![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.08.2007
![]() |
Konflikt nagrywarki z dyskiem na S-ATA
Pisze jeszcze raz w nowym watku. Przeszukalem forum, i nie znalazlem odpowiedzi na moj problem.
Kupilem nagrywarke Nec 7203S (SATA). Mam tez 2 dyski: jeden ATA a drugi SATA. Jak nagrywam z dysku ATA to wszystko jest OK, natomiast z dysku SATA nagrywa z bledami. Mniej wiecej 1 na 10000 sektorow jest bledny. System mam XP SP2 aktualizowany na biezaco, plyta Abit NF-7S rev. 2.0. Bios plyty najnowszy od Abita D27. Sterowniki sata do plyty tez mam najnowsze ver. 1.33 Silicon Image 3112. Zamiana portów sata nic nie daje. Jest moze jakis program do testowania transferu portow sata? Dzis duzo siedzialem na necie (po polsku) i szukalem rozwiazania problemu, lecz nie znalazlem. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
W biosy te by***322;y ***322;adowane nowsze stery ni***380; w biosach oryginalnych Mo***380;e to pomo***380;e ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Na jakich plytach nagrywasz ?
Zmien kabel sata w nagrywarce i na dysku |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Wgralem bios merlina d27 taipei 0.30 - ilosc bledow spadla z kilkudziesieciu do kilku-kilkunastu. Szukalem tez biosu tratsa d27 619r2, ale wszystkie linki jakie znalazlem juz nie dzialaly. Nie mam wolnego kabelka sata, mam tylko 2.
Nagrywam glownie na verbach +16, probowalem tez na innych. Pozostaje tylko wymienic nagrywarke na ata, bo juz nie mam pomyslu i nie mam ochoty reinstalowac systemu. Pol roku temu go instalowalem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
No to zmien te kable jaki to problem isc do sklepu i kupic, taki kabel grosze kosztuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Wątpię, żeby to pomogło
![]() To po prostu płyta na nForce2 - rozwiązania technologiczne bezkonfliktowego i bezproblemowego USB i SATA w powijakach Więcej w tym eksperymentów i założeń niż pewności i stabilności ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Żeby jejszcze bylo dziwniej, to dzis nagrywalem 2 razy z dysku ATA i 2 razy otrzymalem bledy takie same jak przy nagrywaniu z SATA. Juz nic nie rozumiem.
Jutro oddaje nagrywarke do sklepu, tylko nie wiem na co zamienic: 1) 7203A Nec na ATA 2) Pioneer 115 3) Liteon 20A4 z jakas literka, aby bylo na ATA z Labelflashem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Tylko nie spodziewaj się Litoena z LabelFlashem ![]() Przynajmniej póki co... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Dzis rano kupilem kabelek sata za 25,90PLN (wcale nie grosze) i niestety to nie wina kabla. Najgorsze jest to, ze moja stara nagrywarka ata, ktora mozliwie dobrze nagrywala zaczela zle nagrywac - takie same bledy jak na tej nowej. A przed wymiana biosu plyty nagrywala dobrze.
Teraz podlaczylem ta nagrywarke do komputera w pracy i okaze sie co jest z ta nagrywarka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja jak zwykle glupio i nie na temat:
-ale osobiscie bym sprawdzil, czy kontrolery SATA nie sa ustawione na RAID - bo nie moga, musza byc w IDEmode. Sypanie bledami moze byc spowodowane sama MoBo a wcale nie koniecznie napedu, nie wspominajac nic oczywiscie o systemie, BIOSie nagrywarki, ASPI i tym podobnych. (gdzies wspomniales o sterownikach do kontrolera SATA wiec mnie tchnelo)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pomijajac wszystko inne:
naprawde sprawdziles, czy kanaly SATA sa ustawione na "non RAID"? I sam driver SATA, systemowy tak samo? I slowo o serwisie: -maja racje,- nagrywarka sprawna technicznie, nie podlega serwisowi! I moim zdaniem, blad lezy po stronie uzytkownika - nie jest wazne, czy system, czy ustwienia, czy cos innego. Ps: -a jezeli juz, to przestaw kanaly SATA na "IDE mode" w BIOSie i sprawdz, czy nie przyniesie to poprawy!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! Ostatnio zmieniany przez yahol : 13.06.2008 o godz. 15:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A jakie (które) stery masz do nForce2
![]() Też mam nForce2 ep8rda+ i wszystko jest O.K. ![]() Pokombinuj jeszcze z trybami, dla kultowego (mojego) Teaca podchodzi wyłącznie MW2 i niższe... Ale musisz mieć modowane stery do nForce2 ![]()
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Witam znowu. W serwisie nie dali rady postawic systemu, stwierdzili, ze kontroler jest uszkodzony i trzeba wymienic plyte glowna.
Wzialem komp do domu, chcialem uruchomic zainstalowany wczesniej na dysku E system, ale nie udalo mi sie, z powodu braku plikow. Wtedy pomyslalem, ze jeszcze raz zainstaluje system na C. Odlaczylem naped i dysk sata i nie mialem zadnych problemow z postawieniem systemu. Potem podlaczylem, jednak tak jak bylo poprzednio, nagrywarka z dysku sata zle nagrywa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie,
Zanioslem naped do sklepu, aby wymienili mi na ata. Takiej samej na ata nie mieli i zaproponowali mi naped Asusa 2014L1 jako bardzo dobry (najmniej awaryjny), jednak nie zgodzilem sie. Ma ktos tego Asusa? Poprosilem o Pioneera 115 i uslyszalem, ze jest on bardzo awaryjny i nie mieli srebrnego koloru. Poprosilem wiec o zwrot gotowki i ja otrzymalem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
AVI -> VCD [poradnik] | sc0rpi0 | DVD-Video | 282 | 28.11.2011 12:34 |
535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 16:49 |