![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Rookie burner ]:->
Data rejestracji: 07.12.2008
![]() |
LabelFlash a Windows Vista
Hej,
Kupiłem ostatnio nagrywarkę Sony-Nec Optiarc AD-7203A, która obsługuje LabelFlash (przynajmniej tak twierdzi sprzedawca - amazon - oraz obudowa nagrywarki). W komputerze miałem Roxio dostarczone razem z Windowsem Vista przy zakupie komputera. Niestety ta wersja - nie pamiętam numerka - nie miała obsługi ani Lightscribe, ani LabelFlash. Może to ważne jeszcze, że nagrywarka jest podłączona do laptopa przez przejściówkę IDE->USB2.0. Zainstalowałem więc Nero9, które szczyci się obsługą tych technologii, ale nie dało rady - coś tam mieliło, ale próby wypalenia etykietki (na tych specjalnych płytkach fuji) kończyły się na dwa sposoby. Albo w ogóle nie znajdował płytki w napędzie, albo znajdował i na samym początku przerywał zgłaszając jakiś nieokreślony błąd. Zacząłem szperać po necie i różnych forach i trafiłem na trial programu CyberLink LabelPrint2 - na 30 dni za friko wszystkie opcje. Też ma obsługiwać obie konkurencyjne technologie, ale jest małe zastrzeżenie - piszą że do LightScribe i LabelFlash zalecają instalować program pod XP lub 2000. Po zainstalowaniu i wypróbowaniu efekt jak z Nero - trochę pomieliło i stwierdziło, że nie ma płytki w napędzie. Czy to oznacza, że wrzód zwany Vistą, poza wszystkimi innymi niedoróbkami ma też taką, że nie wypala etykiet na płytkach? Trochę mi się w to nie chce wierzyć, dlatego byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie opinie, zwłaszcza osób którzy łączą się ze mną w bólu używania Visty i którym udało się mimo tego coś wypalić na swoich płytkach poza danymi... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Windows Vista za 299 zł | andy | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 23 | 11.10.2007 21:41 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
MS Windows AntiSpyware | kraluk | Off topic | 13 | 09.01.2005 14:33 |
Jeżeli ktoś zna angielski perfekt proszę przetlumaczyć | memorando | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 17.05.2003 10:41 |