Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.02.2004, 14:21   #16
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD-RAM..watpliwa korzysc. Malo ktory naped to czyta, wiec bylby problem jakbys chcial z ta plyta chodzic po znajomych. Plyty takie sa drogie, nagrywaja sie wolniej niz DVD+/-RW. Co do Sony, od jakiegos czasu tak nieoficjalnie (bo sony sie nie przznawalo do tego) sa to oemy LiteON, niedawno zas powiedzialo ze przestanie robic wlasne i od Liteona beda brane napedy... w takim ukladzie trzeba by patrzec czy te sony to nie tak naprawde oem LiteONa, bo jak tak.. to wiadomo co bedzie... A ja nadal konsekwetnie bede Pioneera polecal Mam taki w domu, dwa w pracy, wszystkie dzialaja i zero z nimi problemow. Pala wlasciwie na wszystkim, zapis jest wysokiej jakosci, odczytuja tez sprawnie, jest super.

Co do monitorow LG, to tutaj sa one bardzo dobre, i porownywac cd-romu z monitorem to tak troche niezabardzo.
Martin_TP jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.02.2004, 15:24   #17
czachas
Bywalec

Data rejestracji: 08.02.2004
czachas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to widze że zostaje mi dylemat miedzy 3 nagrywarkami Pioneer,LG i NEC.
Pioneera mam DVD-106 i jestem z niej zadowolony.
Jak narazie w mojej okolicy nie natrafiłem na Pionerka, LG i NEC jest dostępny.
LG - 600zł
NEC-525zł
Stary 10.02.2004, 23:21   #18
Yogiii
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.02.2004
Yogiii zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam podobny dylemat tzn chce kupic dvd nagrywarke i poczatkowo myslalem o liteon'nie ale jak czytam to co pisza jego uzytkownicy to wole nie ryzykowac
i najbardzie skaniam sie do modelu Nec ND 2500 cena okolo 680 zl a jest to model juz z serii 8x speed
i jeszcze miedzy modelami Pionieer i LG ktory odziwo tu na forum chwala a Pionieerki jak czyta to same pochwaly dostaja tylko ze Pionier DVR - A06 lub A07 to sa model juz dosyc rogie 777 / 864 zl a LG GSA 4981B 799zl ( a model 4040B troche wolniejszy to 655 zl )
wiec ciagle sie zastanawiam czy sobie narazie nie kupic czegos z serii 4x speed - bo przeciez i tak nosnikow 8 x nie ma a ta technologia bedzie sie jeszcze rozwijac i pewnie do konca roku pojawia sie jakies z 12x lub 16x speed - i bedzie sie chcialo znow zmienic i tak wkolko
Yogiii jest offline  
Stary 11.02.2004, 01:33   #19
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
kup dobrego plextora lub sony A530 bedziesz zadowolony , juz nie warto kupowac napedow mniej niz x8
Stary 11.02.2004, 03:49   #20
/||\aster
tranceaddict

Data rejestracji: 12.05.2003
/||\aster zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
kup dobrego plextora lub sony A530 bedziesz zadowolony , juz nie warto kupowac napedow mniej niz x8
A wedlug mnie nie warto kupowac 8x, duzo wiecej zaplacisz za plyty i nagrywarke, niz za 4x. Duzo czasu nie zyskasz, a za ta cene sie nie oplaca, kiedy to na "dnia" beda nagrywarki Dvd DL wiec wedlug mnie to jest strata kasy bo sie pakujesz sprzet ktory bedzie juz nie dlugo ""przestarzaly"" (nie mowie ze go wycofaja albo cos).
Wiec wg mnie nie warto doplacac do 8x kiedy 4x wyjdzie duzo taniej, pod kazdym wzgledem, a wzrost szybkosci do ceny (mowie o 8x) nie jest juz tak proporcjonalny.
Moj sasiad ma jakas sony 4x (nie jest to oem) i szczerze nie warto pakowac sie w az tak drogi sprzet. jak bedziesz uzywal dobrych plyt DVD to taki nec, lg, oraz pioneer to jest full wypas, i raczej nie bediesz narzekal
/||\aster jest offline  
Stary 11.02.2004, 08:52   #21
dj_anion
Bywalec

Data rejestracji: 03.12.2002
dj_anion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Polecam Pioneer A06 - przetestowałem w bezpośrednim starciu z TDK 440N. LG też są godne polecenia.
Co do Pioneerów - pisałeś że nie możesz spotkać w swoich okolicach - to w sklepie na półce u mojej kobiety wersja BOX kosztuje 700 zł brutto. W wersji BOX masz: 1 płytkę DVD+R Maxell i 1 płytkę DVD+RW Maxell oraz oryginalne oprogramowanie Pinnacle 8.
Tak więc jak byś się decydował na kupno Pionnera to szukaj w podobnej cenie - jak ktoś ma powyżej 700 zł to już nie jest dobra cena. Każda poniżej 700 zł na bieżący dzień jest dobra.

Pozdrawiam!
Stary 11.02.2004, 08:59   #22
Yogiii
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.02.2004
Yogiii zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
na plextora i sony 530 to mnie nie stac to sa sprzety oscylujace w okolicach 1100zl a to juz duzo za duzo
a sorry ze pytam co ta sa te nagrywarki DVD DL ( o ktorych pisze" /\aster " )
dobra nagrywarka 4x kosztuje tez w okolicach 550-600zl
prawie tyle co nec 8x
Yogiii jest offline  
Stary 11.02.2004, 09:01   #23
dj_anion
Bywalec

Data rejestracji: 03.12.2002
dj_anion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DL = Dual Layer (możliwość nagrywania płyt DVD dwuwarstwowych 8.5GB).
Jak na razie są sygnały od Pioneera, że model A06 będzie miał możliwość nagrywania takich płyt po upgrade firmware'u.

Twoje uprawnienia: