Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.11.2008, 21:45   #1
zibis
Bywalec

Data rejestracji: 16.04.2002
zibis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez panTOMas Podgląd Wiadomości
Po pierwsze powinieneś zwrócić uwagę na subtelną różnicę między jakością nagrania nośnika i jakością materiału wideo.
no to jest jasne, ja nic nie mówie o jakości nagranego filmu, tylko o jakości samego nagrania
a tak właściwie, to co wynika z tych dwóch zaprezentowanych przeze mnie wyników z NeroDiskSpeed?
Cytat:
Po drugie do kopiowania proponowałbym użyć innego programu np. ImgBurn (jeśli kopiujesz z kopii) I na miłość boską nie kopiuj "w locie" - odżałuj te parę minut więcej.
tak, tego też nie robię, bo mam tylko jeden napęd, więc Nero tworzy obraz na dysku..
chodziło mi raczej o to, czy może lepiej byłoby zgrać jakimś programem materiał źródłowy na dysk, potem tam coś z nim porobić (tylko co??) i nagrać jako dvdrom

Cytat:
Do ustawienia booktype nie musisz "grzebać" w materiale źródłowym tylko w opcjach programu, czasem w firmware nagrywarki (nie wiem czy Assus to umożliwia) w związku z tym nie ma znaczenia czy kopiujesz z - czy z +
czyli jak? jeśli nagrywarka bądź Nero to umożliwiają, to znaczy, że każda płytka + będzie nagrywana jako dvdrom?
bo nigdzie nie widzę, aby w Nero przy wybraniu "kopiowanie dvd" była mozliwość wyboru booktype..
zibis jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.11.2008, 00:33   #2
panTOMas
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.08.2003
panTOMas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zibis Podgląd Wiadomości
a tak właściwie, to co wynika z tych dwóch zaprezentowanych przeze mnie wyników z NeroDiskSpeed?
Z twoich skanów wynika tylko tyle, że Yuden + Asus daje lepszy efekt niż Ritek + Samsung (wbrew panującej tu ostatnio opinii jakoby Taiyo Yuden zeszły na psy)

Cytat:
Napisany przez zibis Podgląd Wiadomości
czyli jak? jeśli nagrywarka bądź Nero to umożliwiają, to znaczy, że każda płytka + będzie nagrywana jako dvdrom?
bo nigdzie nie widzę, aby w Nero przy wybraniu "kopiowanie dvd" była mozliwość wyboru booktype..
Nie "bądź" - nagrywarka obsługująca zmianę bitsetingu jest tu warunkiem koniecznym! Jeśli nie masz tej opcji w Nero, może to oznaczać, że twój asus nie jest kompatybilny z taką funkcją. Ja w swoim Pionku 115 musiałem w tym celu zmienić firmware (opis) i mam to teraz ustawione na stałe.
panTOMas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: