![]() |
Witka!
Mam SOHW 812 S i zassalem z tego forum [ktos dodawal jako zalacznik] firmware do SONY 700, wgralem go i niby dziala... Ale wciaz nie nagrywa mi na moich ESPERANZACH CD-R 40 nie nagrywa a jak dam "CANCEL" to wywala : COULD NOT PERFORM A FIXATION I nie wiem o co chodzi ? Co ciekawe na innych CD-R nagrywa tylko ze nie swieci sie lampka na czerwono tylko podczas nagrywania mryga na zielono? Nie czaje tego... Moze ktos mi podrzucic dzialajacy Firmware do 812s @ 700 ? |
Ten temat byl juz poruszany w innych postach. Na gorze w miare po srodku jest przycisk szukaj (Nacisnij GO).
|
czy da się przerobić Liteona 451@851S na Sony DRU-700A, czy tylko Liteona 812S ?
|
odp do Beneck
do @Beneck
dzisiaj litek pojechal do servisu odbior podobno od tygodnia do dwoch dzieki za zainteresowanie |
@jarat
uuuu :/ bardzo niedobrze..... Z tym niewysuwaniem tacki to tak jak u mnie. Jakby napęd nie miał zasilania. Ale jak widac ja miałem więcej szczęścia. Może spróbuj użyć nowszego/starszego programu do flashowania? Łap się wszystkiego. pozdr |
Witam z powrotem!
Po tygodniowej przerwie spowodowanej padem Litka po flashowaniu, witam z powrotem :peace:
Pad musiał być potężny bo został wymieniony na nowy :taktak: Nie wiem czy będę miał odwagę go flashować czymś innym niż orgilnalny FW. Jak na razie zapodałem US0N |
odp do Beneck
do @Beneck
po wgraniu z 812 co ciekawe dalej nagrywarka nie odpowiada, tzn jest fleszowanie przeleci bodaj 14 bankow pisze finish i zrestartuj kompa, po restarcie bios z plyty glownej dalej nie widzi nagrywarki a sama nagrywarka tez nie daje znaku zycia ani nie mruga dioda ani tez nie mozna wysunac tacki. prawdopodobnie w czwartek zawioze ja do serwisu i jestem ciekaw co mi powiedza. pozdrawiam |
Pytanie to zadaje w imieniu kolegi.
Kolega ma bios US03, a nizej (jest to wycinek ze strony) pisze tam Patched US05/US0A/US0F/US0G, a kolega ma wlasnie US03. I pytanie czy mozna ta wersje Liteona fleshowac tym biosem? LiteOn SOHW-812S ? Stock US0N (unpatched) (.exe and .bin) ? Patched US05/US0A/US0F/US0G - enabled bitsetting support ? Patched US0J/US0N - burn-adjust (release 2) |
Jednak nie wytrzymałem... i wrzuciłem sofcik z 832 do mojej 812stki... i ...................
działa !! Uff. :D. Nero widzi DL i nie ma problemów z nagrywaniem 'normalnych' płytek. jarat: No jak ci to nie pomogło co ja zrobiłem to :/ A co jest po przywróceniu softu oryginalnego? jakiś napisik lub BIOS krzyczy? pozdr |
Ma ktos linka z opisem jak przerobic nagrywarke nec 2100. Wszedzie piszecie o litkach a o necach cisza :(
|
odp
@ pykson
tak tez robilem i dalej nic, ciemnosc. za dalsze wskazowki bede bardzo wdzieczny pozdrawiam |
@jarat
to czytales? w tym samym topicu bylo. Jezeli to tez nie dziala to nie wiem jak inaczej mozna Ci pomoc. Cytat:
|
problem
Panowie poradzcie, po wgraniu nowego softu sony, po restarcie nastala ciemnosc na liteone, po sprawdzeniu forum i zastosowaniu sie do wszystkich porad nadal ciemnosc (uzywalem dosa i mtkflasha do przywrocenia poprzedniego stanu) pokazuje flashowanie biosu i takze uptade finished ale po restarcie dalej nagrywarka nie odpowiada......
za wszytkie sugestie takze zwiazane z oddaniem do serwisu lub tak jak pisze na obudowie Fly i otwarciem okna z gory dziekuje pozdrawiam |
|
Skad mozna pobrac bios od 832 ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:15. |