![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.01.2004
![]() |
LITEON 811 - aktualizacja BIOSU
Prosba banalna ale mysle, ze pomocna
Prosze doswiadczonych uzytkownikow o dokladna instrukcje aktualizacji BIOSU w nagrywarce DVD firmy LITEON 811. Jakie pliki i poszczegolne kroki postepowania. Krok po kroku Mam nadzieje, ze pomoze to poczatkujacym PARTYZANTOM uniknac niepotrzebnych stresow i poszukiwan pomocy Pozdrawiam braavoo |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Toż to zrobi najgorszy laik!
Weź oryginalny bios i kliknij Yes a później Update i OK po tym masz restart i nowy bios w nagrywarce. Tyle. Sprawy powrotu do innego biosu masz na forum tylko poszukaj (jeśli oczywiście potrzebujesz powracać ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Ok super, ale czy:
1) taką aktualizacje mozna wykonac spod systemu Windows XP czy tylko z DOS-a ? 2) czy moze byc podłączony drugi napęd (powiedzmy DVD) pod ten sam IDE w czasie aktualizacji BIOSU ![]() 3) czy nagrywarka moze byc podlaczona pod secondary IDE a dysk twardy pod primary IDE ![]() Pozdrawiam braavoo |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
ad2-tak ad3-tak (tylko podczas aktualizacji żeby nie było w niej płyty) Powodzenia
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dziekuje za wyjaśnienia.
Uaktualnienie BIOSU w nagrywarce faktycznie jest banalnie proste i bezproblemowe. Można je wykonać spod Windowsa i wszystko śmiga aż miło. LAICY NIE OBAWIAJCIE SIĘ O SWOJE NAGRYWARKI Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2004
![]() |
Ja wymieniłem bios w mojej LDW811S z HSO6 na HSOP pod XP bez problemu.Opis dokładny znajduje się na stronie cdrinfo "wymiana biosu".Po zainstalowaniu programy BooType , zmieniam DWD+R na DWD ROM i nagrywam płytki DWD. Tak nagrane czytają wszystkie starsze napędy stacjonarne.Sprawdzone w 100%
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() |
a czy dobrze obsluguje ci dvdrw ?? bo u mnie po takiej operacji skonczyla sie obsluga dvdrw i nie potrafie tego problemu rozwiazac. Nie weim jakich uzyc programow do wgrania oryginalnego biosu do mojej 811s Ktos pomoze ?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Wejdz tutaj http://seba.wsm.wielun.pl/ratowanie.htm i na podstawie metody A lub B wgraj bios. Musisz mieć bios w wersji bin lub hex.
|
![]() |
![]() |
|
|