![]() |
Kiedys to byly czasy.
Co kupic? benqa 1640/1650 lub pionka 111 A teraz ? Ale lipa. Edit: Szit, anwet nie wiem kiedy stalem sie agentem 0001 |
Nikt mi nie pomoze???:nie:
|
Cytat:
To jest ta nagrywarka (Pioneer 111D) :taktak: Wady - stosunkowo głośna, brak możliwości zmiany booktype. Jesli będziesz nagrywał z prędkościami 6x-8x-12x na Verbatimach wszystko powinno być Ok. Odczyt/korekcja - dobra. Koniec transmisji :czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam.....
Prosi***322;bym o wyja***347;nienie takiej kwestii,jaka jest r***243;***380;nica mi***281;dzy PIONEER DVR-111D,PIONEER DVR-111DBK i PIONEER DVR-111DSV . Kt***243;rej kupno ma najwi***281;kszy sens. Mo***380;e co***347; innego ? Zale***380;a***322;o by mi na dobrym odczycie DPM. |
Cytat:
DVR-111BK: zapis i odczyt DVD-RAM, kolor czarny DVR-111D: odczyt DVD-RAM, kolor biały DVR-111DBK: odczyt DVD-RAM, kolor czarny DVR-111DSV: odczyt DVD-RAM, kolor srebrny Cytat:
LiteOn SHM-165H6S(ma lepszą korekcję) lub LH-18A1H , nie wiem jak będzie się sprawować LH 20A1H ( nie ma jej jeszcze w sprzedaży), ale widziałem wypociny na cdrfeaks, to ładnie pali, albo maja tam takie rewelacyjne płyty, nie to co w Polsce :P |
Cytat:
Na przykład TU :czytaj: :mruga: |
Cytat:
i to na dodatek box'ik:) |
Panowie, stoje przed zakupem nagrywarki, rzecz jasna wiem jacy s***261; liderzy na rynku, ale mnie nurtuje inne pytanie Lite-On 1650 ?? Czy to nic innego jak Benq 1650 ??
|
Cytat:
http://cgi.ebay.com/PA-1650-02-LiteO...QQcmdZViewItem |
Ilość załączników: 1
Ed, z ca***322;ym szacunkiem ale:
Cytat:
Przyj***380;a***322;em si***281; teraz Benq kt***243;re siedzi w moim kompie wierzchnia obudowa (czyt. zag***322;***281;bienia) s***261; identyczne. |
Cytat:
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=70077 Polecam BENQ lub Pioneer 111 |
Cytat:
BTW, mam dostęp do tych napędów, ktoś nie chce kupić przypadkiem ?? |
Cytat:
tu jest jakiś chętny, szuka Benq 1650, możesz z nim się skontaktować na PW http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1113 Pozdr |
A ja mam tak***261; kwesti***281;. Szukam nagrywarki DVD z intrefejsem S-ATA (jakie s***261; to wiem), ale w wersji, ***380;eby by***322;o do***322;***261;czone Nero 7 Essential (potrzebne do Visty, bo 6 nie chodzi).
Link mile widziany. |
Ale czy napewno zadzia***322;a z vist***261; ? bo znalaz***322;em taki wpis http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=132503 (visty nie posiadam wi***281;c nie sprawdz***281;).
|
Cytat:
|
nowa wypalarka
witam. jako iż moja nagrywarka chciałem zapytać bardziej doświadczonych o jakis dobry i szybki sprzet do wypalania. granica cenowa do 150zł ale koniecznie na złączu sata
|
Zapisałem się do klubu Pionka 111D :)
Pozdrawiam wszystkich palaczy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam Was :)
No to ponowie temacik nagrywania ;) Musze kupic nowa nagrywarke, bo... wiadomo czemu ;) Mam obecnie LG GSA-4167B no i sie psuc zaczyna optyka, przy nagrywaniu sa bledy ogniskowania :/ I tak poczytalem, poczytalem, poczytalem ;D No i sie zastanawiam nad tymi nagrywarkami: LG GSA-H42L LG GSA-H22L ASUS 1612BL ASUS 1814 (SATA) PIONEER 111 PIONEER 112 O wszystkich czytalem i czytalem i czytalem ;) no i testy i recenzje tez przegladnac zdarzylem i Was pytam o dokonanie wyboru ostatecznego :) Mam nadzieje,ze mial Ktos jakies "blizsze kontakty" z tym sprzetem i poleci mi co w koncu wybrac :) |
Cytat:
Następca 112 znany bardziej z opisu i testów innych. Zapowiada się dobrze ale czy lepiej zobaczymy. :) |
a co sadzisz o asus-ie ?
