![]() |
Cytat:
edit: Samsung S182M , taki chyba bedzie moj wybor :) |
Cytat:
Zamiast radości bożonarodzeniowej będziesz chodził i smęcił co wybrać... :( :haha: |
ty tak na serio czy na zartow napisales ? :D bo chyba nie wierzysz w to, ze tak bedzie :D kto ci powiedzial, ze bede chodzil i smecil co wybrac ? :> zastanawiam sie na wyborem po prostu, a ze ida swieta to nie ma nic do rzeczy :)
czytam o tym samsungu jeszcze raz i widze jeden minus powazny - zdarzaja sie nagrywarki, ktore po prostu nie dzialaja lub dzialaja zle i sa od razu do wymiany. trzeba liczyc po prostu na szczescie :) |
Cytat:
Szczęście to zawsze trzeba mieć :taktak: Bo jak poczytasz dobrze i nie tylko o Samsungu To dowiesz się że tak też jest i w przypadku Liteona i wielu innych napędów :taktak: So.... :> |
so... nie bede do tego przywiazywal zbyt duzej uwagi, bo , jak sam napisales, to moze sie zdarzyc z kazda nagrywarka ;)
|
Dvd Rw Lg Gsa- H22lbu Ivory Dvd-ram
Witam !!
Czy opłaca się kupić taką nagrywarkę dvd? http://allegro.pl/item150265931_nagr...sklep_poz.html Z góry dziękuje za pomoc |
Cytat:
Jeśli już LG to H12L :taktak: |
ale to jest chyba starszy model :/
|
Cytat:
|| |
pytanie jakich wiele :p
sypie mi si***281; m***243;j litek i zamierzam zakupi***263; jak***261;***347; now***261; nagrywark***281;, co mi polecacie? mnie nabra***322;a ochota na jakiego***347; Pioneera :) co o tym s***261;dzicie? a do pana VIZZARDA: czym si***281; r***243;***380;ni Pioneer 111 od 111D i czy wersja kolorystyczna wp***322;ywa jako***347; na to co jest wewn***261;trz? :p |
Cytat:
|
Cytat:
Bartez już w zasadzie odpowiedział na pytanie, więc ja tylko co do wersji kolorystycznej W zasadzie kolor nie wpływa na to co wewnątrz :nie: Ale ma wpływ na prestiż i dobre samopoczucie :taktak: ( Czarne palą lepiej :na_ucho: ) :fiu: :czar: |
Lg Gsa H12n
Witam!
Sprawa jest bardzo prosta. Noszę się z zamiarem kupienia nagrywarki jak w temacie. W związku z tym mam pytania: Czy warto? Kolega kupił taką 2 miesiące temu i jest niej zadowolony. Dziennie wypala po kilka płyt i jak dotąd nie było żadnych problemów. Czy obecni użytkownicy tego napędu są zadowoleni z niego? Czy nie żałują wydanych pieniędzy? Próbował już ktoś może nagrywac na tym napędzie na płytach DL? Czy po nagraniu nie ma problemu z odczytem płyt? Czy mógłby ktoś podac linka do strony gdzie jest test tej nagrywarki? Proszę o szczerą odpowiedź, gdyż chciałbym wydac pieniądzę naprawdę sensownie i rozsądnie. Z góry dziękuje za wszelkie informacje! |
|
Cytat:
Wybór należy do Ciebie:spoko: |
Cytat:
Ale chyba i tak się zdecyduję na PIONEER DVR-111D...tyle, że chciałam wiedzieć czy aby nie warto kupić właśniektórejś z w/w wymienionych BenQ |
dzieki za wyjasnienie:p
w sumie m***243;g***322;bym sam to sprawdzi***263;, ale jak to sie m***243;wi jestem po limicie... dobra, a tereaz druga sprawa - co mi te***380; innego polecacie, je***347;li chc***281; kupi***263; nagrywark***281;, kt***243;ra b***281;dzie dobrze pali***322;a i to przez d***322;u***380;szy czas, a nie jak m***243;j obecny litek po kilkudziesi***281;ciu p***322;ytach skapitulowa***322; i robi tyyyyle b***322;***281;d***243;w PIF :/ a co s***261;dzicie o Samsungu SH-S182D? |
Cytat:
1670 to syf 840i to syf, ki***322;a i mogi***322;a bo to OEM LG 4166 a nie BenQ A 940i to jak powy***380;ej sygnowany przez HP tylko pewnie tak***380;e jaki***347; OEM czego***347;tam Tak***380;e dlatego w***322;a***347;nie tego nie nale***380;y kupowa***263; I dlatego w***322;a***347;nie nale***380;y uwa***380;nie studiowa***263; wszelkie warto***347;ciowe lektury, eg. cdrinfo.pl :czytaj: || |
Pioneer DVD-+R/RW DL DVR-111DBK Czarny Oem.......... to po prostu 111D?
