Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.08.2004, 15:13   #1
Shepard
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.08.2004
Shepard w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Komp vs nagrywarka dvd

Witam. Mam pytanie dotyczące wymagań sprzętowych nagrywarki Liteon SOHW-812S. Tak sie składa że mój komp to juz zabytek Celeron 333@375 160 ramu itp. Zastanawiam sie czy na takiej konfiguracji bedzie mozna bezproblemowo nagrywać. Nie zależy mi na szybkosci. Testowałem u siebie Teac DV-W58G i jakoś nie niszczyła płytek.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Shepard jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.08.2004, 22:54   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Shepard
Witam. Mam pytanie dotyczące wymagań sprzętowych nagrywarki Liteon SOHW-812S. Tak sie składa że mój komp to juz zabytek Celeron 333@375 160 ramu itp. Zastanawiam sie czy na takiej konfiguracji bedzie mozna bezproblemowo nagrywać. Nie zależy mi na szybkosci. Testowałem u siebie Teac DV-W58G i jakoś nie niszczyła płytek.
Cytat:
Napisany przez Shepard

Według producenta:

*Wymagania sprzętowe:
Pentium III 450 MHz lub szybszy oraz przynajmniej 128 MB pamięci RAM
650 MB wolnego miejsca na dysku dla CD i 5GB wolnego miejsca na swtorzenie obrazu DVD

*Kompatybilność:
Windows 98 / NT 4.0 / ME / 2000 / XP
VIZZARD jest offline  
Stary 09.08.2004, 23:18   #3
ratat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.03.2004
ratat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Shepard
Powinno, o ile nie będziesz obciążał systemu innymi programami podczas nagrywania. Sprawdź wydajność dysków i włącz DMA! Ustaw też nagrywarkę jako jako master na osobnym kanale (o ile możesz)...dobrym pomyslem byloby tez wydzielenie osobnej partycji ok. 5GB na dane, które będziesz wypalał, tak żeby nic na niej oprócz tego nie było (możesz robić obraz płyty, ale ja nagrywam dane po prostu z osobnej partycji, bez pliku obrazu i na moim Duronie 650 - też nie mocarzu - nic mi jeszcze nie padło, nawet mimo włączonych dwóch programów do ściągania z sieci...)
ratat jest offline  
Stary 10.08.2004, 13:41   #4
Shepard
Nowy na forum

Ok dzieki tak zrobie Tylko mam jedno pytanie czy właczyć DMA dysku twardego czy napędu czy moze oba mają być włączone
Shepard jest offline  
Stary 10.08.2004, 21:18   #5
ratat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.03.2004
ratat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Shepard
Ok dzieki tak zrobie Tylko mam jedno pytanie czy właczyć DMA dysku twardego czy napędu czy moze oba mają być włączone
Oba oczywiście włączone!!
Włączone DMA odciąża procesor w trakcie przesyłu danych z napędów - u mnie, jeśli dysk nie ma włączonego DMA, przycina się nawet odtwarzane mp3!! Jeśli masz tylko jeden dysk i nagrywarkę to ustaw je na osobnych kanałach jako master. Pod WinXP DMA jest ustawiane jako domyślne ustawienie dla wszystkich napędów; jak jest pod innymi nie wiem...
And the mome raths outgrabe"
ratat jest offline  
Stary 19.08.2004, 02:38   #6
Shepard
Nowy na forum

Jeszcze raz dzieki za odpowiedź
Shepard jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: