
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kemro
Uwierz mi, ze naprawde fest sie porozgladalem.. przejrzalem full testow, recenzji itp. I wlasnie z tych wszystkich pozaokraglalem sobie wyniki do tych trzech... i tu sie dopiero zaczalem pytac.. tylko co mam robic, jak mi w zadnych etstach nie napisza jak naprawde dobrze jest w stanie odczytac plytki (np. porysowane) w porownaniu do innych.. nie opisza mi tez raczej mozliwosci nagrywania.. sa same parametry techniczne i funkcje...
Wiesz ktos napisze ze dobrze czyta plytki porysowane jak u niego porysowana plytka to jest taka ze na nosniku istnieje rysa widoczna pod swiatlo, a drugi napisze ze mu nie czyta porysowanych, ale jego plytka bedzie wygladala jak lodowisko po godzinnej jezdzie sloni na lyzwach. Ktora wiec lepiej czyta porysowane plytki ??

Oceny uzytkownikow oparte sa na SUBIEKTYWNEJ ocenie wiec sa zwykle nieporownywalne.
pawelblu jest offline  
Stary 23.01.2005, 18:32   #58
kemro
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Wiesz ktos napisze ze dobrze czyta plytki porysowane jak u niego porysowana plytka to jest taka ze na nosniku istnieje rysa widoczna pod swiatlo, a drugi napisze ze mu nie czyta porysowanych, ale jego plytka bedzie wygladala jak lodowisko po godzinnej jezdzie sloni na lyzwach. Ktora wiec lepiej czyta porysowane plytki ??

Oceny uzytkownikow oparte sa na SUBIEKTYWNEJ ocenie wiec sa zwykle nieporownywalne.
Oczywiscie.. dlatego wlasnie staram sie wyciagnac jak najwiecej takich subiektywnych informacji, zeby sie poznac.. Co do lodowiska, to trzeba by juz chyba miec cos nie teges w glowie, ze takiej nie czyta.. oczywiscie, ze o takie mi nie chodzi...

I dalej... moze ktos miec jakas wiedze na temat urzadzenia, calej optyki danej nagrywarki i wiedziec, ze np. w takeij i takeij rw skupili sie na wlasnie np. dobrym odczycie plyt... czego sam nei bylem w stanie znalezc..

Dlatego probuje wyciagnac jak najwiecej informacji od normalnych uzytkownikow, niz od testow, gdzie glownie sa przedstawiane same parametry techniczne...
kemro jest offline  
Stary 23.01.2005, 18:56   #59
Ignacy
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.12.2004
Ignacy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hi!

Ja też sie przymierzam to zakupu nagrywary DVD i raczej chyba wezme tą LG GSA-4163B, nie slyszałem jakis złych komentarzy pod jej adresem.Fakt że też mialem a nawet mam LGx52 no i troche sie zaczyna psuc tzn trudno czasem wyjąc płytke(trzeba go ładnie prosić żeby otworzył tacke )no ale myśle żę to taki model był.No i chyba DVD napewno zrobili dużo lepiej!!!

Twoje uprawnienia: