Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jakość nagrywania płyt na 832S - o co chodzi (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jakosc-nagrywania-plyt-832s-o-co-chodzi-39417/)

Bateau 13.09.2004 18:55

HA...a no to moje wyniki:(

http://members.lycos.co.uk/danthe/vak.PNG

http://members.lycos.co.uk/danthe/moja_akos_minus.PNG

Juz wiem...tylko markowe nosniki i wylacznie plusy... tak to pisza na forum cdrinfo.com.

Hm...zarządzanie strategią zapisu...wiąże się tylko ze zmiana biosu na bios z opmipatcher'a czy jeszcze można coś wykonac? porównywałem sobie wyniki z vakosow na Nec 3500 i sorry...błędy oscylujace w porywach do 20. Inyznierowi Lite'ona cosik sie obsuwają...

legion 13.09.2004 10:33

Cytat:

Napisany przez Bateau
No dobrze...jaki softem zastapic Nero,aby jakosc poprawic? Moje wyniki np. na Vakoss' :blee: ach wolaja o pomste do nieba albo wymiane nagrywarki...

a jak chcesz zastapic nero to tylko na winoncd 6 :)

VIZZARD 13.09.2004 10:24

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Bateau
No dobrze...jaki softem zastapic Nero,aby jakosc poprawic? Moje wyniki np. na Vakoss' :blee: ach wolaja o pomste do nieba albo wymiane nagrywarki...

Zmień nośniki! :taktak:

Vakossy to niestety jedne z gorszych płyt DVD :\

Było już wiele na ten temat i nie pamiętam, żeby coś się zmieniło

To np. mój Vakoss

Bateau 13.09.2004 05:58

cookie 08.09.2004 22:00

A moze wystarczy zmiana strategi zapisu na inna np z cmc na mcc ?
Nie ma plytki cmc bo uzywam tylko sprawdzonych mcc .
NIe wieze ze inny soft nagrywa lepiej az tak zeby byla widoczna roznica . Pozdrawiam jak by co to moege pomoc.

legion 08.09.2004 14:11

Cytat:

Napisany przez klosz007
Cześć,

Pisałem już o tym wcześniej (http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39153), tym razem mam inne obserwacje (LiteOn 832S, bios VS0A).

Jedna płytka Verbatim DVD+R (z dwóch które wtedy nagrałem na samym początku) źle mi się nagrała (pod koniec dużo błędów) pod Nero więc powtórzyłem nagranie tych samych danych na innej płycie z tego samego pudełka jeszcze raz i co ?
Znów to samo - znaczny wzrost ilości błędów pod koniec płyty (z kilku do ok. 3/4 płyty aż do 60-80 na końcu płyty). Już sobie myślałem że albo płyty Verbtima są do d... albo nagrywarka coś nie teges albo jej BIOS.

Więc nagrałem obraz ISO płyty DVD z filmem za pomocą CloneDVD2 i co ?
Nagranie idalne na całej długości - nieznaczny wzrost ilości błędów PI ale na samym koniuszku (od 95% do końca) - do powiedzmy 10 błedów PI podczas gdy cała płyta na poziomie 5.
Czyżby to zależało od programu jakim się nagrywa i co się nagrywa ???

Aha ,wszystkie płytki nagrywane x4.

Alllle o cccoooo chooodziii ?

Pozdrawiam,
Zbyszek

ale tez mozesz pobawic sie omni1.3.9 i tam poustawiac sobie rozne funkcje i potestowac na softach

VIZZARD 08.09.2004 13:31

Cytat:

Napisany przez pykson
p.s. trasa wyscigu nie jest prosta

Aaaaaa...

To co innego :D

pykson 08.09.2004 00:38

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Strasznie to wszystko uproszczone :O

no wlasnie, dlatego postuluje umieszczanie infa o sofcie w jakim wypalono plytke przy zamieszczaniu wykresu z kProbe. moze wtedy bedzie mozna stwierdzic, ktory z programow jest holkiem a ktory babulinka. :D

p.s. trasa wyscigu nie jest prosta, na takiej plytce to non stop zakrety ;) :D

pozdro

VIZZARD 08.09.2004 00:08

Cytat:

Napisany przez pykson
holek w malaczu pewno bedzie szybszy niz staruszka w subaru

Strasznie to wszystko uproszczone :O

Gdyby trasa wyścigu wynosiła 500m na prostej drodze bez przeszkód

To jakby babcia depnęła w tę Imprezę na maxa i tylko trzymała się kierownicy

To Hołka malacz nie nadążyłby wycieraczkami zbierać kurzu z przedniej szyby :D

pykson 07.09.2004 14:32

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A tak z ciekawości, to który? :>

holek w malaczu pewno bedzie szybszy niz staruszka w subaru, wiec tak moze byc z plytkami od CMC wypalona w odpowiednim programie moze dawac lepsze wyniki niz MCC wypalona w nieodpowiednim programie, jednym z podstawowych wymogow poprawnie wykonanych badan jest niezmiennosc warunkow w jakich sie te badania przeprowadza.

no a holek w imprezie to na wstecznym ta babulenke pewno by wyprzedzil :D

mbar 07.09.2004 12:04

Ja z Verbatimami miałem te same problemy, jak się okazuje jakość płytek tej firmy jest czasami niewystarczająca. Potwierdzało to wiele osób na innych forach dyskusyjnych -- słabo zapisane końcówki płyt Verbatim od TY.

VIZZARD 07.09.2004 11:15

Cytat:

Napisany przez pykson
do wysicgu staje dwoch kierowcow; Hołek i niedowidzaca staruszka, sa dwa auta: malacz i impreza.
zgadnij ktory samochod pierwszy przyjedzie do mety nie wiedzac, kto z nich prowadzil bedzie subaru

A tak z ciekawości, to który? :>

pykson 07.09.2004 00:38

Cytat:

Napisany przez klosz007
Czyżby to zależało od programu jakim się nagrywa

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Z postów przewijających się w kilku tematach można wysnuć wnioski,
że najprawdopodobniej tak :D

juz kiedys sie nad tym zastanawialem i zauwazylem ze na MCC dvddecrypter nagrywa lepiej od nero 6.3, tak generalnie wynikalo z kProbe.

jezeli to jest prawda to przy badaniu plytki kProbe nalezaloby zawsze podawac rowniez na soft jakim zostala wypalona, w przeciwnym razie sytuacja wyglada mniej wiecej tak:

do wysicgu staje dwoch kierowcow; Hołek i niedowidzaca staruszka, sa dwa auta: malacz i impreza.
zgadnij ktory samochod pierwszy przyjedzie do mety nie wiedzac, kto z nich prowadzil bedzie subaru

VIZZARD 06.09.2004 22:28

Cytat:

Napisany przez klosz007
Czyżby to zależało od programu jakim się nagrywa

Z postów przewijających się w kilku tematach można wysnuć wnioski, że najprawdopodobniej tak :D

klosz007 06.09.2004 21:53

Jakość nagrywania płyt na 832S - o co chodzi

Cześć,

Pisałem już o tym wcześniej (http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39153), tym razem mam inne obserwacje (LiteOn 832S, bios VS0A).

Jedna płytka Verbatim DVD+R (z dwóch które wtedy nagrałem na samym początku) źle mi się nagrała (pod koniec dużo błędów) pod Nero więc powtórzyłem nagranie tych samych danych na innej płycie z tego samego pudełka jeszcze raz i co ?
Znów to samo - znaczny wzrost ilości błędów pod koniec płyty (z kilku do ok. 3/4 płyty aż do 60-80 na końcu płyty). Już sobie myślałem że albo płyty Verbtima są do d... albo nagrywarka coś nie teges albo jej BIOS.

Więc nagrałem obraz ISO płyty DVD z filmem za pomocą CloneDVD2 i co ?
Nagranie idalne na całej długości - nieznaczny wzrost ilości błędów PI ale na samym koniuszku (od 95% do końca) - do powiedzmy 10 błedów PI podczas gdy cała płyta na poziomie 5.
Czyżby to zależało od programu jakim się nagrywa i co się nagrywa ???

Aha ,wszystkie płytki nagrywane x4.

Alllle o cccoooo chooodziii ?

Pozdrawiam,
Zbyszek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:44.