Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.01.2005, 00:14   #1
Bobby B.
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.01.2005
Bobby B. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb Kilka VCD na DVD-R z Menu

Witam!
Jestem pod wrażeniem storny i przydatnych na niej wskazówek, artykułów.
Nasunął mi się pomysł i nie wiem czy idzie go zrealizować. Jest stacjonarny odtwarzacz DVD. Na kompie mam rpzygotowane na twardym dyski filmy, kilka filmów w formacie VCD wcześniej przerobionych z DIVx'ów. Czy dałoby radę nagrać załużmy na przykład trzy różne filmy VCD na DVD-R i zrobić Manu, w którym można by było wybrać, który film chce się obejrzeć, tak by to działało na wspomnianym wcześniej odtwarzaczu DVD stacjonarnym? Proszę o ewentualne wskazówki jak to zorbić i co jest potrzebne (skąd wziąść programy do tego)?
Pozdrawiam.
Bobby B. jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.01.2005, 19:45   #2
Adam.Kar
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.01.2005
Adam.Kar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jest taka możliwość i bardzo dobrze robi się to nero vision expres.Można tam dodać filmy oraz zrobić bardzo fajne menu. Ale są też inne programy w których można przygotować taki projekt a potem go nagrać.
Adam.Kar jest offline  
Stary 05.01.2005, 20:23   #3
Bobby B.
Nowy na forum

Ale czy rzeczywiście fizycznie taki projekt jest możliwy, wiesz to z doświadczenia?

Jeśli Nero sobie radzi, to ok, myślę, że tam jakos powkładam kilka filmów i dostosuje Menu. Tylko małe "ale"... Jak tworzyłem Menu do VCD płyty z filmem, to przy odtwarzaniu jej w komputerze, Menu się ładuje, a na stacjonarnym odtwarzaczu DVD ładuję się odrazu film z płyty. Jak sprawidź by Menu było widoczne w nim też? Jeśli stworzę to Menu na DVD-R i podczepię pod przyciski konkretne filmy, to jak załaduje płytke, wówczas może okazać sie, iż Menu będzie nie widoczne i załaduje jakiś pierwszy film z brzegu albo w ogóle zgłupieje:-) Jak to zrobić by wszystko działało jak trzeba?
Bobby B. jest offline  
Stary 06.01.2005, 16:15   #4
szoszon
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.04.2003
szoszon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
vcd na dvd

http://www.cdrinfo.pl/artykuly/tda1.5/ tu jest wszystko opisane program mogesz zassac z http://soft-best.net/search.php
szoszon jest offline  
Stary 06.01.2005, 23:52   #5
Bobby B.
Nowy na forum

Ok, dzięki... dużo mi to rozjaśniło, w Weekend powinienem to przećwiczyć, choć nie kumam jeszcze do końca jak to jest z tymi ścieżkami i ty podobnymi by dać oddzielne filmy..., jakby co to zapytam.

Mam jeszcze jeden problem. Ściągnąłem film w forcmacie VCD. Sa to dwa obrazy, które po "zamontowaniu" są w postaci dwóch płyt VCD (czyli te różne katalogi...). Jest to film w języu angielskim, bez menu, bez napisów, bez tłumaczenia. Jak sadzę do programu, który wyżej został mi polecony, nie pasuje ten format - musiały by byc przynajmniej pliki z rozszeżeniem mpg. Czy istnieje możliwosć by to jakoś przerobić do postacji z rozszeżeniem rozpoznawalnym w tym programie? No i drugie pytanie, jak zrobić by film miał tłumaczenie? Istnieje możliwosć by dokoptowac napisy polskie jakoś w to? Gdybym miał ten film w plikach mpg, to pewnie bym sobie poradzil, byłaby to kwestia znalezienia odpowiednich napisów, ale w takiej sytuacji jestem bezradny.
Bobby B. jest offline  
Stary 07.01.2005, 13:56   #6
szoszon
Nowy na forum

vcd---napisy

http://www.cdrinfo.pl/vcd/video/how2txt2vcd.php Wwszystko opisane
szoszon jest offline  
Stary 10.01.2005, 00:25   #7
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@szoszon
tu jest wszystko opisane program mogesz zassac z http://soft-best.net/search.php[/QUOTE]

Za tego linka to możesz dostać

PIOTR34 jest offline  
Stary 10.01.2005, 09:20   #8
Bobby B.
Nowy na forum

No dobra, ale co ktoś mi poradzi odnośnie mojego poprzedniego posta?
Bobby B. jest offline  
Stary 10.01.2005, 16:16   #9
szoszon
Nowy na forum

tmpgn bez dzwieku

aby uzyskac dzwiek musisz uzyc VirtualDub----nalezy film wczytac do Virt uruchom program--file---open video wybierz film program go sprawdzi moze pojawic sie komunikat nacisnij ok --wejdz jeszcze raz do file--Save WAW nacisnij i zacznie ci sie zapisywac sciezka dzwiekowa ---wskaz gdzie ma sie zapisac--potem wczytujesz film w TMPG i osobno dzwiek i napewno dziala-------a ztad program zassij http://divx.pl/download.php?id=003001
szoszon jest offline  
Stary 17.01.2005, 01:00   #10
Bobby B.
Nowy na forum

Ok...

Czy istnieje możliwość jakoś automatycznego dopasowania napisów? Mam pewną wersje filmu i naisów, ale nie pasuja do siebie. Czy jest możliwość by przekonwertować te napisy do tej wersji filmu co mam?
Bobby B. jest offline  
Stary 17.01.2005, 01:20   #11
zYxMa
[Member of Mayday]

Data rejestracji: 21.01.2003
zYxMa zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Najlepiej skombinuj sobie filmy z lektorem teraz chyba wszystkie nowe filmy na DVD są robione z polskim lektorem. A co do zrobienia fajnego Menu to polecam Ci Ulead DVD Movie Factory
zYxMa jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: