Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.01.2006, 23:44   #16
Mlody_TM
Bywalec

Data rejestracji: 19.10.2005
Mlody_TM w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Prosze Was bardzo.....

http://cgi.ebay.de/BenQ-DW1655-Light...QQcmdZViewItem

Panel całkiem inny niz w DW1625 !!!!! Mam kolor czarny i jest śliczny :-)

Powtarzam jeszcze raz -----> prędkość nadruku etykiety jest 2x krótsza. Labelflash moim zdaniem nie ma szans...
Mlody_TM jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2006, 08:39   #17
Dżii
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.03.2005
Dżii zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A porównywałeś tą samą etykiete wypaloną przez LS i LF? Pytam bo już byłem zdecydowany na LF a twoja wypowiedź troche mnie powstrzymuje.
Dżii jest offline  
Stary 06.01.2006, 08:45   #18
Ice
***Fakt jest faktem..***

Data rejestracji: 09.05.2002
Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mlody_TM
A tak na marginesie... korekcja błędów straszna i ten skaczący bufor to w NECach nic nowego nie polecam !!!!!!!!!!

Natomiast najnowszy Benq DW1655 Lightscribe już na pierwszy rzut oka szokuje ślicznym panelem !!!!! Jeśli chodzi o korekcje błędów, to chyba najlepsza nagrywarka DVD na rynku !!!!! A jeśli chodzi o lightscribe. Ma oryginalne NEro 7.0.1.4b i dlatego działa lightscribe ale przy 6.6.0.18 również wypalanie etykiety nie trwa dłużej niż 10 - 15 min. POLECAM !!!!!!!!!!!!
Jakos dziwnie nie chce mi sie wierzyc w to .....
Moze jakies zdjecia w real
Jezeli chodzi o czas wypalania LS to myslalem (gdzies czytalem) ze jest to uzaleznione od samej plyty a nie od napedu. Takze prosze o testy i zdjecia benq'u oraz Nec'a bo jak juz sie tak o nich "profesorsko" wypowiadasz to pewnie masz lub miales i nec'a i benq.

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline  
Stary 06.01.2006, 08:45   #19
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dżii
A porównywałeś tą samą etykiete wypaloną przez LS i LF? Pytam bo już byłem zdecydowany na LF a twoja wypowiedź troche mnie powstrzymuje.
LF jest znacznie lepszy, przede wszystkim ma 256 odcieni i kolorow to nie jest wydruk w skali monochromatycznej jak w przypadku LS, po prostu LF jest kolorowy i wyrazisty i znacznie trwalszy... denerwuja mnie ludzie ktorzy zamiast napisac cos konkretnego, bronia jakiegos tam produktu za wszelka cene poniewaz go posiadaja... moze na dzisiejszy dzien Benqu jest jakims tam hitem, ale NEC 4551 nie wiele sie mu umywa, poza tym wypalajac na skale domowa wogole nie zauwaza sie roznic.... no chyba, wybaczcie, chyba ze ktos nagrywa na skale hurtowa, fabryczna
Stary 06.01.2006, 09:10   #20
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a tak na marginesie @Mlody_TM to istniej opcja "edytuj" - to nie jest czatowisko
Stary 06.01.2006, 09:22   #21
elmariachi
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.12.2005
elmariachi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Mlody_TM

http://cgi.ebay.de/BenQ-DW1655-Light...QQcmdZViewItem

Panel całkiem inny niz w DW1625 !!!!! Mam kolor czarny i jest śliczny :-)
Mlody_TM, zapytam jeszcze raz masz ten napęd ?

To co na zdjęciach pokazują to co innego. Na stronie Benq-a miesiąc temu były inne zdjecia a teraz są inne a z wypowiedzi ludzi z Niemiec, Kanady i innych krajów gdzie jest już dostępny wynika że panel jest taki sam jak w starszych wersjach. Coś mi tu niegra w twojej wypowiedzi.
elmariachi jest offline  
Stary 06.01.2006, 10:20   #22
Mlody_TM
Bywalec

Data rejestracji: 19.10.2005
Mlody_TM w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez elmariachi
Mlody_TM, zapytam jeszcze raz masz ten napęd ?

To co na zdjęciach pokazują to co innego. Na stronie Benq-a miesiąc temu były inne zdjecia a teraz są inne a z wypowiedzi ludzi z Niemiec, Kanady i innych krajów gdzie jest już dostępny wynika że panel jest taki sam jak w starszych wersjach. Coś mi tu niegra w twojej wypowiedzi.