ehhh 111 nigdzie nie moge znale***378;***263; chyba ze w necie zam***243;wie. |
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
Nie pami***281;tam dok***322;adnie ale wersja OEM posiada jeszcze jak***261;***347; p***322;ytk***281; z softem A bulk tylko sam nap***281;d w worku :mruga: |
jak***261; nagrywark***281; warto w dniu dzisiejszym kupi***263;??
s***322;ysza***322;em ***380;e samsung, lg i litek baaardzo si***281; popsu***322;y my***347;la***322;em nad pionieerem, benq, HP, albo asusem macie jeszcze jakie***347;propozycje, konkretne modele?? |
Cytat:
Natomiast zaskoczył wszystkich bardzo dobrym modelem SH-S182M O HP zapomnij, Asus to tylko 1608P3S LG sobie daruj :ysz: Benq jak dorwiesz jeszcze 1650/1655 - to w ciemno bierz dwa Od 1670 i DQ60 trzymaj się z daleka Litki wprost przeciwnie - rozkwitły: 165H6S i 18A1H można brać śmiało :taktak: I wszystko jasne :czytaj: || |
Cytat:
Czytaj ten temat do ty***322;u :) i wszystko stanie si***281; jasne. ;) edit: ach ten szybki VIZZARD, szybszy od w***322;asnego cienia jak Lemoniadowy Joe :P |
a pionieer??
|
Nawet czytać nie trzeba, wystarczy zerknąć na wyniki sondy.:spoko:
EDIT: i wszystko jasne:spoko: |
Pioneer is cool :cool:
:D |
Cytat:
:) |
zakupiełm Pionka 111D - jak i czym bezpiecznie zrobić upgrade
Witam :)
Właśnie dzisiaj stałem się szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem 111D. Przeczytałem cały TEN temat i wybór padł na ten model. Zdecydowałem, że nagrywarka ma dobrze nagrywać, a nie koniecznie mieć wodotryski (jak ja to nazywam), takie jak LS / LF, a resztę się "dogra". I ja w łaśnie w sprawie tego "dogrania"... 1. Chciałbym to zrobić w taki sposób, aby czegoś nie uwalić i dlatego bardzo proszę o linka do tego biosu, który jest właściwym biosem i mozna go spokojnie wgrać. 2. Czy po takim zabiego tracę gwarancję ??? 3. Czy można później / ewentualnie wgrać oryginalny bios, a jeżeli tak to jaki, jak go sprawdzić i skąd pobrać. Z góry Wam dziękuję za podpowiedzi i sugestie :) Pozdrawiam Grzegorz |
Cytat:
I wszystko jasne! :taktak: :czar: |
Cytat:
Już czytając wątek o tym, jaką nagrywarkę kupić, spędziłem kilka godzin przed kompem... miej chłopie odrobinę litości, alboco ;-) :) |
Cytat:
Bo dość niejasno to napisałeś :czytaj: Nie chcesz LFa czyli chcesz uaktualnić do najnowszego biosu po prostu Tak? :idea: :pytanie: |
pomoc w wyborze nagrywatrki...
Witam.
Mam jakieś 250zł na dobra nagrywarke DVD. Chodzi mi o to zeby obsługiwała jak najwiecej nośników, dobrze redukowała błędy przy odczytywaniu płyt CD/DVD no i posiadała funkcje Labelflash ew LightScribe. Widziałem bardzo dobre opinie na temat Pionieer DVR-111 I zastanawiam się nad jego kupnem i przerobieniem go na DVR-111L Czy to naprawde dobra nagrywarka która odczyta mi kazdą płyte nawet gdy fizycznie nie bedzie w najlepszym stanie? A i jeszcze jedno... nagrywam całą mase płyt. W związku z tym nie stać mnie aby kupowac Verbatimy po 2zł za sztuke. Ograniczam sie do kupna AZUL, OPTINUM ew. OMEGA za 50groszy sztuka na tubie... Wiem ze to nie są płyty niewiadomo jakiej jakości ale chodzi o to żeby na takich właśnie nośnikach nagrywarka wypalała bez zarzutu... |
Cytat:
DVR-111 - zapis, labelflash Samsung SH-S182M - korekcja, lightscribe Takiego tandemu potrzebujesz :idea: |
czyli m***243;wisz ze ten DVR nie jest najlepszy do odczytu? ;/
|
Cytat:
Verbatimy i podobne można kupić po 1.20. :) |
Jeszcze raz si***281; zapytam (nie krzyczcie).
Niestety na miejsce Benqa musz***281; kupi***263; nast***281;pce. Sprawa by***322;aby prosta. ALE no w***322;a***347;nie: Na Beniu nagrywa***322;em du***380;o minus***243;w, bo dobrze pali***322;, a mam ich du***380;o. Litek 1693 zdecydowanie gorzej obchodzi si***281; z minusami i potrzebuje co***347; do niego. Kt***243;ry z obecnych palnik***243;w dobrze radzi sobie z MINUSAMI ?? Pioneer 111 / Litek 18A1H / Samsung SH-S182M / ??? |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1145 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1091 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1024 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1033 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...2&d=1161376610 Dodatkowo test Pioneera 111 na minusach... http://homepage2.nifty.com/yss/a11j/a11j_dvdben1.htm Zdecydowanie Pioneer 111@A11XL. :spoko: :) |
Czym faktycznie roznia sie LiteOnki SHM-165H6S (te chce kupic) od LiteOn LH-18A1P ??
|
Cytat:
I 165H6S ma LSa :czytaj: :taktak: |
Cytat:
Pytanie - jak ma sie jakosc wypalania, odczytu/korekcji do SHM-165H6S ?? ??? |
Cytat:
:D |
Mam u siebie BenQ1640 a potrzebuj***281; jeszcze jedenj nagrywarki.
Nagrywarki, kt***243;ra bardzo dobrze nagrywa p***322;ytki :) |
Cytat:
|
Mi nie zależy na LS i bardzo dobrej korekcji tylko na wydajności i jakości.
Czyli polecacie tego pionnera? Mój benq dw1655 przestał odczytywać niektóre płyty przez niego palone ( a na innych dvd lux działają ). |
Cytat:
Pioneer 111D - tylko odczyt płyt DVD-RAM (pozostałe parametry identyczne). Możesz jeszcze znaleźć oznaczenie BK lub DBK, ale ten dopisek (BK) to tylko czarny panel do powyższych napędów. Ja osobiście chętnie kupiłbym Pioneera, ale chciałbym trochę podrapać laserkiem po płytach, a z tego co wiem to takiej opcji w tych napędach nie ma - jest jakaś przeróbka do LabelFlash, ale masz po gwarancji :( Podobno ten Plextor obecnie wymiata, ale cena wymiata jeszcze bardziej (kasiorę z kieszeni). A co obecnie warto kupić z opcją LightScribe :help: Moje typy: Asus DRW-1612BL Samsung SH-S183L Philips DVDR1668P1 LG GSA-H20L ... ale może są inne lepsze? Jak z trwałością takich napisów, czy nie zetrą się jeśli będę trzymał płyty w etui, a nie w pudełkach? (strasznie bazgrzę mazakiem, więc chciałbym mieć kolekcję elegancko opisanych płyt, oczywiście najlepiej wypalonych z jakością w miarę możliwości porównywalną z Plextorem, czy Pioneerem). |
Panowie...krótka odpowoedź...Co kupić?Jaką??
R. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pioneer 111 |
To znaczy obecnie najlepszą?????
Czy to ta - pioneer 111 R. |
Cytat:
Wygrywa też w ankiecie. So.... |
Zgadza się, ten Pioneer 111 (D) to chyba na dzień
dzisiejszy optymalny wybór. Moje pytanie o nagrywarkę LightScribe jest już nieaktualne, bo kupiłem tego Pioneera 111D i (wbrew sobie, bo zazwyczaj tego nie robię) przerobiłem go na wersję 111L, czyli zyskałem zapis na płytach DVD-RAM i nadruk w technologii LabelFlash. Chyba mam po gwarancji, ale podobno w razie czego jest możliwość powrotu na stary firmware (??? - chyba jest - ???). W każdym razie pionek :ognicho: płytki idealnie. |
Mo***380;liwo***347;***263; powrotu jest, kilka razy zmienia***322;em D-->L-->A11XL-->D-->itd itp. :D
|
Wiem,że pioneer 111...teraz jaka wersja jest "The Best" ????
R. |
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
Kupi***322;em litka LH-18A1H. :D Ale pionek dalej ***347;miga, aktualnie jako 111L. :P |
Cytat:
|| |
Cytat:
|
Witam.
Wypad***322;em z obiegu, st***261;d moje pytanie b***281;dzie trywialne. Dlaczego dobre nagrywarki nie s***261; na SATA ? A mo***380;e s***261;, ale nie ma ich w ankiecie ? Je***347;li tak, to jakie polecacie i jak bardzo gorsze s***261; od Pioneera ? Dzi***281;ki za odpowiedzi. |
nie ma sensu aby nagrywarka DVD by***322;a na SATA, transfer ATA w zupe***322;no***347;ci wystarcza, wi***281;c...
a dobre nagrywarki na SATA...raczej brak |
Nagrywarka na SATA ma pewien sens, szczeg***243;lnie gdy na p***322;ycie g***322;***243;wnej mamy 1 kontroler ATA i np 6 SATA, a mamy stary dysk ATA i np. jak***261;***347; star***261; nagrywark***281; ATA.
Niestety ATA jest wypierane przez SATA tak samo jak stare porty szeregowy i r***243;wnoleg***322;y przez USB. |
Jak***261; nagrywark***281; najlepiej na dzisiaj zakupi***263; z LightScribe?
Czy ten LiteON 165H6S jest na dzie***324; dzisiejszy najlepszy, czy jest co***347; lepszego/nowszego? Pioneer111 pasowa***322;by mi tylko w***322;a***347;nie nie ma LightScribe ;-) Pozdro |
Cytat:
Ja dorzuciłbym jeszcze drugie sensowne zastosowanie nagrywarki SATA. Składamy sobie mały komputerek (media enter) do salonu i zamiast wrzucać tam napęd na taśmie IDE, montujemy nagrywarkę SATA z krótkim i cienkim kabelkiem tego typu. PLUSY: - lepsza cyrkulacja powietrza w tym mini pudełeczku zwanym przez niektórych obudową, - bardziej estetycznie w środku MINUSY: - mamy badziewiastą nagrywarkę (bo dobrych na razie na SATA nie ma). - mamy super badziewiasty zasilacz (z super badziewiastym wentylatorkiem) (( Nie ma to jak mój 25kg big tower z miejscem na 6 nagrywarek :D |
Cytat:
Co do LightScribe to jest jakiś nowy Asus (ale podobno to nie OEM Pioneer) - wg. zasłyszanych opinii całkiem znośny. |
Cytat:
