Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.01.2007, 09:30   #1
mauryc
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.09.2006
mauryc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jakia nagrywarka do laptopa -problem z nec

witam
posiadam laptopa wraz z ngrywarką NEC DVD-RW ND-6750A, wersja firmware 2.41. problem polega na tym ze narywarka w szczególności materiał dvd nagrywa nie równo. zauwazam wachania bufora odczytu nie zawsze ale jednak. nagrane filmy w odtwarzaczu stacjonarnym zacinają się. no i najwazniejsza sprawa nie pali na wszystkich płytkach dvdr a z dvddl tylko verbatim i to tez nie zawsze.
wydaje mi sie ze jest to kwestia nagrywarki i chce ja zmienic na taka która bedzie paliła wszystko i na wszystkich rodzajach plytek bez błedów.
co możecie polecić
mauryc jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.01.2007, 09:45   #2
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Nagrywarki do laptopów są ogólnie kiepskie i nie tylko Ciebie dotyczy ten problem. Lepszym rozwiązaniem jest napęd zewnętrzny. Było o tym na forum, wystarczy poszukać, choćby tutaj
Stary 13.01.2007, 12:31   #3
mauryc
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.09.2006
mauryc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
oki zewnetrzna nagrywarka to wiem
ale ja pytam czy jest jakas nagrywarka do laptopów która rozwiazywałaby mój problem i nie chodzi tu o zewnętrzna nagrywarke
mauryc jest offline  
Stary 13.01.2007, 13:46   #4
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez mauryc Podgląd Wiadomości
oki zewnetrzna nagrywarka to wiem
ale ja pytam czy jest jakas nagrywarka do laptopów która rozwiazywałaby mój problem i nie chodzi tu o zewnętrzna nagrywarke
Przeczytałeś, to co napisałem powyżej?
Moja żona ma ten napęd w laptopie. Jak na razie nagrywa i odtwarza, ale jakość tych nagrań, sprawdzona w testach, nie wypada najlepiej. Jeżeli masz z nią takie problemy, jak piszesz, to do serwisu ze sprzętem
Stary 14.01.2007, 13:39   #5
Arccos
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.01.2007
Arccos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k Podgląd Wiadomości
Przeczytałeś, to co napisałem powyżej?
Moja żona ma ten napęd w laptopie. Jak na razie nagrywa i odtwarza, ale jakość tych nagrań, sprawdzona w testach, nie wypada najlepiej. Jeżeli masz z nią takie problemy, jak piszesz, to do serwisu ze sprzętem
... czyli jeśli muszę wypalić jakąś płytę poza domem, a zabranie
zew. nagrywarki nie wchodzi w grę to najlepiej zrobić plik ISO
płyty jakimś softem i wypalić w domu?
Arccos jest offline  
Stary 23.01.2007, 01:08   #6
galliano78
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.06.2005
galliano78 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Polecam: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082N

Mam w swoim laptopie HP nx6110 nagrywarke HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082N. Z tego co przeczytałem jest to nagrywara firmy LG w kooperacji z Hitashi. Musze powiedziec, ze jestem z niej bardzo zadowolony. Wypala mi bezblednie plytki DVD +R: Verbatim, Sony, TDK (ponad 70 wypalilem) , plytek DVD-R nie sprawdzałem. Jakosc odczytu rewelacyjna. Ogladam mnostwo filmow i nie bylo plytki tloczonej ktorej by nie odczytal. Jedyna plytka, ktora nie zostala odczytana to: Azul CD-R (nie polecam - plytki slabiutkie). Zatem lepszej nagrywarki nie moglbym sobie wymarzyc nie tylko w laptopie ale w kazdym sprzecie.
galliano78 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: