![]() |
Cytat:
I w zasadzie większość preferuje takie właśnie kryterium testowania jakości palnika/płytki To znaczy "tnięcie" stacjonarek :D A co do testów kProbe - to wielokrotnie już potwierdzano Że te właśnie płytki, które tną się w stacjonarkach Zazwyczaj mają najwięcej błędów w kProbe :D Potwierdza to też przy tej okazji Test transferu :tak: Także ten kant co sobie o niego można rozbijać - jest jakby trochę zaokrąglony ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
co do trwalosci to juz inna bajka a wyniki sa kant :wsciekly: rozbic, ale fajnie wygladaja :D |
Cytat:
|
Cytat:
Jakby nie sprawdzać kProbem - to też można powiedzieć: Płyta się nagrała! :jupi: Pytanie tylko: JAK? :> |
ja na litka nie nazekam a jak bys nie sprawdzil w k-probie plytek to nie mial bys klopotow jaka plytke wybrac i bylbys tez szczesliwy jak twoi kumple z LG
|
Dziękuje wszystkim za pomoc, teraz jużwiem, co i jak palić, wypróbowałem sobie wszystkie możliwe płytki, Verbatim Pastell sąsuper ale drogie, wole TDK + w pudełeczku od Ricoha, te są dopiero super w cenie 7,20 zł je dostaje w moim mieście (puławy).
Natomiast znalazłem inne cudeńko, ze szpindla TDK + x4 z fabryki TDK...... , ilość błędów PI dochodziłą do 20, cena za sztukę 4 zł. Myślę że na razie oddaliłem kłopoty z nagrywanie płytt DVD, zastanawiam się tylko dlaczego moi kumple mający LG (tą nową12) palą na wszystkim i jest ok. Czy litek już taki zawsze będzie? Pozdraiwm i jeszcze raz dzięki za pomoc. |
mi nic nie strzela ale to moze byc wina plytek
|
Teraz po kilkunastogodzinnym czytanie forum, strasznie kiepsko u mnie chodzi, i ja wiem już lepiej, jedna Verbatim (MMC002) na początku paliły mi się lepiej, potem iliść błędów dochodziła do 400, myśle że więcej nie kupie ich ze szpindla, drugie drugie Verbatim (01RG20) też jako tako, MediaStore (interaxia) lepiej niż Samsungi (OptoDiscor4) ale to nadal jest około 600 błędów PI, człowiek głupi kupił płytek aby poprzegrywać sobie filmówi i tylko do tego dołożył interesu. Zastanawia mnie tylko dlaczego są duże rożnice w teście płyt z tej samej szpuli, jeden verbatim do 100 PI natomiast drugi 400 PI i nawet 60 PIF. Mam jeszcz jedno pytanko, czy wasze liteonki też czasami tak strzelają zanim zaczną czytać płytkę? Wydaje mi się że dzieje się tak jak napęd ustawia sobie płytę ale woel się upewnić. Choć z drugiej strony jak wkładałem Hawka to strzelał ciągle.
PS. w Kprobe opcja Remove the spike włączona. |
Cytat:
|
Cytat:
Sorry, nie chciałem cię urazić :smutny: . A co do płyt HAWK -4x to ja mam dopiero zagwozdkę. Mam NEC ND-2500 (od ok. miesiąca), bios 1,7 i obecnie Harry i po stronie strat mam 3 TDK x4 - i +, jeden Verbatim 4x (-) [TDK01 i RICOH] i jedną jakąś noname. Zwalone w czasie nagrywania, lub nie przechodzą testu. Natomiast Hawk x4 (-) [AN31] na 7 zakończone sukcesem 7. MediaStore +4 [INTERAXIA AG] - sukces. Żeby być sprawiedliwym, po jednej TDK +4 [Ricoh] i Verbatim DVD -4 [MCC 01RG20] wypalone ok. Wszystkie palone x2. Praktycznie od wczoraj mam Lite-On SOHC 5232K, więc dopiero sprawdzę w KProbe2 jakość nagranych płytek. Za groma nie wiem o co chodzi ??? |
Cytat:
|
Cytat:
Niedługo okaże się, że wszyskie spawarki to OEMy Liteona ^_^ |
Cytat:
Teraz i ja widzę :D A co do wykresów - to potwierdza się to co już dawno odkryte: Najlepiej palą się na Liteonie "plusy" - ten Verbatim całkiem w porządku :spoko: TDK - też niezgorzej jak na "minusa" Samsungi, cóż! Kiedyś całkiem spoko CDRy - w DVD jakoś odnaleźć się nie mogą :nie: Hawki z marketów - to taki odrzut eksperymentalny z fabryki MCC - zależy jak trafisz Potrafią palić się w skrajności w skrajność - także się nie dziw :nie: A co do wykresów - to zmniejsz prędkość odczytu do x4 (miast x8) - powinno być lepiej :taktak: I zaznacz opcję Remove the spike - jeżeli nie jest zaznaczona domyślnie A potem raz jeszcze zapodaj wykresy tego Verba i TDK :mruga: |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45. |