![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.04.2003
![]() |
Jakie DVD z DivX - Stacjonarne
Prosze o porady (nie teoretyczne - tylko urzytkowników takich "sprzętów") jakie wybrać DVD z możliwością odtwarzania DivX'ów. Przedział cenowy 600-700zł.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.06.2002
![]() |
w tym przedziale cenowym z mozliwoscia odtwarzania polskich napisow pozostaje ci chyba jedynie bellwood ktory mozesz zakupic na stronie www.napisy.org
#3 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
yamada 6600 - cena 499zł
http://www.umax-polska.pl/produkt.php?code=DVX6600 Brat ma takiego i mowi ze chodzi elegancko, chociaz trzeba zmieniac format tekstu na .srt ( jak sie myle to niech mnie ktos poprawi) - dla mojego brata nie stanowi to problemu, a jest on tanszy. Bellwood nie ma tego problemu (podobno - nie sprawdzalem) i radzi sobie praktycznie z kazdym plikiem tekstowym. Ostatnio zmieniany przez Ice : 30.08.2004 o godz. 18:01 |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2004
![]() |
Ja zamiast yamada 6600 polecam Philipsa DVP 720SA... miałem yamade kupić ale jak porównałem je w praktyce to wg mnie Philips to klasa i firma to firma.
Dane Philipsa: Technologia Progressive Scan w systemie PAL zapewnia ostry obraz bez migotania. Przetwarzanie dźwięku 12-bitów/108 MHz umożliwia wyświetlanie obrazów w wysokiej rozdzielczości Odtwarzanie plików w formacie DivX MPEG4 ***8212; DivX 3.11 / 4 / 5 Wbudowane dekodery DTS, Dolby Digital 5.1 i Dolby Pro Logic II Super Audio CD to format muzyczny nowej generacji, który zapewnia niezwykle wysoką jakość odtwarzania muzyki oraz wielokanałowy dźwięk przestrzenny Surround Sound 5.1 bez kompresji. Płyta zapewnia wysokiej jakości dźwięk oraz poczucie przestrzeni podobnej do występu na żywo. Odtwarzanie płyt MP3 CD A z moich testów to oprócz dvixów i dvd czyta xvid, zwykłe mpg i co dla mnie super, czyta mp3 zarówno z płyt cd-r/rw jak i z dvd!! A mówiąc o mp3, co dla mnie było szokiem, poprzedni mój napęd dvd mp3 odtwarzał w stereo na dwa głośniki i subbufer a ten philips mp3 jak i dźwięk z dvix'ów odtwarza w Dolby Pro Logic II (subbufer + 5 głośników - total czad ![]() Czyta oczywiście napisy do dvixów w formacie srt. We wrześniu Philips zapowiedział nowy soft czytający polskie znaczki ![]() A dałem za niego 705 zł - z dwuletnią gwarancją
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 13.06.2002
![]() |
Cytat:
no i wlasnie brak polskich znaczkow (bo dopiero maja byc, ale czy beda to cholera wie) no i napisy tylko w srt... za kazdym razem trzeba przerabiac... masakra i do tego ponowny zapis wszystkich cd/dvd z divixami ktore maja napisy w innym formacie a wiec... bellwood dalej prowadzi =o]
![]() |
#6 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2004
![]() |
Ja proponuje Samsung'a DVD-P244 za 699 zł
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
sorry za błąd w nazwie, nie wiedziałem jak to się tam pisze
nie czy będą a będą no w Philipsie mi powiedzieli i będzie czytało polskie literki jeśli zależy Ci tylko na dvixach i tym by czytało napisy txt to bellwod ma to... ale pod względem jakości i klasy i innych dodatków to Philips jest lepszy ![]()
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
A co sądzicie o odtwarzaczu ELTA 8883MP4? To chyba jedyny z tanich odtwarzaczy czytający GMC i Qpel?
