Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.03.2005, 09:21   #1
argyle
Bywalec

Data rejestracji: 28.10.2004
argyle zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kopiowanie DVD

Witam!

Jestem troche zielony jeśli chodzi o DVD.
Podjąłem się przegrania płyty DVD o pojemności 4.3GB z filmem (z wesela ;] ).

Pierwsza próba: Nero 6.6.0.6 -> Kopiuj DVD -> Program poprosił o pusty napęd i swierdził, ze potrzbuje DVD-R. Mam SOHW-1633S i płyty DVD+R. Podobno nagrywarka jest uniwersalna, a Nero krzyczy ze musi być DVD-R. Czy ten program jest taki głupi, że nawet typ nośnika musi być taki sam?

Druga próba: DVD Decryptor -> ISO Mode (Read): Zgrałem DVD na dysk powstały dwa pliki jeden o poj 4096 MB i drugi 230 MB oraz plik MDS. Potem wybrałem potem wybrałem ISO Mode (Write) wybrałem plik MDS i nagrałem. Niestety w stacjonarnym DVD nic sie nie odtwarza. DVD Decryptorze po włożeniu płyty są wszystkie pliki jak na orginale.
Zauważyłem jednak, ze Nero teraz pokazuje tylko jedna sciezke, a przedtem chyba z 6 róznych.

Nie wiem co źle zrobiłem. Rozumiem, ze wybranie File Mode z DVD Decryptor może rozwiązać sprawe, ale nie chce stracic kolejnej płyty.

Pomocy!

Pzd,
argyle jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.03.2005, 09:37   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sprobuj clone cd versja >5 i powinno pojsc
Stary 18.03.2005, 09:46   #3
argyle
Bywalec

Rozumiem, ze to skuteczne narzędzie.

Chciałym jednak wiedzieć, czemu DVD Decryptor tak to pospuł i czy Nero rzeczywiście taki głupi....
argyle jest offline  
Stary 18.03.2005, 09:48   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a na jakich nosnikach nagrywasz ??

bo na litku palimy na markowych i to "plusach"

no i na "plusie" mozna zmienic bitsetting
Stary 18.03.2005, 10:30   #5
argyle
Bywalec

Nagrywałem na jakimś Supratec x4, mam tez Platinum x8, ale to nie o to chodzi. Wypaliło dobrze, bo na kompei moge to otworzyć i odczytać. Nawet w PowerDVD udało mi się ten film zapuścić, tyle, ze bez Menu szło,

Ja po prostu chciałym wiedzieć, czemu DVD Decryptor tak to pospuł i czy Nero rzeczywiście taki głupi...

Dzięki za pomoc
argyle jest offline  
Stary 18.03.2005, 15:08   #6
argyle
Bywalec

... i jeszcze jedna rzecz:

Jak robię (zgrywam) obrac płyty DVD programem typu UltraISO, to po przekroczeniu rozmiaru 4096MB, powstaje bład (Write Error)!.

Czy Windows nie obsługuje pliów większych niż 4096MB ??
argyle jest offline  
Stary 18.03.2005, 15:18   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez argyle
... i jeszcze jedna rzecz:

Jak robię (zgrywam) obrac płyty DVD programem typu UltraISO, to po przekroczeniu rozmiaru 4096MB, powstaje bład (Write Error)!.

Czy Windows nie obsługuje pliów większych niż 4096MB ??
Obsługuje

Tyle, że nie przy FAT32

Musisz mieć partycję w NTFS
Stary 19.03.2005, 00:55   #8
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Płytka dvd -r ma większą pojemność, ile niepomne, gdzieś tak w tle kojarzy mi się 90Mb ale mogę się mylić, więc jeśli ktoś nagrywał "pod sufit" to poprostu nie wejdzie na +r i nero stwierdza fakt oczywisty że ptrzebuje do tego -r.
robert_d jest offline  
Stary 19.03.2005, 01:00   #9
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez robert_d
Płytka dvd -r ma większą pojemność, ile niepomne, gdzieś tak w tle kojarzy mi się 90Mb ale mogę się mylić(...)

mylisz się napewno
DVD-R 4489MB
DVD+R 4483MB
więc prosty rachunek
6MB a nie 90MB

edit

Ostatnio zmieniany przez namor : 19.03.2005 o godz. 01:19
namor jest offline  
Stary 19.03.2005, 01:05   #10
argyle
Bywalec

Hmm... dobrze wiedzieć.

Może masz racje, ale jak już wspomniałem, udało mi się w końcu przegrać tą płytę prze DVD Decryptor, ale on wszystkie pliki zamiast umieścić w katalogu głównym, umieścił w stworzonym przez siebie (w nie logiczny jak na razie dla mnie sposób) katalogu o nazwie 'Video_ts'. To jes zagadka .

Info: Rozmiar danych na orginalnym DVD 4.3GB, na DVD+R pisze 4.7GB, wiec raczej powinno wejść....
argyle jest offline  
Stary 19.03.2005, 01:08   #11
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to teraz ten nielogiczny katalog video_ts wwal do nero i jazda!!!!!!
ed hunter jest offline  
Stary 19.03.2005, 01:11   #12
argyle
Bywalec

Moment...powoli ;]

Ten katalog powstał na plytce w chwili użycia ISO Mode (Write) w DVD Decryptor, jest już na DVD+R.
argyle jest offline  
Stary 19.03.2005, 01:14   #13
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no to ok. tylko się cieszyć

każda płyta dvd ma taki folder, a większość jeszcze pusty audio_ts - zbędna pozostałość ewolucji
ed hunter jest offline  
Stary 19.03.2005, 01:17   #14
argyle
Bywalec

Fajnie.... ale z powodu tych pozostałości ewolucyjnych, moj Cyberhome (DVD stacjonarne) nie czyta tego... ;/
argyle jest offline  
Stary 19.03.2005, 01:23   #15
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no to w DVD Decrypterze zgraj ISO Read a nagraj ISO Write. Nagraj na DVD+R Tdk - to dobre płytki.
Dorian jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: