![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
DVD-RAM..watpliwa korzysc. Malo ktory naped to czyta, wiec bylby problem jakbys chcial z ta plyta chodzic po znajomych. Plyty takie sa drogie, nagrywaja sie wolniej niz DVD+/-RW. Co do Sony, od jakiegos czasu tak nieoficjalnie (bo sony sie nie przznawalo do tego) sa to oemy LiteON, niedawno zas powiedzialo ze przestanie robic wlasne i od Liteona beda brane napedy... w takim ukladzie trzeba by patrzec czy te sony to nie tak naprawde oem LiteONa, bo jak tak.. to wiadomo co bedzie...
![]() ![]() Co do monitorow LG, to tutaj sa one bardzo dobre, i porownywac cd-romu z monitorem to tak troche niezabardzo. ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.02.2004
![]() |
No to widze że zostaje mi dylemat miedzy 3 nagrywarkami Pioneer,LG i NEC.
Pioneera mam DVD-106 i jestem z niej zadowolony. Jak narazie w mojej okolicy nie natrafiłem na Pionerka, LG i NEC jest dostępny. LG - 600zł NEC-525zł
#18 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
mam podobny dylemat tzn chce kupic dvd nagrywarke i poczatkowo myslalem o liteon'nie ale jak czytam to co pisza jego uzytkownicy to wole nie ryzykowac
i najbardzie skaniam sie do modelu Nec ND 2500 cena okolo 680 zl a jest to model juz z serii 8x speed i jeszcze miedzy modelami Pionieer i LG ktory odziwo tu na forum chwala a Pionieerki jak czyta to same pochwaly dostaja tylko ze Pionier DVR - A06 lub A07 to sa model juz dosyc rogie 777 / 864 zl a LG GSA 4981B 799zl ( a model 4040B troche wolniejszy to 655 zl ) wiec ciagle sie zastanawiam czy sobie narazie nie kupic czegos z serii 4x speed - bo przeciez i tak nosnikow 8 x nie ma a ta technologia bedzie sie jeszcze rozwijac i pewnie do konca roku pojawia sie jakies z 12x lub 16x speed - i bedzie sie chcialo znow zmienic i tak wkolko |
![]() |
![]() |
#19 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
kup dobrego plextora lub sony A530 bedziesz zadowolony , juz nie warto kupowac napedow mniej niz x8
#20 | |
tranceaddict
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
Cytat:
Wiec wg mnie nie warto doplacac do 8x kiedy 4x wyjdzie duzo taniej, pod kazdym wzgledem, a wzrost szybkosci do ceny (mowie o 8x) nie jest juz tak proporcjonalny. Moj sasiad ma jakas sony 4x (nie jest to oem) i szczerze nie warto pakowac sie w az tak drogi sprzet. jak bedziesz uzywal dobrych plyt DVD to taki nec, lg, oraz pioneer to jest full wypas, i raczej nie bediesz narzekal |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2002
![]() |
Polecam Pioneer A06 - przetestowałem w bezpośrednim starciu z TDK 440N. LG też są godne polecenia.
Co do Pioneerów - pisałeś że nie możesz spotkać w swoich okolicach - to w sklepie na półce u mojej kobiety wersja BOX kosztuje 700 zł brutto. W wersji BOX masz: 1 płytkę DVD+R Maxell i 1 płytkę DVD+RW Maxell oraz oryginalne oprogramowanie Pinnacle 8. Tak więc jak byś się decydował na kupno Pionnera to szukaj w podobnej cenie - jak ktoś ma powyżej 700 zł to już nie jest dobra cena. Każda poniżej 700 zł na bieżący dzień jest dobra. Pozdrawiam!
#22 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
na plextora i sony 530 to mnie nie stac to sa sprzety oscylujace w okolicach 1100zl a to juz duzo za duzo
a sorry ze pytam co ta sa te nagrywarki DVD DL ( o ktorych pisze" / ![]() dobra nagrywarka 4x kosztuje tez w okolicach 550-600zl prawie tyle co nec 8x |
![]() |
![]() |
#23 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2002
![]() |
DL = Dual Layer (możliwość nagrywania płyt DVD dwuwarstwowych 8.5GB).
Jak na razie są sygnały od Pioneera, że model A06 będzie miał możliwość nagrywania takich płyt po upgrade firmware'u.
|
|