![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: Jakiej firmy polecasz palnik DVD ![]() |
|||
PLEXTOR |
![]() ![]() ![]() ![]() |
95 | 13.27% |
BENQ |
214 | 29.89% |
LG |
158 | 22.07% |
LITEON |
100 | 13.97% |
PIONEER |
76 | 10.61% |
SAMSUNG |
23 | 3.21% |
NEC |
135 | 18.85% |
ASUS |
10 | 1.40% |
SONY |
8 | 1.12% |
TOSHIBA |
13 | 1.82% |
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 716. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#466 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2004
![]() |
Ja mam nagrywarke Lite-On DVDRW RW 1S41 od jakiegos roku i zaczela mi sie sypac.Nagrywam naprawde malo ,moze nagralem z 50 sztuk DVD na niej bo CD nagrywam na nagrywarce CD Samsung .Nagrywarka DVD jest mi tylko potrzebna do zgrywania danych ,ktore sie nie mieszcza na kompie np.filmy RMVB ktorych sporo sciagam albo gry w obrazach plyt ,w ktore obecnie nie gram.Mam z nia taki problem ,ze plyty DVD nagrywa dalej bez zarzutow ale nie chca sie juz otwierac albo strasznie sapia przy odtwarzaniu,nie moge tez zgrac tych danych z plyt spowrotem na kompa ,caly czas wyskakuje mi blad danych CRC (na roznych plytkach probowalem i tych tanszych i drozszych.)Otatnio zmienialem w niej Firmware i po resecie kompa juz sie komp z nia nie chce uruchomic ,wiec pozostalo mi ja tylko odmontowac.
Poradzcie jakas nagrywareczke(tak do 250z***322;) co by dobrze nagrywala i nie sprawiala problemow jak bede chcial te dane spowroten zrywac na kompa (bo z plyt DVD raczej nie odtwrzam a gry odpalam tylko przez Daemon Tools.)Widze ,ze o Lite-onach macie dobre opinie ,wiec moze trafil mi sie poprostu wadliwy egzemplarz |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#467 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.04.2006
![]() |
nie bede owijał w bawełne-jestem początkujący w temacie wypalania a planuje kupic jakas dobra nagrywarke dvd,ktora bedzie dobrze przegrywac gierki na ps2- czy LG GSA-4163,4165 lub 4167 to dobry wybór?wiele znajomych mi poleca LG ale czy dobrze sie sprawdzaja przy grach na ps2?dzieki za odp z góry
|
![]() |
![]() |
#468 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2006
![]() |
Witam wkrotce zamierzam sobie kupic nagrywarke DVD
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2006
![]() |
Poczytajcie poprzednie posty. La LG wiekszosc najezdza i recenzje rownierz sa jesli nie zle to bardzo zle. Lite ON to zlom. Ja mam NEC ale tez jestem srednio zadowolony. Znajoma na Benq i jest jak narazie wypas (po 3 miechach). Raczej pomyslcie nad Benq, na dzien dzisiejszy cena-jakosc to najlepszy wybor. Chyba ze macie kase to Plextor, prawie nie do zdarcia.
|
![]() |
![]() |
#470 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
a co sądzicie o Lite-On SHW-165P6S? jest do nabycia za 148 złociszy.
czy też Benq DW 1650 za 144 jedynie do czego ma służyć to archiwizacja danych typu fotki i filmy w divixie |
![]() |
![]() |
#471 |
Nowy na forum
![]() |
Wlasnie tak sie zastanawialem tez nad tym Benq-iem 1650 :
http://benq.pl/news/index.cfm?year=2006&id=1371 Albo poczekac na Benq 1670 :http://benq.pl/news/index.cfm?year=2006&id=1374 ,ze wzgledu na DVD-RAM ,tylko ciekawe czy tez bedzie tak zetelna jak 1640 i 1650 bo czytalem tez gdzies ,ze model 1655 nie wypat az tak dobrze w porwonaniu z tymi dwoma. Ma ktos moze Benq-a DQ60 ??:http://benq.pl/News/index.cfm?year=2006&id=1252 Ostatnio zmieniany przez dajenda : 20.04.2006 o godz. 14:04 |
![]() |
![]() |
#472 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.04.2005
![]() |
Proszę mi pomóc wybrać dobrą solidną nagrywarke DVD która nie musi mieć lightsribe bo to nie jest ważne .. najwazniejsze aby wspaniale wypalała płyty przez długi okres mego życia )
zastanawiam sie nad tymi dwoma sklepami : bo wole kupic w miescie niz przez internet gdzie pozniej w razie problemu nie musze tyle czekac az paczka dojdzie itp: Moglibyscie zerknąc tu http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=l&idk=34 i tu http://hart.pl/sklep/index.php?cid=dvd-rw i moge wydać max 200zł .. proszę o pomoc |
![]() |
![]() |
#473 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Plextor PX-755 cena okropna, nagrywarka pewnikiem super (Plextora produkt) od Ciebie si***281; dowiemy jakjest?
![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
kapitan Closs
Data rejestracji: 16.02.2006
![]() |
Cytat:
|
![]() |
![]() |
#475 |
Nowy na forum
![]() |
No przylapales mnie
![]() Poprostu wyczytalem gdzies taka wiadomosc na jakism forum ,ze niby gorzej nagrywaja ,ale sam tego nie sprawdzalem to moze i jest rzeczywiscie to bzdura. Mam takie pytanie czy ta nagrywarka BENQ DQ60 to jest najnowsza jaka wyszla i czy rozni sie czyms jeszcze od 1655 oprocz zapisu DVD-RAM?? |
![]() |
![]() |
#476 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#477 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
Czy spotkaliście się z siakimiś porównaniami spawarek benQ 1650 i DQ60...
Stary liteon poszedł do żyda, kończyła się gwarancja ![]() DQ60 kusi DVDRAM-em DW 1650 sprawdzonym chipsetem. Chyba raczej zakupie towar sprawdzony...a może ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Nowy na forum
![]() |
No wlasnie ja mam podobny problem co SIWYYY ,bo wiem ze BENQ 1640 i 1650 to juz sprawdzomy sprzet i zachwalany i zeby mial DVD-RAM to bym sie nawet nie zastanawial (bo jednak na tym DVD-RAM-ie mi dosyc zalezy juz nawet nie o to ze mozna kasowac ale trwalosc zapisu dlugoletnia).Dlatego sie zastanawiam nad BENQ DQ60 ( z tym ze na opinie o nim wsrod uzytkownikow trzeba troche poczekac bo to chyba najnowszy z benkow o ile sie nie myle).Ale na ta multiwypalarke BENQ 1670 to napewno czekac nie bede bo to troche potrwa(a posyapala mi sie nagrywarak DVD niedawno i i tak gora 2 miechy sie jeszcze bez niej obejde).Dlatego co byscie polecili z mozliwoscia wypalania DVD-RAM ,BENQ-a DQ60 czy moze cos innego co sie przyjelo??Albo poczekac jeszcze z 2 miechy i moze bedzie juz wiecej opini o tym DQ60.
|
![]() |
![]() |
#479 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie chcę was straszyć, ale ludzie we wsi gadają
![]() Że BenQ DQ60 to OEM Teaca, so... ![]() ![]()
#480 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2006
![]() |
A z tego co do wyboru ponizej co byscie wzieli?
LiteOn SHM-160P6S NEC ND3520A Samsung SH-W162C |
![]() |
![]() |
|
|