![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2008
![]() |
![]()
Posiadam nagrywarke Pioneer 112D. Na mojej plycie glownej mam tylko jedno wejscie ATA i do jednej tasmy mam podlaczone dysl i nagrywarke. Wczoraj mialem spore wypalanie. Nagrywam na plytach Sony DVD-R 16x AccuCORE. Wypalilem 30 plyt pod rząd zaznaczajac predkosc 16x a w rzeczywistosci wypalalo mi 12-14x (wiadomo - jedna tasma to wolniej).
Przy 31 plycie wystąpił mi błąd kalibracji mocy. Poszukalem poszperalem i znalazlem ze trzeba zmienic firmware Zmieniłem i nie pomoglo. Zmieniłem taśme na drugą, tez nie pomoglo. Nagrywarke wysylam do serwisu. Wiec przelecialem sie po kumplach wzialem ich nagrywarki i mialem do dyspozycji Lite-ona i dwie nagrywarki LG GSA-H42N. No i problem w tym ze na kazdej z nich nagrywa mi z predkoscia 5,6x. W nero nie chce nagrywac wcale, nagrywa tylko w ashampoo. :/ Ultra dma 2 jest wlaczone. Co robic? Dlaczemu bulo dobrze i jest zle? Wiadomo ze musze wymienic nagrywarke i dysk na sata. Ale to w niedalekiej przyszlosci. Co moge zrobic teraz? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|