![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Blupopy, które ja miałem były od Optodisc Te mogę naprawdę polecić, jeżeli cena jest konkurencyjna do Verbatimów ![]() A tu przykładowy Longten Hawk x4 DVD-R burn x4 832VS08 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
potwierdzam, u mnie hawki od longtena pala sie tak jak na wykresie VIZZARDa, polowalem na te od MCC i kupa, teraz mam 10 plytek, ktorych wykresy rokuja rychle ich wyrzucenie do kosza
#21 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
Cytat:
maniek |
|
![]() |
![]() |
#22 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
![]()
Gigastore od AML x4, nie wyglądają źle
maniek Ostatnio zmieniany przez maniek997 : 30.09.2004 o godz. 17:09 |
![]() |
![]() |
#23 | |
Bywalec
Data rejestracji: 27.09.2004
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Mysle że kolega stawia źle pytanie i nie ma jednoznacznej odpowiedzi.Wystarczy poczytac tylko posty w tej dyskusji zeby dojśc do wniosku że to co pali się dobrze jednemu drugiemu już nie.Wszystko zależy od modelu palnika i w najwiekszym stopniu od biosu który masz zaistalowny.I musisz dojsc do tego sam.Tylko kupujac po kilka płytek poszczególnych producentów wypalając je i testujac połapiesz sie co u Ciebie pali sie dobrze.Pamietaj ze dwa identyczne modele z wgranym różnym biosem bedą sie zachowywały diametralnie inaczej. Taka sytuacje miałem ze swoim Litonem 451S.Na orginalnym biosie nie tolerował Esperanzy,Mediastore,Vakossa..Po aktualizacji na nowszy rewelacyjnie palił Verbatim DVD-R, a po tunningu na 832S i z biosem VS08 wypalał wszystkie tanie gówna ,natomiast rewelacyjnie zaczął palic Verbatim DVD+R.I jak ma Ci tu ktoś odpowiedzie jakie płytki sa dobre ?Moja rada jest taka żebyś trzymał sie sprawdzonych i markowych nosników, i mogę zarekomendowac Platinum z paru powodów.1 Mieszczą sie w podanym przez ciebie przedziale cenowym,2.Na pewno jest to dobry jakosciowo nosnik z dobrej i cenionej na swiecie wytwórni i po 3 najwazniejsze.Kupujac pltinuma DVD+R masz 100% gwarancji że to RICOH a DVD-R że to RITEK.I nie musisz sie zastanawiac tak jak w przypadku np.Esperanzy jaka partia ci sie trafi.A oni dosc czesto zmieniaja wytwórnie,nawet Verbatim tak robił i robi( CMC, teraz jakies Indyjskie wynalazki).A tak wiesz na podsawie testów co ci lepiej pali + czy - i masz pewnośc ze kupisz to co chcesz.
|
![]() |
![]() |
#25 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.10.2003
![]() |
z tymi platinium to sie zagalopowales bo dvd+r mozna tez od cmc nabyc
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#27 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
z tymi platinium to sie zagalopowales bo dvd+r mozna tez od cmc nabyc
No może faktycznie ale wykopciłem naprawde duzo Platinuma i nigdy nie widziałem nic od CMC.Kupowałem tez w róznych sklepach z internetem włącznie.Moze juz CMC nie robi dla Platinuma.No ja bynajmniej nie spotkałem |
![]() |
![]() |
#28 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2006
![]() |
Dym Tez Doceniam Waszą Wiedze I Osobiste Doswiadczenia Ja Moge Polecic Mediastore +r I -r Moj Phillips Pali Je Ok W Stacjonarnym Tez No Problem Plytki Do Dostania W Ca-four Po 89gr Sztuka Nie Mysl O Howk-ah
#29 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
pOGADAMY o tYCH mEDIASTORE zA kILKA mIESIĘCY - cZY oPŁACAŁA sIĘ oSZCZĘDNOŚĆ...
|
![]() |
![]() |
#30 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2006
![]() |
Moge Zaproponowac Mediastore Oba Typy Sa W Ca-4 Po 89gr Sztuka Na 50 Sztuk Tylko Jedna Nie Wypalila I To Raczej Przez Moj Blad Niz Jej Na Stacjonarnym Tez No Problem A Mam Zwyklego Gru-ga Tez Z Ca-4
|
|