|
![]() |
![]() |
#10 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja bym zostal w zakpie przy yamad_ie 6600 z doswiadczenia polecam mam to urzadzenie okolo 3 miesiecy ogladam 2 filmy dzienie narzaie z trzema byl problem ale z tego co wiem to z jednym nawet KISS na problem. ![]() napisy w formacie .STR polskie znaki obsluguje Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 01.09.2004 o godz. 06:52 |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
mam ta elte 8883a ,
jak za 400 pln to jest rewelacja czyta zaawansowane kodeki, nie ma problemow z przewijaniem divx, wbudowany dekoder dd (mozna podlaczyc glosniki komputerowe za 250 pln np p580), progressive scan, divx pro, czyta polskie ogonki (dzieki pracy polskich tegich glow -> ave Abdul), bardzo wazne caly czas ktos pracuje nad nowym softem, z mojej kolekcji 5 filmow nie poszlo (z ktorymi reszta odtwarzaczy rowniez ma problemy), swierzy i mocny chipset MTK. Po wiecej info odsylam na forum http://forum.divx.pl/viewforum.php?f...49e45be02a1d6b jak macie pytania pisac pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
Philips DVP 630
dzieki za pomoc
Mialbym jeszcze następujące pytania odnosnie innego odtwarzacza: Posiadam odwarzacz DVD Philips DVP 630/02 Zgodnie z instrukcją sprawdzam wersję firmware tego odtwarzacza i wyswietla się informacja VER1109 01 M 2 Z kolei na stronie Philipsa jest informacja o wersji VER0112 z dnia 05-02-23 ( a wiec sądząc po dacie chyba dosc nowa?) Czy ktoś z forumowiczów orientuje sie co w pratyce oznaczają te numery i która z tych wersji jest nowsza i czy sa miedzy nimi jakies zasadnicze rożnice? Drugie pytanie dotyczy odtwarzania plików divx na DVP 630 - sprawdzilem na paru posiadanych filmach w tym formacie z dołączonymi do nich napisami w formie plikow srt i efekt jest taki: - obraz na ekranie TV jest bardzo spłaszczony (zaledwie 1/3 wysokości ekranu telewizora) - nie wyswietla w ogóle napisów tzn żadnych znaków - w przypadku płyt DVD, SVCD, VCD na tym odwarzaczu obraz jest wyswietlany poprawnie W tym samym czasie na przy tej samej płytce z filmem i tymi samymi napisami w formacie srt uruchamianej w odtwarzaczu Philips DVP 720 SA , obraz jest normalny, jak tez wyswietla poprawnie wszystkie napisy (z polskimi znakami zresztą) Znalazlem w jednym z wątków informacje że do poprawnego wyswietlania polskich znakow w DVP 630 jest potrzebne odpowiednie kodowanie (ISO8859-2) ale czy nie powinien wyswietlac w ogole jakichkolwiek napisów (nawet bez polskich znaków), a moze ten odwarzacz wymaga plikow z napisami w innym formacie niz srt? Byłbym wdzieczny za jakie wskazówki? |
![]() |
![]() |
#13 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=12588
Przesledz wszystko 11 stron i tu jeden z nich gotowy http://www.dvpsub.prv.pl/ Firmware do Philips DVP 630/632, wersja 0112 v2 by v8ti Zmiany: - nowa czcionka z outline'm 32 punkty (pogrubiony outline), - nowa czcionka z półprzeźroczystym tłem 28 punktów, - wyeliminowany efekt pozostawania fragmentów znaków przy krawędzi ekranu, - poprawione polskie znaki w menu i w komunikatach, - ODCZYTYWANIE NAPISÓW Z ROZSZERZENIEM .TXT (ale tylko w formacie MicroDVD), - brak możliwości odczytywania napisów z rozszerzeniem .smi (coś za coś), - kodowanie polskich znaków w standardzie win1250 (CP1250) oraz iso8859-2 (Latin-2). Maksymalna ilość znaków w jednej linii: 40. POZdrawiam Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 01.06.2005 o godz. 21:51 |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
Dzieki za pomoc o to mi chodzilo
jeszcze tylko pytanie o to "spłaszczanie obrazu" w DVP 630 przy odtwarzaniu niektórych plików divx czy ktorys z tych nowych softów to załatwia, czy po prostu "ten typ tak ma". W podanym wątku jakoś nic na ten temat nie znalazłem. Jak pisałem np. w DVP 720 SA nie ma takiego efektu Ostatnio zmieniany przez piokar : 02.06.2005 o godz. 08:18 |
![]() |
![]() |
#15 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Manta - Emperor 2 lub Prince - po co przepłacać
![]() Miałem jedynkę ( jest u ojca ) teraz mam dwójkę i polecam jeżeli chodzi o Divx Recenzji tego sprzętu jest wiele ale polecam forum Manty http://www.manta.com.pl/forum/index.php oraz specjalną stronę jednego z adminów forum http://www.cesarz.glt.pl/ Rewelacyjny kontakt firmy z klientem, który owocuje często poprawkami softu (opierają się na uwagach userów) choć osobiście uważam że nie jest to już potrzebne. Co do DVD też nie ma problemów - jeżeli chodzi o DTS to Manta nie ma wbudowanego dekodera DTS ale oczywiście przekazuje ten sygnał na wyjścia cyfrowe. Ostatni soft zapewnia obsługę formatu nero digital.] ![]()
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 02.06.2005 o godz. 07:59 |
![]() |
![]() |
|
|