Napęd dostałem jako prezent i to właśnie z Niemiec. Niemiecka gwarancja, panel całkiem inny - czyli ten z zielonym paskiem. Wypalam na płytkach Verbatim DVD+R i trwa to jakies 15 minut. Na płytkach Benq 10min, czyli racja ze to jest tez uwarunkowane od plyty. Ale te 15 to nie 30 jak to bylo w przypadku DW1625. Mialem NECa, i plytki FUJI FILM... program do wypalania mi nie przypadl do gustu, a etykiety, podkreslam ze to tylko moje zdanie, są mniej wyraźne a gdy już nagram jakiś film DVD to u niektórych osób nie chce czytać płytki... więc przeszedłem z powrotem na lightscribe. A z napędu DV1655 po prostu jestem bardzo zadowolony! Czy to takie dziwne, że chwale za to ten produkt

Ostatnio zmieniany przez Mlody_TM : 06.01.2006 o godz. 10:30
Mlody_TM jest offline  
Stary 06.01.2006, 10:27   #23
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie jest to dziwne , bo kazdy chwali to co ma
Stary 06.01.2006, 11:10   #24
elmariachi
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Mlody_TM
Napęd dostałem jako prezent i to właśnie z Niemiec.

A z napędu DV1655 po prostu jestem bardzo zadowolony! Czy to takie dziwne, że chwale za to ten produkt
Spokojnie chcemy się tylko dowiedzieć. Jeżeli go masz i jest dla ciebie dobry to git. Pytanie bylo postawione Lightscribe czy LabelFlash. Mnie ciekawi jedna rzecz jak jest z trwalością wypalonej grafiki przez Lightscriba bo w przeciwieństwie do Labelflasha nie ma warstwy ochronnej. Zaznaczam ze chcę to być osobą postronną bo chcę kupić jakiś napęd z możliwoscią etykietowania i chcę znaleźć wszystkie za i przeciw. Jak narazie to mam lekki przechył do Lightscriba ze względu na obsługę etykietowania CD.
elmariachi jest offline  
Stary 06.01.2006, 12:05   #25
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez elmariachi
Jak narazie to mam lekki przechył do Lightscriba ze względu na obsługę etykietowania CD.
LF to nowosc, wiec kwestia czasu jak pojawi sie wiecej takich nosnikow DVD i CD
Stary 06.01.2006, 12:19   #26
elmariachi
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Ormianin
LF to nowosc, wiec kwestia czasu jak pojawi sie wiecej takich nosnikow DVD i CD
Było by dobrze gdyby LF obsługiwał CD. Z tego co wiem to specyfikacja nie obejmuje obsługi etykietowania CD.

testy LF są tutaj i tutaj
elmariachi jest offline  
Stary 06.01.2006, 13:21   #27
Dżii
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.03.2005
Dżii zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
LF jest znacznie lepszy, przede wszystkim ma 256 odcieni i kolorow to nie jest wydruk w skali monochromatycznej jak w przypadku LS, po prostu LF jest kolorowy i wyrazisty i znacznie trwalszy...
O a ja do tej pory myślałem że LF też jest monochromatyczny. No to już prawie wybrałem NEC-a. Tym bardziej że czytałem gdzieś test i wadą było to że nie nagrywa płyt 99min. i nie łamie jakiegoś zabezpieczenia. Jeszcze przy okazji zapytam które płyty CD i DVD mają najciemniejsze spody? Bo chyba na takich najlepiej będzie wychodził LF na stronie z danymi.
Dżii jest offline  
Stary 06.01.2006, 15:37   #28
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
ja za to mam serie innych pytan:

- czy ten LF tylko na zdjeciach sie wydaje taki czy po prostu jest w odcieniach koloru niebieskiego?
- czy wypalone etykiety sa WYRAZNE - tzn. nie trza sie dopatrywac co na nich jest 'wypalone' ? - pytam, poniewaz widzialem rozne zdjecia LF'ow i na niektorych mialem wrazenie, ze bardzo slabo widoczny jest wypalony obrazek.
- jest nadzieja na obsluge plyt CD?

narazie jestem przychylny wymianie DW1640 na NEC'a 4551A..
pozdro
Smartek jest offline  
Stary 06.01.2006, 16:18   #29
Diabolique
Horror Fan

Data rejestracji: 27.06.2005
Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
@Smartek ten LF po prostu taki jest tzn. plyty maja jakis cholerny niebieski odcien jakby ktos przesadzil ostro z kontrastem. obrazek jest slabo widoczny, moze to tylko wina plyt, nadzieja na obsluge CD? chyba jej nie ma i nie bedzie a to WIELKI bład

iHAS124@PX-L890SA

Diabolique jest offline  
Stary 06.01.2006, 17:08   #30
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

@Smartek

teraz zmiana benq na neca
poprzednio ci przeszlo z litkiem - ciekawe jak teraz bedzie

Twoje uprawnienia: