Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.01.2006, 15:21   #46
963852
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.09.2004
963852 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Szkoda ze LightScribe nie pozwala na wypalanie napisów po stronie z danymi tak jak to ma miejsce w LabelFlash - wiekszos płyt dvd przezemnie wypalonych jest do 1/2.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.01.2006, 15:24   #47
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez 963852
Bedzie wojna technologii Tak jak z HD-DVD i Blue-Ray, poczekam sobie az sytuacjia się ustabilizuje, Fajnie by było jak by Benq wypóścił napęd z LF.
troche bledow ortograficznych sie znalazlo w twojej wypowiedzi

a benq tego chyba nie uczyni, pisze o LF
Stary 11.01.2006, 17:14   #48
Ice
***Fakt jest faktem..***

Data rejestracji: 09.05.2002
Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez 963852
Bedzie wojna technologii Tak jak z HD-DVD i Blue-Ray, poczekam sobie az sytuacjia się ustabilizuje, Fajnie by było jak by Benq wypóścił napęd z LF.
Wydaje mi sie ze LS bedzie w wiekszym stopniu rozwijane niz LF (wieksze wsparcie producentow) i dojdziemy do obrazkow LS w kolorze z jakoscia "prawie foto" lub tak jak w przypadku + i - nagrywarki beda obslugiwac LF i LS. No ale .... pozyjemy .... zobaczymy

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline  
Stary 11.01.2006, 19:14   #49
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

Data rejestracji: 22.11.2005
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
aaaa chyba nie zapomnieliśmy żę LF ma warstwe ochronną i LS jej nie ma i trzyma 9 MIECHA tak pisało w necie i minie troche czasu a LS bedzie miał tyle kolorów co zdjęcia pzdr
Stary 11.01.2006, 23:00   #50
mattnick
Ćwierćinteligentny...

Data rejestracji: 28.12.2005
mattnick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A co za problem, żeby ls nie miało jej mieć ?? Przecież to tylko promień lasera. A przez co będzie przechodził to już chyba (jeśli to będzuie "mikronowa" warstwa plastiku) nie ma większego znaczenia...
Stary 11.01.2006, 23:20   #51
Nulek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.09.2003
Nulek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez elmariachi
Robi sie ciekawie bo Verbatim poinformował o nowych płytkach 16X DVD-R do lightscriba które to pozwalają na wypalanie etykiety 30% szybciej i co ciekawe będzie to w tonacji żółto, zielono pomarańczowej czyli mozna powiedzieć kolorowej...
Cena szpuli 30 płytek to około 40$, dostepność I kwartał tego roku.
Chciałbym uściślić tą informację.
Płytki będą dostępne w kolorach żółtym, zielonym i pomarańczowym ODDZIELNIE. Nie spodziewajcie się kolorowych nadruków, jak z drukarek atramentowych. W dalszym ciągu będą to "wydruki" monochromatyczne, ale z różnymi kolorami tła. Mimo to zapowiada się ciekawie. Kolorowe płyty LightScribe będą dostępne w drugim kwartale, nieco wcześniej (pierwszy kwartał) pojawią się płyty w tradycyjnym kolorze sepii, ale ze zwiększoną prędkością zapisu etykiety o 30%. Najlepszą informacją dla obecnych posiadaczy nagrywarek LS jest zapowiedź, że wystarczy zaktualizować firmware i silnik LightScribe, aby cieszyć się z zalet nowych nośników.

Nulek
Nulek jest offline  
Stary 12.01.2006, 00:08   #52
Ice
***Fakt jest faktem..***

Cytat:
Napisany przez Nulek
ale ze zwiększoną prędkością zapisu etykiety o 30%. Najlepszą informacją dla obecnych posiadaczy nagrywarek LS jest zapowiedź, że wystarczy zaktualizować firmware i silnik LightScribe, aby cieszyć się z zalet nowych nośników.

Nulek
własnie to jest dobre w LS ze wszystko zalezy od plytek i odpowiedniego biosu w sprzecie.

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline  
Stary 12.01.2006, 00:42   #53
mattnick
Ćwierćinteligentny...

Data rejestracji: 28.12.2005
mattnick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
teraz jest prędkość 1.6x ale chyba nie płyt tylko nagrywarki. Te płytki będą o prędkości x2. Tylko nowy bios. Nagrywarki przecież nagrywają duuuuuuuuuuuuużo szybciej (moja x48)

Ciekawe jak będą oznaczone, ze można na nich szybciej nagrywać ? Lightscribe x2 ?
Stary 15.01.2006, 23:44   #54
mila75
Bywalec

Data rejestracji: 16.09.2005
mila75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
w ponizszej dyskusji zamiescilem fotke z wypalania plytki CD LightScribe na nagrywarce LG 4166:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=60030
Stary 18.01.2006, 15:44   #55
andriu-m
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.01.2006
andriu-m w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety, modeli 1655 jeszcze nie ma i nie znana jest (w tym momencie) przewidywana data dostepności.

Kilka dni temu pojawił się w sprzedaży (długo oczekiwany) model 1650. O ile czas oczekiwania na 1655 będzie podobny jak na 1650 to można przypuszczać iż pojawi się on pod w sprzedaży w Polsce ***8211; w połowie lutego br. Jest to jednak data niepotwierdzona i możliwe są w tym przypadku duże różnice (zarówno ***8222;in plus***8221; jak i ***8222;in minus***8221;)..
z benq.pl ;]
andriu-m jest offline  
Stary 18.01.2006, 16:01   #56
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
[QUOTE=mattnick]A co za problem, żeby ls nie miało jej mieć ?? Przecież to tylko promień lasera. [\QUOTE]

no ja słyszłem raczej to były fakty żę rysunek wytrzymuje 9 MIesięcy

Ostatnio zmieniany przez FatAlbert : 18.01.2006 o godz. 16:04
FatAlbert jest offline  
Stary 18.01.2006, 20:48   #57
andriu-m
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.01.2006
andriu-m w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE=FatAlbert]
Cytat:
Napisany przez mattnick
A co za problem, żeby ls nie miało jej mieć ?? Przecież to tylko promień lasera. [\QUOTE]

no ja słyszłem raczej to były fakty żę rysunek wytrzymuje 9 MIesięcy
potem zaczyna sie rozmywac a jak wygldac bedzie to nie wiem
andriu-m jest offline  
Stary 18.01.2006, 23:04   #58
Dżii
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.03.2005
Dżii zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzisiaj widziałem na własne oczy płyty LS i LF. Powiem że jestem zawiedziony. Obie były palone 2 razy. LS, starszne smugi (płyta Imation, nie wiem jaka nagrywarka), LF lepiej ale żeby coś zobaczyć trzeba patrzeć pod odpowiednim kątem. Prawde mówiąc myślałem że te etykiety będą wyraźniejsze.
Dżii jest offline  
Stary 18.01.2006, 23:09   #59
Ice
***Fakt jest faktem..***

Cytat:
Napisany przez Dżii
Dzisiaj widziałem na własne oczy płyty LS i LF. Powiem że jestem zawiedziony. Obie były palone 2 razy. LS, starszne smugi (płyta Imation, nie wiem jaka nagrywarka), LF lepiej ale żeby coś zobaczyć trzeba patrzeć pod odpowiednim kątem. Prawde mówiąc myślałem że te etykiety będą wyraźniejsze.
Ja tam dałem sobie spokoj z LS i LF ( do czasu jak technologie te beda prezentowac lepsza jakosc niz dotychczas). 100 razy bardziej wole tansze w wykonaniu nadruki drukarka. Cena cd do nadruku okolo 0,8zł a jakosc rewelacyjna. Nie mowiac o czasie wykonania.

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline  
Stary 18.01.2006, 23:27   #60
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

Cytat:
Napisany przez Ice
Ja tam dałem sobie spokoj z LS i LF ( do czasu jak technologie te beda prezentowac lepsza jakosc niz dotychczas). 100 razy bardziej wole tansze w wykonaniu nadruki drukarka. Cena cd do nadruku okolo 0,8zł a jakosc rewelacyjna. Nie mowiac o czasie wykonania.

a ile taka drukarka kosztuje?? dużo znając polską sytuacje

Twoje uprawnienia: