![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Ciekawe podejście LS czy LF.
Przecież na płytkach zapisujemy dane. A więc najważniejsza jest jakość zapisu i korekcja. Na końcu dodatki. Malowana płytka a dane zapisane byle jak i najlepiej na taniej płytce. ![]() Tak trzymać. ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
najwazniejsze przeciez sa tzw. "wodotryski"
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja sie wciaz zastanawiam i czytam wszystko o interesujacych mnie napedach
![]() Litek i LG z LS'em odpadly, teraz czas na NEC'a - decyzje musze podjac do poniedzialku prawdopodobnie.. pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.03.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#35 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
płyta LS kosztuje ok 4 zeta a LF 3 złote na proline co do hawk_ów to te "solidne" podłoże będzie na prawde solidne i jeżeli będą wogóle to pfffu nci juzo nich nie napisze
![]() |
#36 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2005
![]() |
Tutaj jest bezpośrednie porównanie lightscriba i labelflasha. Mit szybszego wypalania labelflasha to pic na wodę czasy są takie same a jakość to rzecz gustu. Jak dla mnie to lightscribe wygląda bardziej naturalnie.
Wnioski są takie: Labelflash ma małe wsparcie od producentów napedów i nośników, notabene kupując Neca 4551 lub 3551 nie dostajemy softu tylko musimy go sobie dokupić co prawda koszt jes niewielki około 10 zeta lub mniej ale dziwna polityka. Lightscribe jest od roku na rynku i w zasadzie każdy producent oprócz neca ma w ofercie napęd z obsługą. Oprogramowanie dostaje się z napedem a sam silnik LS jest dość czesto aktualizowany i wypuszczany za free. No i wreszcie te nieszczęsna obsługa CD.... Powiem krótko na chwilę obecną LF nie ma żadnej znaczącej przewagi nad LS z wyjatkiem oczywiście warstwy ochronnej. |
![]() |
![]() |
#37 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
elmariachi - ja wiem tylko, ze ten ktos z podanego linka nie umie robic zdjec
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Bywalec
Data rejestracji: 16.09.2005
![]() |
Cytat:
![]() uzytkowalem kiedys nagrywarke CD-RW Yamaha F-1, jak wiadomo obecny LF wywodzi sie w prostej linii z zastosowanej tam technologii Disc T@2 - oczywiscie wtedy obrazki byly monochromatyczne (podobnie jak obecnie w LS). Ich widocznosc zalezala od koloru "spodniej" czesc plytki, im ciemniejsze barwy tym wyrazniejsze wychodzily wydruki. Mialem ostatnio okazje zrobic jedna etykiete w LS na Lg-4166. Nie jest to jakas rewelacja, ale wyglada calkiem przyzwoicie. co to problemu z widocznoscia LF-a to wydaje mi sie ze moze byc podobnie jak kiedys w T@2, im "ciemniejsze kolorystycznie" plytki tym wyrazniejsze wydruki, ale z drugiej strony bedzie wzrastac wrazenie zle dobranego kontrastu. LS ma chyba przyjemniejsza w odbiorze kolorystyke (brazy). Natomiast niewatpliwa zaleta LF jest to ze moze nadrukowac obrazek, logo lub tekst od strony danych na dowolnej plytce DVD+/-R. Przy pojemnosciach DVD bardzo czesto zostanie troche miejsca na jakis tekst na zewnetrznej czesci plytki (patrz ostatnie zdjecie na koncu artykulu). Kwestie z mniejsza wyrazistoscia nadrukow LF wiaza sie tez zapewne z tym ze nadruk jest pod warstwa ochronna, a nie jak w przypadku LS "na powierzchni" plytki. pozdrawiam i czekam na kolejne fotki z testow LF i LS. a jak ktos jeszcze nie kupil nec-a 4551, a zamierza go kupic i martwi sie ze nie znajdzie oprogramowania to w prolinie za doplata 1zl (sam naped 195zl) dostanie wersje nero 6 z obsluga labelflash: http://proline.pl/shop.php?prodid=LABELFLASH+NEC+NERO
.-=MILA=-. Ostatnio zmieniany przez mila75 : 07.01.2006 o godz. 11:21 |
|
![]() |
![]() |
#39 |
Mistrzunio!
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
Myślę że wsparcie dla LightScribe jest większe niż dla Label Flash a na dodatek można sobie wybrać producenta nagrywarki.
![]() PS: Chodzi mi o użyteczność i powszechność rozwiązania. O jakości obrazków nie piszę bo LF nie widziałem na żywo. Być może jest ładniejsze choć ja mam LS i bajer jest spoko (lecz tylko bajer).
Zagrajmy w "Totalną Termojądrową Wojnę"... __________________________________ Ostatnio zmieniany przez MetalSlug : 07.01.2006 o godz. 13:29 |
![]() |
![]() |
#40 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
czyli wybrać tą :
http://www.proline.pl/shop.php?prodi...551A%2FGEN+IVO czy tą: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LITEON+16H5S+O+W bardzo proszę o konkretne za i przeciw |
![]() |
![]() |
#41 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Jeśli chodzi o to drugie to przeczytaj cały wątek tego tematu i myślę ze znajdziesz konkretne za i przeciw. O słusznosci wyboru takiej a nie innej nagrywarki nie wypowiadam się. Odsyłam do testów tych nagrywarek. Liteon zdaje się że był testowany na www.cdrlab.pl, www.cdrinfo.com, www.cdfreaks.com. Odnosnie Neca 3551 to nie wiem czy sa gdzieś testy ale jeśli już to nie lepiej 4551, rożnica w cenie to prawie żadna. |
|
![]() |
![]() |
#42 |
Nowy na forum
![]() |
Robi sie ciekawie bo Verbatim poinformował o nowych płytkach 16X DVD-R do lightscriba które to pozwalają na wypalanie etykiety 30% szybciej i co ciekawe będzie to w tonacji żółto, zielono pomarańczowej czyli mozna powiedzieć kolorowej...
Cena szpuli 30 płytek to około 40$, dostepność I kwartał tego roku. No cóż chyba jednak trzeba czekać na Benqa DW-1655... |
![]() |
![]() |
#43 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.09.2004
![]() |
Bedzie wojna technologii
![]()
#44 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2006
![]() |
a wie ktos kiedy będą dostępne w polsce nagrywarki Benq DW-1655 ?
|
![]() |
![]() |
#45 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.10.2005
![]() |
Cytat:
Dowiedziałem się od pracownika Benq Polska, że pod koniec stycznia. Ja mam tą nagrywarkę od 2 tygodni... są dostępne na www.ebay.de POLECAM !!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
|
|