![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2002
![]() |
kopiowanie dvd
Witam
Nie dalej jak wczoraj dorwalem nagryware dvd pioneera model 104. Plyty nie zabepieczone robi bez zadnego problemu. Uzywam do tego nero 5.5 Problem w tym ze nie da rady skopiowac filmu dvd. Przy samym starcie wyswietla oczywisty komunikat "plyta zabezpieczona...." itp. Po zerznieciu filmu na dysk i nagraniu na dvd mam czarny ekran i zrabany dzwiek. Wiem ze wina lezy po stronie softu. Czy przypadkiem nie wiecie gdzie mozna kupic (w rozsadnej cenie), sciagnac z netu jakis program ktory robi kopie jeden do jednen wlacznie z zabezpieczeniami? Wiem ze temat byl juz poruszony na lamach sznownego forum i bylo podanych kilka przykladow ale to nic konkretnego. Po prostu szukam konkretnego adresu download albo kogos kto ma takie cos na zbyciu. serdeczne pozdrofki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
A moze, zrob sobie na dysku obraz plyty, np. Fantom CD (obsluguje DVD!) i wypalaj w locie, jak zadziala? Moze inne programy tez potrafia robic obrazy z DVD? Znam 4: Fantom CD, Virtual CD, Daemon (czyli Clon tez powinien to wziazc), Vapor CD....aha jeszcze jest Cd Space.
|
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Witam .
Program ,który na pewno poradzi sobie z "CSS"- em ,regionami i innymi zabezpieczeniami DVD to "DVD Decrypter" .Potrafi zrzucic płyte do image-a lub "po plikach" (Vob,Ifo,Bup) i do tego (pod warunkiem supportu) nagrać tak sprepwrowany materiał na płytę DVD-R ,DVD+RW . Jeśli chodzi o Nero to ma on pewne ograniczenia - to fakt . Jednak własnie przed chwilą skopiowałem i nagrałem na "Nero 5596" film "VidocQ" ,który działa bez problemu .Dziwne jest to iż programy diagnozujące płyty DVD pod kątem zabezpieczeń wykrywają CSS i Macrovision2 ![]() No ale nieco odbiegłem od tematu ... Jedną z ciekawszych opcji programu "DVD Decrypter" jest "Region Patch" - funkcja ta pozwala "pozbyć się" regionu na nagranej płycie DVD-Video . Oczywiście przed tem trzeba ją skopiować na dysk twardy . Program potrafi dzielić "na dwie płyty" - w przypadku gdy materiał przekracza 4.7GB . W programie mozesz również pozbyć sie nichcianych scen ,wstawek lub niechcianych wersji językowych . powodzenia .jaro |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Jeśli jesteś zainteresowany programem "DVD Decrypter" - daj znać na email.
Postaram się przesłac . |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2002
![]() |
Wielkie dzieki za odpowiedzi. Nie jest to dokladnie to czego szukam ale zawsze to cos na poczatek. Doicelowo mysle o takim programie jak np Disc Juggler. Po prostu szukam czegos co pozwoli zrobic mi taki trik: wkladam kompakcik, zgrywa sie image, wypala sie image i co wiecej to wszystko dziala. Cos co jest proste i skuteczne. Cos co zrobi film bez kombinowania, przegra ps2 i umozliwi zgranie jakis moich smieci z dysku. Znalazlem DVD decrypter w sieci. Sciagnelem juz ale jeszcze nie probowalem. Jest cala stronka z riperami. http://www.digital-digest.com/dvd/do...s/ripping.html
nic dodac nic ujac maja wszystko. Do pelni szczescia potrzebny mi jest ***** do jugglera 4.0 pro. |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
No niestety ,w przypadku DVD takie programy mogą okazać się zawodne .
Płyta ,która pragniesz nagrac w sposób opisany przez Ciebie musi spełniac kilka warunków : 1. Płyta nie może być zabezpieczona (CSS) . 2.Płyta nie może przekarczać łącznej pojemności 4.7GB 3.Płyta musi posiadać "Region" ,odpowiedni do obsługiwanego przez napęd DVD-ROM lub DVD-R(RW). Jeśli te warunki płyta przygotowana do kopiowania spełnia - wówczas uruchamiasz program NeroBurnigRom i tak jak w przypadku płyty CD - kopiujesz do image-a i nagrywasz na DVD .Wydaje mi się iż prostszego i pewniejszego programu od Nero na próżno szukać . W ten spósob skopiowałem i nagrałem kilka tytułow na DVD+RW . Jeśli któryś z powyższych (trzech) warunków nie zostanie spełniony ,wówczas niestety tylko "DVD Decrypter" poradzi sobie w ominięciu zabezpieczenia czy też zmianą regionu ,czy w końcu z pominięciem niepotrzebnych wstawek (reportaży ,dokumentów itp. ) w celu zmniejszenia objętości plikow do 4.7GB . Pozdrawiam.jaro |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2003
![]() |
Helo! Chcialbym dowiedzieć się czegoś więcej o zabezpieczeniu CSS czy mogę zripować płyte DVD z CSS np. do formatu Divix lub V-CD który program jest dobr, może move jack?
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2004
![]() |
Cześć
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2005
![]() |
![]() Cytat:
Czy istnieje coś takiego jak zabezpieczenie w nagrywarce, że np pionieer nie przegra, a np LG oleje zabezpieczenie i przegra ? Takie coś było kiedyś przy nagrywarkach CD-R. Moje LG przegrywało wszystko, a inne nagrywarki wypluwały komunikat o prawach autorskich. Byłbym wdzięczny za szybką ospowiedź, do jutra mam możliwość wymiany sprzętu na inny. |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
odpowiedź - post datowany na 07-09-2002, godz. 18:03 czyli początki nagrywarek DVD.
poczytanie forum, działu o DVD pomoże. oczywiście nowszych postów ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 28.12.2005 o godz. 20:44 |
![]() |
![]() |
#14 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale ten czas leci ...
![]()
|
|