![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.10.2004
![]() |
![]()
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktokolwiek doradzilby mi jakie DVD wybrać. Jak na razie moje poszukiwania zawęziłem do 2 napedów: ASUS E616; Toshiba SD-M1912. Który z nich jest lepszy-chodzi mi przede wszystkim o to żeby był cichy i bezawaryjny przez jak najdłuższy okres czasu
![]() Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Asus ma złacze ATA 110, rzecz rzadko spotykaną w napędach DVD, czyta też płyty 800 MB i 870 MB, jest cichszy od Toshiby.
Toshiba (swoje doświadczenia opieram na modelu, jaki mam t.j. SD-M1712) lepiej czyta zabezpieczone płyty, dobrze rozkodowuje płyty z filmami za pomocą DVD Decryptera, ale ma złącze ATA 33 i nie czyta płyt 800 MB i 870 MB -t.zn. czyta do pewnego momentu, a potem zwis i pomaga tylko wciśnięcie F 13 ![]() Podsumowując oba napedy są dobre i trwałe, z obama nie miałem problemów przy eksploatacji. Proponuję ostatecznie Toshibę. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#3 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Hmm.... Co do Toshiby to się nie wypowiem, bo się z nią nie spotkałem. Ale Asus e616 w porównaniu z . LG x 16 OEM (nie pamiętam już jaki dokładnie tpo był model [o złych rzeczach się nie pamięta]) to był jak niebo a piekło. Cichutki, szybki, nieźle sobie radzi z korekcją AUDIO, Z DVD też nie miałem problemów (większość to wersje gazetowe, ale co tam)
![]() Niestety już go nie mam (czegoś musiałem się pozbyć by starczyło i na litka i na większego twardziela) ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Ja mam tego Asusa i bym nie wymienil na zaden inny
![]() ATA100 przyda sie kazdemu kto nie ma plyty z raidem i bedzie chcial podlaczyc naped na jednej tasmie z dyskiem twardym. Ja mam plyte z raid i wszystkie urzadzenia sa na oddzielnych kanalach. Co do samego napedu, to przy odtwarzaniu filmow DVD niemal wogole go nie slychac ! Ma specjalny system redukcji wibracji. Spisuje sie swietnie zarowno jakos naped DVD jak i CD, czyta plytki nagrywane, gazeciane, oryginaly i ie tylko ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Czy ktos wie czy ta nowa Toshiba SD-M1912 czyta plyty 800;870 MB
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Z Toshiba to bym jeszcze radzil uwazac na korekcje bledow, chyba za dobra to ona nie byla. Byly kiedys te napedy testowane na cdrinfo.pl, i dlatego tez wybralem Asusa.
A poza tym jak kazdy naped tej firmy - Toshiba jest strasznie brzydka ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Dzieki za wpisy-pozostaje mi nic innego jak pojsc do sklepu za rogiem i nabyc owego Asusika-zobaczymy jak bedzie sie sprawowac-oby wytrzymal przynajmniej 2.5 roku tak jak moja nagrywara Teac-CD-W 540E, która na szczescie jeszcze dziala
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
A co do Asusa - poszukaj na stronie, moze jeszcze sa te testy napedow DVD. Zawsze to warto sie zapoznac. Sam znalazlem ! http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/dvdrom_r1/index.php3 Ostatnio zmieniany przez DanielP : 21.12.2004 o godz. 15:51 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Dodam jeszcze swoje trzy grosze. Asus ustępował Toshibie w odczycie zabezpieczonych płyt, przy robieniu kopii bezpieczeństwa.
Toshiba płytę zab. SafeDisc 2.51 robiła w 3 minuty z hakiem. Widok, jak to robi - super, Asus wyraźnie tu odstaje. No i jeszcze jedno (co do Asusa w tej kwestii nie powiem, bo już go nie mam), ale Toshiba nieźle radzi sobie z rippowaniem filmów DVD. Nie robi tego wprawdzie z zawrotną szybkością, ale skutecznie. Tam gdzie nagrywarka DVD - LiteOn 451s@832s się wywala Toshiba daje radę. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
W sklepie za rogiem nie mieli niestety Toshiby ani Asusa wiec wzialem Liteona SOHD 167T-nie wiem czy to byl dobry wybor-no ale trudno-teraz trzeba sie juz cieszyc tym co sie ma
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Świetny wybór ![]() Daj tylko znać jak się sprawuje Wiesz. Tak dla potomnych ![]()
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Na razie go nie testowalem zbytnio (dobrze ze mam wersje z Listopada 2004- firmware obsluguje juz DVD DL), ale nadrobie to niebawem. Ogolnie jestem zadowolony-tylko troche denerwujace jest to "chrobotanie" czy jak to tam inaczej nazwac zaraz po włożeniu plyty-ale jakos to mozna przezyc-ja bede mial inne testy pod reka to dam znac !!!
|
![]() |
![]() |
#13 | ||
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
Tydzień temu miałem identyczny dylemat i wybrałem ASUSA. Po przejrzeniu przeróżnych testów doszedłem do wniosku, że toshiba tylko w zgrywaniu audio przewyższa asuska, a że rzadko to robię, ten drugi wygrał. Rzeczywiście - jest nawet cichy i ma niezłą korekcję błędów. Z nagrywarką Litka 1653 nieźle sobie radzą ![]() Cytat:
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 27.12.2004 o godz. 02:18 |
||
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
heh
Wszyscy pisza o sterej toshibie 18xx. Ciekawy jestem Waszej opinii o nowych Toshibach, tj 19xx czyli Toshiba-Samsung ? |
![]() |
![]() |
#15 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() A twoja ciekawość zostanie zaspokojona ![]() ![]()
![]() |
|
|