![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.09.2004
![]() |
KProbe - różne wyniki
Witam, chciałbym się dowiedzieć dlacego programik Kprobe pokazuje zupełnie inne wyniki jeśłi mam wybrany sterownik Aspi a inne jeśli SPTI (lepsze wyniki przy spti). Sprzęt to Liteon 832, najnowszy firmware oficjalny, płyta główna Nforce 2 z zainstalowanym sterownikiem IDE tym starszym, do tego zainstalowanej ForceAspi 1.8. Ponadto mam ttakże pytanie czy kożystanie z Aspi wpływa na jakość zapisu?? Dziś nagrywałem płytkę AXE Economi DVD-R i poszła na śmieci, błędów PI było około 1300. Spotkał się już ktoś z tym? Czy bezpieczniej będize wywalić ASPI jeśłi szystko chodzić będzie poprawnie? Sytuacja tak miała miejsce na teście verbatim DVD +R (4x) jak testowąłem Samsunga DVD+R (4x) to wyniki wychodizł takie same. Pozdrawiam wszystkich i oczekuje na pomoc.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Poczytaj sobie forum kolego, i nie oczekuj na pomoc. To wszystko już było.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Wyniki podobne, różnice w granicach błędu. Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:56 |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Zadziwiają mnie twoje wyniki, ja ma samsungu DVD + R mam coś takiego. Wyniki w załącznikach. Cośbardoz baldziutko wypada moja nagrywarka. Czy to wina sprzętu?
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Bo nie wiem, ale coś mi się na monitorze nie mieszczą ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
przepraszam Vizzard, faktycznie małe ale widać co nieco, ale uwaga krasnala to już przesada, myśle że zrozumiałem. teraz prześle je jeszcze raz, tylko że max rozmair to 640x 480 i tego chyba nie przeskoczę. W dodatku dołącze test płyty samsunga nagraną tydzień temu, która w odtwarzaczu DVD combo LG naje błędów PI około 120000 - jacie coś niesamowitego, pod nim zamieszcze ten sam test zrobiony w liteonie. pozątkowo PI było max 320 teraz jest troszkę więcej (ponad 700). Poczytałem sobie forum od (możę nie cały bo sporo tego jest) i widze że wydałem kupe kasy na szmelc płyty, mam tylko pytanie jak wy to robicie że u was poziom płędów PI jes około 10-15?? W dodatku jak włoże płytę hawk -Rx4 w slimie kupowaną w MM to nagrywara strzela i tyle, nawet x1 nie da się nagrać. Czy to coś z nagrywarką? Jak mam sprawdzić bo może jest uszkodzona i robi takie numery?
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Teraz i ja widzę ![]() A co do wykresów - to potwierdza się to co już dawno odkryte: Najlepiej palą się na Liteonie "plusy" - ten Verbatim całkiem w porządku ![]() TDK - też niezgorzej jak na "minusa" Samsungi, cóż! Kiedyś całkiem spoko CDRy - w DVD jakoś odnaleźć się nie mogą ![]() Hawki z marketów - to taki odrzut eksperymentalny z fabryki MCC - zależy jak trafisz Potrafią palić się w skrajności w skrajność - także się nie dziw ![]() A co do wykresów - to zmniejsz prędkość odczytu do x4 (miast x8) - powinno być lepiej ![]() I zaznacz opcję Remove the spike - jeżeli nie jest zaznaczona domyślnie A potem raz jeszcze zapodaj wykresy tego Verba i TDK ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Niedługo okaże się, że wszyskie spawarki to OEMy Liteona ^_^ |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Cytat:
Sorry, nie chciałem cię urazić ![]() A co do płyt HAWK -4x to ja mam dopiero zagwozdkę. Mam NEC ND-2500 (od ok. miesiąca), bios 1,7 i obecnie Harry i po stronie strat mam 3 TDK x4 - i +, jeden Verbatim 4x (-) [TDK01 i RICOH] i jedną jakąś noname. Zwalone w czasie nagrywania, lub nie przechodzą testu. Natomiast Hawk x4 (-) [AN31] na 7 zakończone sukcesem 7. MediaStore +4 [INTERAXIA AG] - sukces. Żeby być sprawiedliwym, po jednej TDK +4 [Ricoh] i Verbatim DVD -4 [MCC 01RG20] wypalone ok. Wszystkie palone x2. Praktycznie od wczoraj mam Lite-On SOHC 5232K, więc dopiero sprawdzę w KProbe2 jakość nagranych płytek. Za groma nie wiem o co chodzi ![]() Ostatnio zmieniany przez krasnal : 12.09.2004 o godz. 22:48 |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Teraz po kilkunastogodzinnym czytanie forum, strasznie kiepsko u mnie chodzi, i ja wiem już lepiej, jedna Verbatim (MMC002) na początku paliły mi się lepiej, potem iliść błędów dochodziła do 400, myśle że więcej nie kupie ich ze szpindla, drugie drugie Verbatim (01RG20) też jako tako, MediaStore (interaxia) lepiej niż Samsungi (OptoDiscor4) ale to nadal jest około 600 błędów PI, człowiek głupi kupił płytek aby poprzegrywać sobie filmówi i tylko do tego dołożył interesu. Zastanawia mnie tylko dlaczego są duże rożnice w teście płyt z tej samej szpuli, jeden verbatim do 100 PI natomiast drugi 400 PI i nawet 60 PIF. Mam jeszcz jedno pytanko, czy wasze liteonki też czasami tak strzelają zanim zaczną czytać płytkę? Wydaje mi się że dzieje się tak jak napęd ustawia sobie płytę ale woel się upewnić. Choć z drugiej strony jak wkładałem Hawka to strzelał ciągle.
PS. w Kprobe opcja Remove the spike włączona. |
![]() |
![]() |
#15 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
mi nic nie strzela ale to moze byc wina plytek
|
![]() |
![]() |
|