![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
zamontowałem...wgrałem 1.04 firmware i jakie jeszcze ustawienia muszę poczynić?? Co wgrać??
R. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |||
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
niebieska wtyczka taśmy - do gniazda IDE 2 na płycie szara wtyczka taśmy (środkowa) - do cd-rw (slave) czarna wtyczka taśmy (końcowa) - do dvd- rw (master) Ale z reguły to nie ma znaczenia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.03.2005
![]() |
mnie to pomogło
Cześć!
Wczoraj zakupiłem PX-716A. Podłączenie do kompa przebiegło bez problemów. Pierwsze uruchomienie (odczyt) płytek audio i data również. Przyszła pora na uruchomienie Plex Tools no i napotkałem problem ![]() Zacząłem szukać pomocy na forum no i trafiłem na ten temat. sprawdzenie pierwsze: Czy mam podłączoną nagrywarkę jako master na drugiej taśmie? Odpuszczam pamiętam dokładnie że właśnie tak podłączyłem sprzęt. sprawdzenie drugie: Czy mam sterowniki ASPI? Ups nie mam. Szybko to uzupełniam (wersją 4.71) ale niestety nie pomaga. Tutaj wykonałem skok w bok. Przypomniałem sobie że XP ma wbudowaną domyślą obsługę nagrywarek. Robię test nagrania jakiegoś pliku na CD-RW. Test wypadł pozytywnie i trochę się wystraszyłem, co jest grane? [jako usprawiedliwienie dodam że nigdy wcześniej nie miałem żadnej nagrywarki więc jestem w tym temacie mocno zielony] Wracam do porad z forum. sprawdzenie trzecie: Jakie mam sterowniki do kontrolera IDE? Mam zgodnie z tym co mi pokazywał Plextools sterowniki nVidii. Przywracam poprzednie sterowniki (domyślne microsoftu) i... BINGO! Uruchamiam Plextools i mam widoczne wszystkie nośniki podpięte do kompa w tym oczywiście mojego PX-716A ![]() Wielkie dzięki za porady!!! Uff na dzisiaj wystarczy pierwsza przeszkoda za mną dalsza walka jutro ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
Ja nie wgrywałem plextools i poradziłem sobie z nagraniem tego co koniecznie musiałem, ale , czy konieczne jest wgranie plextools
![]() ![]() ![]() Bo czuje, że będę miał podobny problem co @Kirek! R. |
![]() |
![]() |
#20 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |