Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.04.2007, 00:11   #1
gutek18
www.gutek.xt.pl

Data rejestracji: 21.08.2002
gutek18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-ON SH-16A7S (SATA) problem z nagrywaniem dvd, cd ok.

Witam.
Mam Lite-ONa SH-16A7S F/W: WS04. Problem polega na tym że praktycznie nie da się na nim nagrać płyty dvd+r (dvd-r narazie nie mam więc nie sprawdzałem, ale wątpie by było lepiej). Faktem że mam kiepskie płyty teraz bo ARO kupione w Makro (dodam że na starym 812@832zebramod nagrywają się super), ale miałem też 6 tdk +r z których 2 się nagrały dobrze. Reszta albo jest pod koniec plyty nie do odczytania lub w ogóle nie da się jej odczytać. Nagrywałem te płyty z szybkościami 2.4x - 4x szybciej już nawet nie próbowałem. Z dvdrw jest troche lepiej tzn. tdk dvd-rw 2x czasem sie jej uda nagrać, natomiast tdk +rw 4x nagrywa w miare dobrze pod warunkiem że odczyta płytę co zdarza się raz na 3 próby. Próbowałem zmiany fw na modyfikowane przez codeguys jednak bez rezultatów. Co najlepsze nagrywarka bez żadnych problemów nagrywa stare cdrw mediastory których nie udało mi się nagrać nawet na teacu 52x24x52. Nagrywarka jest na gwarancji (ma ok. 2miesiące), tylko czy mi ją przyjmą z taką wadą?, bo nagrają jakiegoś verbatima akurat sie uda dobrze nagrać i karzą zapłacić 30zł bo sie okazała dobra.

A tak wygląda nagrana 4x tdk:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Lite-ON SH-16A7S (SATA) problem z nagrywaniem dvd, cd ok.-16a7s.jpg  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.04.2007, 07:25   #2
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57073

Jeśli to nie pomoże, serwis.
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.04.2007, 07:57   #3
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tdk to już tylko nazwa która rozeszła się z jakością
nagraj na sony lub verbatimie z prędkością 8x 12x - im wolniej to NIE to kiedyś lepiej
dzisiejsze nagrywarki przystosowane są do nagrywania z dużymi prędkościami

P.S.
i to PLUSACH
i zrób update cd/dvd speed do najnowszej wersji www.cdspeed2000.com
Stary 12.04.2007, 14:12   #4
gutek18
www.gutek.xt.pl

Napewno nie jest to problem z dma, nagrywarka jest sata-1, a to chyba już nawet nie obsługuje trybu pio (ustawione jest: Serial ATA Generation 1).
ASPI mam też zainstalowane.

Fakt że tdk sie pogorszyły ale mimo wszystko przedstawiony odczyt powinien być dużo lepszy niezależnie od prędkości zapisu. Kumpel na płytkach z tego samego pudełka nagrywa i jeszcze mu sie żadna nie zepsuła, też ma jakiegoś litka chyba z lightscribe.
Stary 12.04.2007, 14:18   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to oddaj na gwarancj***281;
Stary 12.04.2007, 14:20   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
czego***347; nie wiem...jak s***261; zasilane nap***281;dy optyczne sata? mo***380;e tu co***347; nie wyrabia przy niekt***243;rych zasilaczach?
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.04.2007, 14:45   #7
gutek18
www.gutek.xt.pl

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
czegoś nie wiem...jak są zasilane napędy optyczne sata? może tu coś nie wyrabia przy niektórych zasilaczach?
Zasilanie podłączone jest przez przejściówkę molex->sata. Zasilacz 450W Q-TEC, ale jeśli było by coś z nim, to nie tylko nagrywarka by 'głupiała'. Napięcia są ok. Jedyne co to w przypadku złącza zasilania sata jest jeszcze dodatkowo 3,3V, a przy zastosowaniu przejściówki jest tylko 5V i 12V, ale szczerze wątpie aby to miało jakiś związek z tym.
Stary 12.04.2007, 15:39   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
czyli pozostaj***261; czary.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.04.2007, 16:59   #9
gutek18
www.gutek.xt.pl

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
czyli pozostają czary.
Ewentualnie serwis.
Stary 19.07.2007, 15:13   #10
gutek18
www.gutek.xt.pl

Zdecydowałem się w końcu oddać nagrywarkę do serwisu. Po miesiącu! czekania dostałem nową i szybszą, dali mi lh-20a1s. Jak narazie działa bez problemów.
Stary 21.07.2007, 17:17   #11
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To jeste***347; drugi kt***243;ry j***261; ma i si***281; do tego przyzna***322;

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: