Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 07.12.2008, 19:24   #1
Krzysieq666
Rookie burner ]:->

Data rejestracji: 07.12.2008
Krzysieq666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LabelFlash a Windows Vista

Hej,

Kupiłem ostatnio nagrywarkę Sony-Nec Optiarc AD-7203A, która obsługuje LabelFlash (przynajmniej tak twierdzi sprzedawca - amazon - oraz obudowa nagrywarki). W komputerze miałem Roxio dostarczone razem z Windowsem Vista przy zakupie komputera. Niestety ta wersja - nie pamiętam numerka - nie miała obsługi ani Lightscribe, ani LabelFlash. Może to ważne jeszcze, że nagrywarka jest podłączona do laptopa przez przejściówkę IDE->USB2.0.

Zainstalowałem więc Nero9, które szczyci się obsługą tych technologii, ale nie dało rady - coś tam mieliło, ale próby wypalenia etykietki (na tych specjalnych płytkach fuji) kończyły się na dwa sposoby. Albo w ogóle nie znajdował płytki w napędzie, albo znajdował i na samym początku przerywał zgłaszając jakiś nieokreślony błąd.

Zacząłem szperać po necie i różnych forach i trafiłem na trial programu CyberLink LabelPrint2 - na 30 dni za friko wszystkie opcje. Też ma obsługiwać obie konkurencyjne technologie, ale jest małe zastrzeżenie - piszą że do LightScribe i LabelFlash zalecają instalować program pod XP lub 2000. Po zainstalowaniu i wypróbowaniu efekt jak z Nero - trochę pomieliło i stwierdziło, że nie ma płytki w napędzie. Czy to oznacza, że wrzód zwany Vistą, poza wszystkimi innymi niedoróbkami ma też taką, że nie wypala etykiet na płytkach?

Trochę mi się w to nie chce wierzyć, dlatego byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie opinie, zwłaszcza osób którzy łączą się ze mną w bólu używania Visty i którym udało się mimo tego coś wypalić na swoich płytkach poza danymi...
Krzysieq666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: