![]() |
Cytat:
|
czy ktos cos wie na temat sony vegas
|
Cytat:
:piwo: |
Cytat:
|
Ja nie wgrywałem plextools i poradziłem sobie z nagraniem tego co koniecznie musiałem, ale , czy konieczne jest wgranie plextools?????????
Bo czuje, że będę miał podobny problem co @Kirek! R. |
mnie to pomogło
Cześć!
Wczoraj zakupiłem PX-716A. Podłączenie do kompa przebiegło bez problemów. Pierwsze uruchomienie (odczyt) płytek audio i data również. Przyszła pora na uruchomienie Plex Tools no i napotkałem problem :| tzn program się uruchamiał ale nie wykrywał żadnych nośników podpiętych pod mój komputer. Jedyny zapis jaki był widoczny to 'IDE Interface 0' oraz opis o zainstalowanym sterowniku nVidia. Pierwsza czynność jaką wykonałem to upgrade Plex Tools do wersji 2.20. Niestety nie pomaga. Zacząłem szukać pomocy na forum no i trafiłem na ten temat. sprawdzenie pierwsze: Czy mam podłączoną nagrywarkę jako master na drugiej taśmie? Odpuszczam pamiętam dokładnie że właśnie tak podłączyłem sprzęt. sprawdzenie drugie: Czy mam sterowniki ASPI? Ups nie mam. Szybko to uzupełniam (wersją 4.71) ale niestety nie pomaga. Tutaj wykonałem skok w bok. Przypomniałem sobie że XP ma wbudowaną domyślą obsługę nagrywarek. Robię test nagrania jakiegoś pliku na CD-RW. Test wypadł pozytywnie i trochę się wystraszyłem, co jest grane? [jako usprawiedliwienie dodam że nigdy wcześniej nie miałem żadnej nagrywarki więc jestem w tym temacie mocno zielony] Wracam do porad z forum. sprawdzenie trzecie: Jakie mam sterowniki do kontrolera IDE? Mam zgodnie z tym co mi pokazywał Plextools sterowniki nVidii. Przywracam poprzednie sterowniki (domyślne microsoftu) i... BINGO! Uruchamiam Plextools i mam widoczne wszystkie nośniki podpięte do kompa w tym oczywiście mojego PX-716A:) Wielkie dzięki za porady!!! Uff na dzisiaj wystarczy pierwsza przeszkoda za mną dalsza walka jutro :) |
Cytat:
niebieska wtyczka taśmy - do gniazda IDE 2 na płycie szara wtyczka taśmy (środkowa) - do cd-rw (slave) czarna wtyczka taśmy (końcowa) - do dvd- rw (master) Ale z reguły to nie ma znaczenia. :) Cytat:
Cytat:
|
zamontowałem...wgrałem 1.04 firmware i jakie jeszcze ustawienia muszę poczynić?? Co wgrać??
R. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
R. |
Cytat:
|
Cytat:
I można go wypiąć :mruga: |
Wielkie dzięki...jak jutro dostanę nagrywareczkę to dam znać jak i co...czyli innymi słowy nie ma znaczenia co najpierw się podepnie do płyty głównej DVD czy CD-RW ??
A co to ASPI ??, czy muszę to mieć przy DVD ?? Mam NERO... R. |
Flash_Thunder co masz na mysli ?....
" ale jesli masz SATA, a kupujesz PX716A to chyba sie rozczarujesz :-) |
Cytat:
2. SATA CD i CD-RW? Napewno SATA? / Konfliktu nie bedzie jak dobrze zworki ustawisz, ale jesli masz SATA, a kupujesz PX716A to chyba sie rozczarujesz :-) 3. Lepiej zeby slave byl na koncu. 4. W instrukcji ? :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:29. |