![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.10.2003
![]() |
Jakość nagrywania płyt na 832S - o co chodzi
Cześć,
Pisałem już o tym wcześniej (http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39153), tym razem mam inne obserwacje (LiteOn 832S, bios VS0A). Jedna płytka Verbatim DVD+R (z dwóch które wtedy nagrałem na samym początku) źle mi się nagrała (pod koniec dużo błędów) pod Nero więc powtórzyłem nagranie tych samych danych na innej płycie z tego samego pudełka jeszcze raz i co ? Znów to samo - znaczny wzrost ilości błędów pod koniec płyty (z kilku do ok. 3/4 płyty aż do 60-80 na końcu płyty). Już sobie myślałem że albo płyty Verbtima są do d... albo nagrywarka coś nie teges albo jej BIOS. Więc nagrałem obraz ISO płyty DVD z filmem za pomocą CloneDVD2 i co ? Nagranie idalne na całej długości - nieznaczny wzrost ilości błędów PI ale na samym koniuszku (od 95% do końca) - do powiedzmy 10 błedów PI podczas gdy cała płyta na poziomie 5. Czyżby to zależało od programu jakim się nagrywa i co się nagrywa ![]() Aha ,wszystkie płytki nagrywane x4. Alllle o cccoooo chooodziii ? Pozdrawiam, Zbyszek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|