ta 1814 jest dosc ciekawa,tylko calkowity brak testow poki co! no i nie wiem,czy przypadkiem nie bede sie sklanial ku zlaczu sata. wtedy jeszcze ewentualnie lg h30n,tyle ze tez malo o nim slyszalem. ehh i badz tu madry ;) |
Czy to dobry wybór ?
Mam takie do was pytanie :) Wybrałem napęd LG GSA-H10N czy to dobry wybór ?:)
http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do...-H10N&model=12 |
moim skromnym zdaniem, nie.
|
w sumie mog***322;e***347; wybra***263; gorzej :taktak:
|
Hej!!mam pytanie czy Pioneer DVR-111BK jest naprawd***281; dobrym wyborem czy mo***380;e powinienem si***281; rozejrze***263; za czym***347; innym??
|
Cytat:
Jest naprawd***281; dobrym wyborem :taktak: |
Moj Benq 1650 odszedl do krainy wiecznych ***322;owow i zastanawiam sie co bedzie lepsze do audio - samsung SH-S182(bo ma LightScribe) czy Pionek 111 (bo to pionek :) )
|
Cytat:
|
którą 112..czy 112D.........a może 212?
R. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
R. |
nie nagrywa dvd-ram jak dobrze pamietam
|
Cytat:
http://sklep.gral.pl/sklep.php?w=pro...&idproducent=0 |
W takim razie ten pioneer czy plextor 750 ???
..Gościu "zarejestrowany dla jaj"....Swoje komentarze zachowaj....co do strony to już ją przejrzałem...... R. |
Cytat:
|
...dla Ciebie może durne..wszystkowiedzący..
W takim razie ten pioneer czy plextor 750 ...ale pytam innego Pana!! R. |
Dlaczego ludziom czytanie i szukanie tak ciezko przychodzi ?
Sprawdzales ile kosztuje plextor ? Zapewne cena nie jest z choinki. |
.....mam 716....i dałem za nią 2 lata temu chyba z 450 zł....więc...
Nie pytam o cene tylko o ..która lepsza.. R. |
Cytat:
LG GSA 6969 BLABLA:taktak: |
Cytat:
|
tak jak zene_k pisze bierz lg h42L:)
|
ee tam od razu masochista:)ja tam lubie lg:)ale obiecuje ze za 2 lata wezme cos innego:)no chyba ze ten bedzie mial problem z odczytem i zapisaem to pojdzie pod mlotek szybciej:)
|
Cytat:
Tylko z bambusa W którego robią... :> || |
Cytat:
R. |
Skoro cena nie gra roli to moze komus zlecac przegrywanie.
Albo i tu juz niesmialo zasugeruje - kup fabryke do tloczenia plyt. A przed fabryka las bambusowy. |
Cytat:
R. |
Mile widziana pomoc
Witam jak na każdym forum tak i tu pojawić sie musiał (zapewne po raz kolejny) temat którą nagrywarkę kupić, czytałem wiele opinii, i większość była sprzeczna ze sobą każdy poleca inną nagrywarkę inną firmę itd??? , zadając to pytanie ryzykuje większy ból głowy ale cóż muszę je zadać, gdyż wynikło u mnie zapotrzebowanie na drugą nagrywarkę (teraz mam Liteona sohw 1653s i nie narzekam) posiadającą funkcje LS, a chciałbym sie oprzeć na doświadczeniu innych użytkowników. Więc moje pytanie jest następujące jaka nagrywarkę zakupić, zastanawiam sie nad:
1. LG GSA-H42L 2. Lite-On LH-18A1P 3.Pioneer 111D ale on chyba nie ma LS więc raczej odpada. Proszę o rade:help: |
Cytat:
|
Reetou, czy Ty masz jakis automat do moderacji :D ??
Skonczyles sprzatac 4 minuty po wyslaniu zgloszenia z portalu. :) PS. Chceta nowy kwartal (to bylby juz drugi 2007, pierwszy sie przegapil) ?? Co robimy ze starym ?? Odklejamy i puszczamy na szerokie wody ?? |
Chyba tak - drugi kwarta***322;, ten odklei***263;, tylko jakie***347; sensowne nap***281;dy do ankiety wybra***263;... :hmm:
Edit: moja propozycja: Samsung co***347;tamco***347;tam ;) Pionek 112 Litek LH18/LH20 LG 42 co***347;tam co***347;tam etc... |
lg h42L/N:) chociaz podobno L lepiej pali:)
|
Moja propozycja :
Asus DRW-1814 (SATA) ASUS DRW-1612 Pioneer DVR-112 Samsung SH-182M Samsung SH-183A/L (SATA) Lite-ON LH-18/20A1P/H LG GSA-H42N/L LG GSA-H30L (SATA) NEC AD-7170/3 :) |
Cytat:
:spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
Nagrywara bedzie tylko do nagrywania, odtwarzanie mam zapewnione przez dvd-fom Toshiby sd-m1712 Pozdrawiam Cento |
Cytat:
Warto I jest do kupienia :taktak: :czytaj: |
Cytat:
Na dzie***324; dzisiejszy zdecydowanie Pioneer 111. Sprawdzony.... OPC bardzo dobrze dzia***322;aj***261;ce, mo***380;liwo***347;***263; sprawdzania b***322;***281;d***243;w PIE-PIF. Dlaczego nie Pioneer 112 ? Zmieniono kontroler (s***261; problemy), OPC nie jest precyzyjne. Dalej g***322;o***347;ny (wzorem ciszy jest Samsung S-182M). Co dobrego.... poprawiono korekcj***281; i zapis (bardzo dobrze wypala pity i landy - dotyczy wybranych no***347;nik***243;w). :) |
Cytat:
Dziękuję za jasną i klarowną odpowiedź :) Pozdrawiam. Jogi |
Cytat:
Cytat:
|
|
Poniewaz to niemal last minute, mam pytanie jeszcze do Slawka, Jak wypadły Twoje testy w nadpalaniu płyt przez 111 ? na stronie cdrlab'u na FW 1.06 były dość mizerne...
|
Cytat:
:tv: |
Cytat:
|
Cytat:
:help: |
Cytat:
tak w ogole, to dzis zanabyłem 111 'bez literek' i na razei tylko zmienie FW na aktualny :) Jak na razie zrobilem mini test na tym co bylo pod ręką, czyli verbie cd-rw serl 8-12. rozpoznany max to x10 i z takim speedem w ciągu chwili popaliłem :) Niesprawny Teac juz wymontowany... :spoko: Dziekuje wszystkim za porady :) Pion zapięty jako Master na Secondary na round-taśmie 80 żyłowej i działa w Udma4 :) PS - cena z komputronika - 140PLN. Pod GUSem w W-wie chcieli 145-155 ;-/ Pozdr. Cento [edit] Dziękuję Reetou za czujność :spoko: PS - do tej pory zebralem opinie dot. plyt dla Pionka: tdk+r 8x (palone x6) oraz Verbatim +r MCC004 (palone x6). Czy podobnie sugerowac sie przy zakupie dvd rw ? +rw ? Kilka takich plytek bede musial zakupic, zeby siostra mogla sobie okresowo zabierac ode mnie troche danych z komp... |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:14. |