teraz....... jak rozpoznać jaki to typ (jeszcze nie podłączałem)? na naklejce po lewej jest coś takiego: PIO-DVR-111 (B) MFD. SEPTEMBER 2006 :ysz: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 36733 są też świecące w UV :fiu: a na razie producenci coś się nie kwapią z przejściem w nagrywarkach na SATA... :hmm: z dyskami było podobnie na początku - nowe płyty miały SATA a dysków jak na lekarstwo. |
Cytat:
Tak, ale oczywiście traci się gwarancję przy update to firmware 111L. Ten asus gorszy od LiteON'ka 165H6S, pewnie? |
co wybrac?? nagrywarka 150 max 200 zl
Ostatnio nie ***347;ledzi***322;em rozwoju nagrywarek DVD, ale przysz***322;a najwy***380;sza pora sta***263; si***281; w***322;a***347;cicielem takiego urz***261;dzenia. Co proponujecie w cenie do 150 max 200 zl, najlepiej zeby obslugiwalo wszystkie dostepne formaty i zebym nie mial problemu ze zrobieniem kopii zapasowej gier, filmow itp. Nie musi byc superwydajna, ale bezawaryjna i najlepiej niech nie bedzie to ani samsung ani LG (zle wspomnienia (( ) Dzoekuje za odpowiedzi :spoko:
Sorry to mial byc nowy temat :/ moglbym prosic moderatora o zrobienie tego? jeszcze raz sory Reetou: Od tego typu pyta***324; jest ten temat. I nie dubluj wi***281;cej dyskusji. |
pioneer, lite-on
|
Cytat:
A co do pytania, to odpowiedz masz m.in. w ankiecie :taktak: Jesli chodzi o zle wspomnienia z Samsungiem, to w przypadku modelu SH-S182M mysle ze nie ma sie co bac. Oczywiscie czas pokaze jak bedzie sie sprawowal ale poki co zakupu nie zaluje. |
nec :idea:
|
o co chodzi??
wejdźcie sobie na www.komputronik.pl i skorzystajcie z porównania sprzętu (z prawej w menu)
Porównajcie Pionka 111 i 111D. Nie wiem jak to się dzieje, ale Pioneer 111D wykazało odczytuje i zapisuje więcej formatów, a ja myślałem, że 111 jest lepszy? o co chodzi? Bo ja ciągle walczez wyborem. |
Cytat:
:rozga: |
LG vs Liteon vs Samsung
Już za niedługi czas planuje zakup nagrywarki dvd, nie wiem jednak na jaką firmę mam się zdecydować. Na każdym forum czytam co innego: na jednym jada po LG, na drugim mówią ze Liteon to g...... zaś ja osobiście nie ufam zbytnio firmie Samsung. Mam tyle kasy aby kupić jedna z nagrywarek przedstawionych poniżej:
Samsung DVD+/-RW SH-S182M Lite-ON DVD+/-RW LH-18A1H Lite-ON DVD+/-RW SHM-165H6S LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L Nie wiem która jest najlepsza i prosze o pomoc w wyborze, albo jakieś inne propozycje w tym przedziale cenowym. :help: |
LG ?! niee tylko nie to !
Samsunga krytykowa***263; nie bede bo nie mia***322;em nigdy samsung***243;w LiteON - polecam |
Cytat:
o LG zapomnij;) jak nie ufasz Samsungowi to tylko LiteOn:spoko: zobacz z reszt***261; sam:) ...ten w***261;tek ....do ko***324;ca ;) http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=68371&page=4 |
Ja ju***380; nied***322;ugo bo w ***347;rode/czwartek b***281;d***281; mie***263; tego LiteON ;)
Z test***243;w wynika ***380;e wymiata ;) |
Cytat:
|
?
Na początek witam, jestem tu nowy!
Czytam ten wątek jak i wiele innych for na necie i już zgłupiałem. Każdy tylko chwali swoją nagrywarkę. Aktalnie mam Lite-On 24102B, któremu leci już szósty roczek i dalej śmiga aż miło, ale CD-Rki stały się dla mnie za małe, więc czas się rozstać. Szukam nagrywarki, która nie musi być superszybka, nie musi być supercicha. Najważniejsza dla mnie jest wytrzymałość. Ma być to nagrywarka na długo. No i oczywiście ma poprawnie zapisywać dane. Do odczytu mam inny napęd. Do dyspozycji mam tak do 150zł, chyba że jest coś warte uwagi to mogę dołożyć. Proszę o pomoc w wyborze :) ps. Słyszałem że Benq robi podzespoły Plextorowi - to prawda? Może Benq by się nadał? pozdrawiam |
Cytat:
Samsung DVD+/-RW SH-S182M Lite-ON DVD+/-RW LH-18A1H Lite-ON DVD+/-RW SHM-165H6S LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L pozdrawiam i czekam na opinie |
Ilość załączników: 6
@Bo$$!k
ja mam BENQa 1655 z LS (za jakiś czas wraca z serwisu) oraz miałem przez jakis czas Litka LH-18A1H [LS] i też do mnie za jakis czas wróci:P i wypaliłem plytke Benq CD-R LS na Litku i powiem ci, że pięknie wypaliło:spoko: ładniej troszke jak Benq, Litek nie robi aż takich smug jak Benq, ale obrazki na płytach DVD LS v1.2 są jeszcze ładniejsze, jeszcze lepszy kontrast i ochrona etykiety:spoko: Polecam ci ten artykuł KLIKNIJ może jeszcze dodam jakiś projekcik wypalony w LS, wygląda, całkiem :spoko: projekcik Załącznik 36977 wydruk Załącznik 36978 Załącznik 36979 Załącznik 36980 Załącznik 36981 Załącznik 36982 |
Dzis bylem zamowic Samsunga S182M ... i pan sprzedawca mi go odradzal mowiac ze sa to nap***281;dy ktore maja problemy z odczytem plyt i ze sa bardzo wadliwe, no a w zamian polecal LG H12L lub H22L co o tym s***261;dzicie?? byl to sklep www.infoglob.pl??
Pozdrawiam |
Cytat:
Jeżeli już koniecznie chcesz któregoś z tych LG to bierz H12 - nowszy chipset, ja jednak wolałbym Samsunga. || |
ja tam wole LiteON :D
|
Cytat:
@the_viper Jak ju***380;, to bierz tego Samsunga, tylko M |
@marcus777
no calkiem calkiem ten LS, mam nadzieje ze u mnie tez bedzie tak fajnie wypalał :D a tak wogole to ty prowadzisz wypożyczalnie nagrywarek dvd czy co :> |
Witam jestem tutaj nowy dlatego witam wszystkich i mam pytanko odnosnie nagrywarki DVD bo takowa chce kupic ale ...
noo wlasnie jaka nagrywarke kupic? Podajecie Liteona i to model o ktorym nie ma zadnych wzmnianek na stronce cdrinfo ani zadnych recenzji, za to w TOP 15 na 3 miejscu jest Liteon LiteOn SOHW-1653S o ktorym mowia ( w recenzjach) ze tego nie czyta tego nie widzi tego nie zapisuje...ale polecamy i jet dobry... :ysz: w takim razie czym mam sie sugerowac? no bo z tego co czytam to wyjsciem jest posiadanie nagrywarki DVD + nagrywarki CD + czytnika DVD.. :sciana: zeby mozna bylo wszystko nagrac /odczytac.. do tego nalezy zaopatrzyc sie w takie a nie inne firmowe nosniki.. za czasow jak latalem za nagrywarka CD nie bylo takich problemow.. szedles kupowales poprostu lepsza(szybsza) do tego czy tego a teraz? teraz trzeba miec po 5 roznych ? Dodam ze chce z LS dlatego Pioneer odpada. chyba ze jest jakis z taka funcka za cene do 130 bo tyle mam kasy.o LG nawet nie chce slyszec ;) a ten Liteon LH-18A1H jak sie ma do tego co jest w sondzie ? bo taki u mnie w miescie jest za 113 pln :] pozdrawiam :) |
no oczywiscie nie dalem sobie wcisnac LG tylko wzialem Samsunga
jutro odbior:) |
Jaka nagrywarka: Liteon SHM 165 H6S czy LH 18A1H czy moze cos innego..
noo wlasnie jaka nagrywarke kupic? Podajecie Liteona (sonda) i to model o ktorym nie ma zadnych wzmnianek na stronce cdrinfo ani zadnych recenzji (ten pierwszy z opisu ), za to w TOP 15 na 3 miejscu jest Liteon LiteOn SOHW-1653S o ktorym mowia ( w recenzjach) ze tego nie czyta tego nie widzi tego nie zapisuje...ale polecamy i jet dobry... w takim razie czym mam sie sugerowac? no bo z tego co czytam to wyjsciem jest posiadanie nagrywarki DVD + nagrywarki CD + czytnika DVD.. zeby mozna bylo wszystko nagrac /odczytac.. do tego nalezy zaopatrzyc sie w takie a nie inne firmowe nosniki.. za czasow jak latalem za nagrywarka CD nie bylo takich problemow.. szedles kupowales poprostu lepsza(szybsza) do tego czy tego a teraz? teraz trzeba miec po 5 roznych ? Dodam ze chce z LS dlatego Pioneer odpada. chyba ze jest jakis z taka funkcja za cene do 130 bo tyle mam kasy.o LG nawet nie chce slyszec
a ten Liteon LH-18A1H jak sie ma do tego co jest w sondzie ? bo taki u mnie w miescie jest za 113 pln - i tez wyczytac tutaj mozna ze jest super.. (zalezy jakie forum czytam :P ) pozdrawiam |
Liteon LH-18A1H jest lepszy od SHM165H6S, wi***281;c zakup tego modelu bym sugerowa***322;.
|
no tak chyba zrobie.. tylko jest myk ze w 2 sklepach mnie tutaj namawiaja na LG bo ponoc robia teraz na napedach Hitashi i sa dobre, lepsze od Liteonow ( i to nie wciskaja mi czegos co nie schodzi bo maja dopiero sprowadzic i chca bym poczekal ) co wy na to ? chociaz ja tak jak moiwe jestem anty do LG od wiekow, a znajomy ma LG i DVD mu wypala a CD przepala na wylot i robi dziure.. chyba ze ma trefny model..
|
@Frytejro
LH 18A1H pi***281;knie wypala p***322;ytki, lepiej jak m***243;j Benq :spoko: p.s. o LG nie wspomniaj nawet :) |
witam.
wlasnie zakupilem tego Liteona i dziwna sprawa bo DVD + RW 4x nagrywal mi 20 minut i tyle samo DVD - R 12x .. :| Zaraz bede testowal DVD+R . Jakie nosniki polecacie do tego napedu zeby dobrze wypalal i prwidlowo? o ile na RW bufor odczytu byl ok to w przypadku palenia DVD-R bufor odczytu spadal nawet do 3 %, a w obu przypadkach bufor nagrywatki tanczyl jak wskazniki w equalizerze :P to normalne wsrod nagrywarek DVD? ;> . Mimo iz wolo wypalil prawidlowo ;) .. wracam do testow dalszych. |
@Frytejro
obrazy wypalaj w programie ImgBurn mało zżera pamięci, mało zajmuje, ogólnie :spoko: |
No dobra zmienilem tasme na ata 100 i co mi to dalo ? z 20 minut zrobilo sie 16.. dalej nei wiem czy to tak ma byc czy zadlugo..mozecie mnie oswiecic ?;> pozatym nie wypalalem obrazow.. ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
16 minut, do przy prędkości X4 prawidłowy wynik |
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam i dzieki! wprowadzam porawke..sprawdzilem RW 4x i 3,6 giga zapisywal w niecale 12 minut. bufory nie glupieja i wsyztsko gra!! podoba mnie sie ta nagrywarka!! ::D |
Cieszymy się razem z Tobą:D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:37. |