![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.10.2004
![]() |
Kopiowanie DVD
Witam!
Jestem troche zielony jeśli chodzi o DVD. Podjąłem się przegrania płyty DVD o pojemności 4.3GB z filmem (z wesela ;] ). Pierwsza próba: Nero 6.6.0.6 -> Kopiuj DVD -> Program poprosił o pusty napęd i swierdził, ze potrzbuje DVD-R. Mam SOHW-1633S i płyty DVD+R. Podobno nagrywarka jest uniwersalna, a Nero krzyczy ze musi być DVD-R. Czy ten program jest taki głupi, że nawet typ nośnika musi być taki sam? Druga próba: DVD Decryptor -> ISO Mode (Read): Zgrałem DVD na dysk powstały dwa pliki jeden o poj 4096 MB i drugi 230 MB oraz plik MDS. Potem wybrałem potem wybrałem ISO Mode (Write) wybrałem plik MDS i nagrałem. Niestety w stacjonarnym DVD nic sie nie odtwarza. DVD Decryptorze po włożeniu płyty są wszystkie pliki jak na orginale. Zauważyłem jednak, ze Nero teraz pokazuje tylko jedna sciezke, a przedtem chyba z 6 róznych. Nie wiem co źle zrobiłem. Rozumiem, ze wybranie File Mode z DVD Decryptor może rozwiązać sprawe, ale nie chce stracic kolejnej płyty. Pomocy! Pzd, |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sprobuj clone cd versja >5 i powinno pojsc
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Rozumiem, ze to skuteczne narzędzie.
Chciałym jednak wiedzieć, czemu DVD Decryptor tak to pospuł i czy Nero rzeczywiście taki głupi.... |
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
a na jakich nosnikach nagrywasz ??
bo na litku palimy na markowych i to "plusach" ![]() no i na "plusie" mozna zmienic bitsetting ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Nagrywałem na jakimś Supratec x4, mam tez Platinum x8, ale to nie o to chodzi. Wypaliło dobrze, bo na kompei moge to otworzyć i odczytać. Nawet w PowerDVD udało mi się ten film zapuścić, tyle, ze bez Menu szło,
Ja po prostu chciałym wiedzieć, czemu DVD Decryptor tak to pospuł i czy Nero rzeczywiście taki głupi... Dzięki za pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
... i jeszcze jedna rzecz:
Jak robię (zgrywam) obrac płyty DVD programem typu UltraISO, to po przekroczeniu rozmiaru 4096MB, powstaje bład (Write Error)!. Czy Windows nie obsługuje pliów większych niż 4096MB ?? |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Tyle, że nie przy FAT32 ![]() Musisz mieć partycję w NTFS ![]()
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Płytka dvd -r ma większą pojemność, ile niepomne, gdzieś tak w tle kojarzy mi się 90Mb ale mogę się mylić, więc jeśli ktoś nagrywał "pod sufit" to poprostu nie wejdzie na +r i nero stwierdza fakt oczywisty że ptrzebuje do tego -r.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mylisz się napewno DVD-R 4489MB DVD+R 4483MB więc prosty rachunek 6MB a nie 90MB edit ![]() ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez namor : 19.03.2005 o godz. 01:19 |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Hmm... dobrze wiedzieć.
Może masz racje, ale jak już wspomniałem, udało mi się w końcu przegrać tą płytę prze DVD Decryptor, ale on wszystkie pliki zamiast umieścić w katalogu głównym, umieścił w stworzonym przez siebie (w nie logiczny jak na razie dla mnie sposób) katalogu o nazwie 'Video_ts'. To jes zagadka ![]() Info: Rozmiar danych na orginalnym DVD 4.3GB, na DVD+R pisze 4.7GB, wiec raczej powinno wejść.... |
![]() |
![]() |
#11 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
to teraz ten nielogiczny katalog video_ts wwal do nero i jazda!!!!!!
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
Moment...powoli ;]
Ten katalog powstał na plytce w chwili użycia ISO Mode (Write) w DVD Decryptor, jest już na DVD+R. |
![]() |
![]() |
#13 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
no to ok. tylko się cieszyć
każda płyta dvd ma taki folder, a większość jeszcze pusty audio_ts - zbędna pozostałość ewolucji ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Fajnie.... ale z powodu tych pozostałości ewolucyjnych, moj Cyberhome (DVD stacjonarne) nie czyta tego... ;/
|
![]() |
![]() |
#15 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
no to w DVD Decrypterze zgraj ISO Read a nagraj ISO Write. Nagraj na DVD+R Tdk - to dobre płytki.
|
![]() |
![]() |
|
|