![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2003
![]() |
Co wybrać Pioneer'a czy LG?
Chce zakupic sobie nagrywarke DVD. Wybralem sobie dwie i sie waham.
Sa to: 1). Pioneer DR-106D 2). LG GSA-4040B BOX Sa w podobniej cenie (LG drozsze o okolo 50PLN) ale LG jest BOX z softem no i obsluguje DVD-RAM + plyta DVD-RAM. Glownie bede nagrywal na DVD filmy zgrane z mojej kamerki cyfrowej Sony miniDV. Oczywiscie czasem tez zrobie sobie kopie jakiegos filmu. Slyszalem ze DVD-RAM to przydatna rzecz a niestety Pioneer nie obsluguje tego formatu (tylko czy ten format nie zostanie wyparty z rynku). Na forum dobre opinie sa tylko praktycznie na temat Pioneera. Na temat LG nic takiego zlego nie znalazlem na forum ale oczywiscie kazdy poleca pionka. Prosze o pomoc w dokonianiu wyboru. Za odpowiedzi z gory dziekuje. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
DVD Ram jest produkowany i mocno reklamowany przez Panasonic.
Twierdzą, spece z tej firmy, że DVD Ram wyprze inne formaty dlatego że ma właściwości jak dysk twardy (możesz zapisywać i odtwarzać jednocześnie). Ja bym się skłonił do LG. Jeszce jest jedna kwestia długość gwarancji i serwis. |
![]() |
![]() |
#3 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem ile w tym prawdy ale dziś na cdrinfo przeczytałem, że :
"Bardzo interesującą wiadomość mamy dla szczęśliwych posiadaczy napędów Pioneer DVR-A06. Przedstawiciele Pioneera podali, iż możliwe będzie zapisywanie płyt w standardzie Dual Layer na w/w nagrywarkach po wgraniu nowej wersji firmware'u. " Jabba |
![]() |
![]() |
#4 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
DVD-RAM - trudno znalezc plyty, szczerze mowiac zadnej takiej w polskim sklepie nie widzialem
![]() Co do nagrywarki - z tych dwoch lepszy jest Pioneer.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#5 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do LG dolaczona jest jedna plyta DVD-RAM, ktora swietnei sie sprawdza jako "wydluzenie" twardego dysku ;-D. Oba sprzety sa bardzo dobre, sam mam LG, ale ja decydowalbym sie (i tu zaskocze wszystkich) na Pioneera, ze wzgledu ze lepiej radzi sobei z plytami na PlayStation 2. Jesli nei ma to dla Ciebie znaczenia, to ktorego bys nie bral i tak bedizesh zadowolony - a DVD-RAM to przyjemny wynalazek ;-]!
|
![]() |
![]() |
#6 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Bo ja wiem.. jedna plyta DVD-RAM to jakos malo jak na przedluzenie dysku, ja np. mam 10 plytek DVD+RW do tego samego zastosowania i to tak srednio wystarczajaca jest ta ilosc. Pozatym plyty +RW zapisuja sie szybciej (2,4x lub 4x) w porownaniu z RAM (2x).
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#7 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mnie wystacza, jesli ledwo starcza Ci 40 GB to zainwestuj w dyszel 250 GB i bedziesh szczesliwy...
|
![]() |
![]() |
|
|