![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.07.2003
![]() |
Kolejny proble z liteonem 1653s
witam
problem polega na tym ze moja nagrywarka musi sie rozgrzac zeby zaczac poprawnie nagrywac. zaraz po wlaczeniu kompa (pare min.) i nagraniu jakiejkolwiek plyty dvd lub cdr plyty nie nadaja sie do uzytku. wartosci PI i PIF sa na poziomie 1500. jednak jezeli puszcze jakis film na dvd w nagrywarce tak powiedzmy 15-30 min. to po tym czasie najgorsze szajse hawki nagrywa tak ze PI nie przekracza 20 - 30 a PIF 3 - 4. niestety wydaje mi sie ze ten czas czekania na "wygrzenie" nagrywarki sie wydluza i tak naprawde nigdy nie wiem czy to juz moge nagrywac czy jeszcze za krotko. sprawdzalem oczywiscie rozne biosy ale zawsze jest to samo. czy ktos sie moze spotkal juz z czyms takim ![]() na moje nieszczescie nagrywarka jest na nie podbitej gwarancji a sklep juz nie istnieje. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nigdy się z czym takim nie spotkałem, może pora zastanowić się nad wymianą nagrywarki
![]()
#3 |
Bywalec
![]() |
kurde ale ona ma ze 4 m-ce i juz wymieniac
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Mój 1653S ma również jakieś dziwne zachowania. Nagrywam praktycznie tylko na MCC003, ale niekiedy liczba błędów PIF jest wyraźnie większa niż zwykle (nawet 3 razy, płyty z tego samego wałka). Być może były to właśnie nagrania na zimnym sprzęcie. Warto sprawdzić. Normalnie rozrzut mam na poziomie 25%.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
fonon
to zrob test. po paru godz wlacz kompa i zaraz nagraj cos na dvd potem pusc jakis film lub nawet same kopiowanie byleby dvd cos robilo i po 30 min nagraj te sama plytke i sprawdz kprobem obie. jestem bardzo ciekaw |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jak by sklep istniał to do reklamacji, a skoro nie istnieje to innej możliwości nie masz jak wymiana.... I dalatego waro kupować w sklepach bardziej znanych wtedy ma sie pewność że nie znikna po 4 miesiącach... ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 23.06.2005 o godz. 13:55 |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
a to MCC3 to verbatim czy moze espera-l ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.05.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
to-ja, swoje uszczypliwe uwagi zachowaj dla swojej starszej siostry. jak nie masz nic do powiedzenia na temat watku to racz sie nie odzywac.
--------------------------- nagrywara byla kupiona w normalnym sklepie komp. i nie bylo powodu sadzic ze padna na pysk. zreszta jak taki potentat jak JTT pada to i tak nie mozna byc pewnym czy za 2-3 lata bedzie mial kto zrealizowac gwarancje |
![]() |
![]() |
#10 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
no chyba jest znow gorzej ale i dziwniej. kupilem 10 plyt dvd + tdk i nagralem na kilku filmy. oczywiscie po uprzednim wygrzaniu nagrywarki. wartosci PI i PIF w b. dobrej normnie. o dziwo po paru dniach znow biore sie za nagrywanie a ta pipa nie widzi plyt tdk. rozkreca, zatrzymuje , stuka puka i nic. nie potrafi znalezc czystej plyty. plyty tdk z tego samego pudelka zapisane pare dni wczesniej chodza az milo a czystych nie widzi i koniec. jako ze sklepu nie ma wiec zerwalem gwarancje i rozkrecilem sprzet a tam lata podkladka zabezpieczajaca plyty (kurde musialem wlozyc plyte z ta podkladka :-( ). no wiec wyczyscilem, wydmuchalem co sie dalo i i dalej nie widzi czystych tdk-a. a teraz zagwozdka. wkladam czyste esperanzy, hawki i plyty sa rozpoznawane !!! kurde o co chodzi
![]() ps. czy jest ktos chetny na zamiane czystych tdk + x 8 na jakies inne plyty x 8 ![]() najlepiej z opola zeby bylo z raczki do raczki. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Jak przetestuję na MCC003 i 004 - napiszę. |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
ok zalaczam wykres hawka mc 003. plyta ma okolo 2 m-c i ma juz kilka rys
co do biosa to niestety nie wiem. tak na oko to 3 od konca jaki sie ukazal do teraz. acha bios z id sony. |
![]() |
![]() |
|
|